Un băiețel de doar 14 ani, din Craiova, a reușit să fure peste 32.000 de lei!Articolul precedent
Primarul din Tg. Mureș cercetat de DNA pentru abuz în serviciuArticolul urmator
Ultimele stiri

Stiri cu impact social

Copilotul avionului Germanwings a prăbușit avionul intenționat!

Articol   0 Comentarii
Spatiere+- AMarime font+- Imprimare articol
Copilotul avionului Germanwings a prăbușit avionul intenționat!
Articole similare

Copilotul avionului Germanwings prăbuşit marţi în sudul Franţei a refuzat să dechidă uşa pilotului şi a acţionat butonul de coborâre a aeronavei, ceea ce poate fi interpretat drept o intenţie de a distruge acest avion, a declarat joi procurorul din Marsilia, citat de La Depeche în ediţia online.

Copilotul, care avea 28 de ani şi se numea Andreas Lubitz, „este de origine germană şi nu figura în dosare ca terorist”, a afirmat joi procurorul din Marsilia Brice Robin, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, „se auzeau strigăte în ultimul moment”, ceea ce înseamnă că pasagerii şi-au dat seama ce se întâmplă chiar înainte de impact. Robin a adăugat că moartea victimelor a fost „instantanee”.

„În acest stadiu, nimic nu permite să spunem că este vorba despre un atentat terorist”, a mai declarat el, refuzând să vorbească despre o „sinucidere”, pentru că „atunci când te sinucizi o faci singur”.

„Cutia neagră a vorbit”, a precizat procurorul, detaliind conversaţiile care au avut loc în cabină în ultimele 30 de minute înainte de prăbuşire.

„În primele 20 de minute, cei doi piloţi discutau normal, vesel. Nimic anormal. Comandantul de bord pregătea informarea pentru aterizarea la Dusseldorf, iar răspunsurile pilotului par laconice. Comandantul de bord îi cere copilotului să preia comanda şi se aude zgomotul unui scaun şi uşa care se închide. Probabil a mers să-şi satisfacă o necesitate naturală. Copilotul manipulează atunci sistemul de monitorizare a zborului pentru a începe coborârea în timp ce era singur la comandă”, a precizat procurorul.

„Acţionarea acestui dispozitiv pentru selectarea altitudinii nu poate fi decât voluntară. Se aud apoi câteva apeluri ale comandantului care cere accesul în cabină. Dar nici un răspuns din partea copilotului. Se aude un zgomot de respiraţie până la impactul final, deci el era în viaţă”, a adăugat Brice Robin.

Copilotul a ignorat apoi apelurile repetate ale turnului de control şi alarmele declanşate în avion.

Astfel, „copilotul, printr-o abţinere voluntară, a refuzat să deschidă uşa cabinei de pilotaj comandantului de bord şi a acţionat butonul de reducere a altitudinii pentru un motiv necunoscut, dar care poate fi interpretat drept o intenţie de a distruge acest avion”, a apreciat procurorul din Marsilia.

Articol   0 Comentarii

Introduceti adresa de email pentru a primi cele mai noi informatii!