Un băiețel de doar 14 ani, din Craiova, a reușit să fure peste 32.000 de lei!Articolul precedent
Primarul din Tg. Mureș cercetat de DNA pentru abuz în serviciuArticolul urmator
Ultimele stiri

Stiri cu impact social

Copilotul avionului Germanwings a prăbușit avionul intenționat!

Articol   0 Comentarii
Spatiere+- AMarime font+- Imprimare articol
Copilotul avionului Germanwings a prăbușit avionul intenționat!
Articole similare

Copilotul avionului Germanwings prabusit marti in sudul Frantei a refuzat sa dechida usa pilotului si a actionat butonul de coborare a aeronavei, ceea ce poate fi interpretat drept o intentie de a distruge acest avion, a declarat joi procurorul din Marsilia, citat de La Depeche in editia online.

Copilotul, care avea 28 de ani si se numea Andreas Lubitz, „este de origine germana si nu figura in dosare ca terorist”, a afirmat joi procurorul din Marsilia Brice Robin, intr-o conferinta de presa.

Potrivit acestuia, „se auzeau strigate in ultimul moment”, ceea ce inseamna ca pasagerii si-au dat seama ce se intampla chiar inainte de impact. Robin a adaugat ca moartea victimelor a fost „instantanee”.

„In acest stadiu, nimic nu permite sa spunem ca este vorba despre un atentat terorist”, a mai declarat el, refuzand sa vorbeasca despre o „sinucidere”, pentru ca „atunci cand te sinucizi o faci singur”.

„Cutia neagra a vorbit”, a precizat procurorul, detaliind conversatiile care au avut loc in cabina in ultimele 30 de minute inainte de prabusire.

„In primele 20 de minute, cei doi piloti discutau normal, vesel. Nimic anormal. Comandantul de bord pregatea informarea pentru aterizarea la Dusseldorf, iar raspunsurile pilotului par laconice. Comandantul de bord ii cere copilotului sa preia comanda si se aude zgomotul unui scaun si usa care se inchide. Probabil a mers sa-si satisfaca o necesitate naturala. Copilotul manipuleaza atunci sistemul de monitorizare a zborului pentru a incepe coborarea in timp ce era singur la comanda”, a precizat procurorul.

„Actionarea acestui dispozitiv pentru selectarea altitudinii nu poate fi decat voluntara. Se aud apoi cateva apeluri ale comandantului care cere accesul in cabina. Dar nici un raspuns din partea copilotului. Se aude un zgomot de respiratie pana la impactul final, deci el era in viata”, a adaugat Brice Robin.

Copilotul a ignorat apoi apelurile repetate ale turnului de control si alarmele declansate in avion.

Astfel, „copilotul, printr-o abtinere voluntara, a refuzat sa deschida usa cabinei de pilotaj comandantului de bord si a actionat butonul de reducere a altitudinii pentru un motiv necunoscut, dar care poate fi interpretat drept o intentie de a distruge acest avion”, a apreciat procurorul din Marsilia.

Articol   0 Comentarii

Introduceti adresa de email pentru a primi cele mai noi informatii!