Percheziții de amploare în București și alte 3 județe. Dosar de evaziune de 5 milioane de euro!Articolul precedent
De ce a renunțat Poliția Româna la TOATE radarele fixe!Articolul urmator
Ultimele stiri

Stiri cu impact social

Cutremur de 7,5 magnitudine în Papua Noua Guinee. A fost declanșată alarma de tsunami!

Articol   0 Comentarii
Spatiere+- AMarime font+- Imprimare articol
Cutremur de 7,5 magnitudine în Papua Noua Guinee. A fost declanșată alarma de tsunami!
Articole similare

Un cutremur cu magnitudinea de 7,5 s-a produs luni în largul statului Papua Noua Guinee, generând o scurtă avertizare de tsunami pentru zonele de coastă din Pacificul de Sud şi Insulele Solomon din apropiere, relatează Bloomberg, în pagina electronică.

Cutremurul s-a produs la 55 de kilometri sud-est de Kokopo, capitala provinciei East New Britain, unde locuiesc aproximativ 26.000 de persoane, potrivit institutului american de geofizică USGS. Centrul de avertizare în caz de tsunami din Pacific, care iniţial a emis o avertizare privind posibile valuri cu o înălţime de trei metri, a anunţat ulterior că ameninţarea a trecut.

„Am simţit cutremurul timp de cinci minute”, a declarat Mika Tuva, angajată la hotelul Rabaul, care nu a fost avariat. „Am crezut că erupe iarăşi vulcanul”, a adăugat ea prin telefon, referindu-se la erupţia din 1994 care a condus la evacuarea oraşului Rabaul, cu 8.000 de locuitori.

Aeroportul din Rabaul nu a suferit pagube, iar zborurile au aterizat conform programului, a declarat prin telefon ofiţerul Joe Tamlik.

Papua Noua Guinee este situată la joncţiunea a trei plăci tectonice şi este afectată frecvent de cutremure care uneori generează tsunami. Seismul de luni s-a produs la o adâncime de 40 de kilometri, a precizat USGS.

Acesta a fost resimţit şi în Insula Lihir, la circa 130 de kilometri nord, unde se află o mină de aur operată de Newcrest Mining Ltd.

Articol   0 Comentarii

International

Dacia a început livrarea primelor ambulanțe Duster

Dacia a început livrarea primelor ambulanțe Duster   0

Dacia şi Romturingia, firmă specializată în conversia şi amenajarea de caroserii, au anunţat marţi livrarea primelor vehicule Duster destinate serviciilor de ambulanţă, primele astfel de vehicule fiind livrate în Angola. "Proiectul [...]

Introduceti adresa de email pentru a primi cele mai noi informatii!