DAN face percheziții la Spitalul de Psihiatrie SocolaArticolul precedent
Ultimele stiri

Stiri cu impact social

Ginerele lui Traian Băsescu este anchetat pentru șantaj!

Articol   0 Comentarii
Spatiere+- AMarime font+- Imprimare articol
Ginerele lui Traian Băsescu este anchetat pentru șantaj!
Articole similare

Radu Pricop, ginerele lui Traian Basescu, este suspectat de complicitate la santaj, in dosarul in care Sergiu Lucinschi, fiul fostului presedinte al Republicii Moldova, a fost retinut pentru ca ar fi constrans un om de afaceri sa-i dea patru milioane de euro, pentru a-si retrage o plangere la DIICOT.

Radu Pricop, sotul Ioanei Basescu, fiica cea mare a fostului presedinte Traian Basescu, a ajuns la DNA in jurul orei 11.00. Procurorii anticoruptie i-au adus la cunostinta ca este suspectat de savarsirea infractiunii de complicitate la santaj.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie i-au retinut pe omul de afaceri Sergiu Lucinschi pentru santaj si trafic de influenta si pe Constantin Comaneanu, ofiter de politie la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), pentru luare de mita, urmand sa ceara marti Inaltei Curti de Casatie si Justitie arestarea lor preventiva pentru 30 de zile.

Potrivit anchetatorilor, in perioada decembrie 2014 – martie 2015, Sergiu Lucinschi, cu complicitatea altor persoane, a santajat un om de afaceri sa-i dea patru milioane de euro, desi acesta nu ii datora bani, spunand ca doar asa isi va retrage o plangere penala formulata la DIICOT pentru mai multe infractiuni, printre care si gestiune frauduloasa.

Sergiu Lucinschi i-ar fi spus omului de afaceri ca poate determina anchetatorii sa ridice sechesterul pus pe bunurile acestuia si sa solutioneze favorabil dosarele acestuia, indiferent de probele existente. In schimbul acestui „ajutor”, Sergiu Lucinschi ar fi primit de la omul de afaceri dreptul de creanta asupra sumei de doua milioane de euro, arata procurorii in ordonanta de retinere.

Cei doi ar fi incheiat pentru acesti bani un contract fictiv de imprumut, prin care omul de afaceri recunostea ca i-ar datora lui Sergiu Lucinschi suma de doua milioane de euro si se angaja sa ii restituie pana la 24 decembrie 2015.

„In aceeasi perioada, pentru a adauga presiunii descrise mai sus un mijloc de constrangere si mai puternic, in concordanta cu cuantumul sumei respective, inculpatul Lucinschi Sergiu a pretins ca are influenta, direct si indirect (mediat), asupra organelor judiciare implicate in instrumentarea unor cauze penale care-l priveau pe omul de afaceri”, potrivit anchetatorilor.

 

Articol   0 Comentarii

Introduceti adresa de email pentru a primi cele mai noi informatii!