Incendiu de proportii în Baia Mare! ARDE o biserică!Articolul precedent
Imigranți pakistanezi, desoperiți la Constanța, într-un TIRArticolul urmator
Ultimele stiri

Stiri cu impact social

Judecătoarea Veronica Cîrstoiu CONDAMNATĂ la cinci ani de închisoare, cu executare, pentru luare de mită

Articol   0 Comentarii
Spatiere+- AMarime font+- Imprimare articol
Judecătoarea Veronica Cîrstoiu CONDAMNATĂ la cinci ani de închisoare, cu executare, pentru luare de mită
Articole similare

Curtea de Apel Constanta a pronuntat, joi seara, o sentinta de condamnare la cinci ani de inchisoare cu executare impotriva fostei judecatoare a Curtii de Apel Bucuresti (CAB), Veronica Cirstoiu, pentru luare de mita.

Completul, condus de presedintele Curtii de Apel Constanta, Adriana Ispas, a pronuntat sentintele de condamnare fata de cei patru inculpati acuzati de procurori pentru faptuire, complicitate, fals in inscrisuri si luare de mita, pentru inlaturarea, la 22 februarie 2012, a pedepsei primita de Dinel Staicu, in dosarul de fraudare a Bancii Internationale a Religiilor (BIR).

Pe baza rechizitoriilor si probatoriilor formulate de procurori, Veronica Cirstoiu a fost condamnata la cinci ani de inchisoare pentru luare de mita, cinci ani de inchisoare pentru trafic de influenta, trei ani de inchisoare pentru inselaciune, cate un an de inchisoare pentru doua infractiuni de fals in inscrisuri sub semnatura privata si la doi ani de inchisoare pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata. Prin contopirea celor sase pedepse Veronica Cirstoiu a primit pedeapsa cea mai grea, de cinci ani de inchisoare cu executare si doi ani pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor. De asemenea, instanta a dispus deducerea din pedeapsa a perioadei petrecuta in arestul preventiv, de la 10 august 2013 la 2 septembrie 2014.

Magistratii au pronuntat o condamnare de doi ani de inchisoare pentru complicitate la trafic de influenta si impotriva fiului fostei judecatoare, Florin Cergan, urmand ca din pedeapsa sa fie dedus arestul preventiv de la data de 10 august 2013 la 26 iunie 2014.

In aceeasi cauza a mai fost condamnat si avocatul Lucian Bagia, la doi ani de inchisoare pentru trafic de influenta si un an de inchisoare pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata. Instanta a contopit cele doua pedepse aplicandu-i inculpatului pedeapsa cea mai grea, de doi ani de inchisoare. Curtea de Apel Constanta a suspendat, sub supraveghere, executarea acestei pedepsei, stabilind un termen de incercare de cinci ani.

Marilena Cucianu, inculpat in acest dosar, a primit trei ani de inchisoare pentru complicitate la inselaciune, un an de inchisoare pentru doua infractiuni de fals in inscrisuri sub semnatura privata si doi ani de inchisoare pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata. Instanta a contopit cele patru pedepse si i-a aplicat pedeapsa cea mai grea, de trei ani de inchisoare. Executarea pedepsei a fost suspendata, sub supraveghere, stabilindu-se un termen de incercare de cinci ani.

Articol   0 Comentarii

Introduceti adresa de email pentru a primi cele mai noi informatii!