Incendiu de proportii în Baia Mare! ARDE o biserică!Articolul precedent
Imigranți pakistanezi, desoperiți la Constanța, într-un TIRArticolul urmator
Ultimele stiri

Stiri cu impact social

Judecătoarea Veronica Cîrstoiu CONDAMNATĂ la cinci ani de închisoare, cu executare, pentru luare de mită

Articol   0 Comentarii
Spatiere+- AMarime font+- Imprimare articol
Judecătoarea Veronica Cîrstoiu CONDAMNATĂ la cinci ani de închisoare, cu executare, pentru luare de mită
Articole similare

Curtea de Apel Constanța a pronunțat, joi seară, o sentință de condamnare la cinci ani de închisoare cu executare împotriva fostei judecătoare a Curții de Apel București (CAB), Veronica Cîrstoiu, pentru luare de mită.

Completul, condus de președintele Curții de Apel Constanța, Adriana Ispas, a pronunțat sentințele de condamnare față de cei patru inculpați acuzați de procurori pentru făptuire, complicitate, fals în înscrisuri și luare de mită, pentru înlăturarea, la 22 februarie 2012, a pedepsei primită de Dinel Staicu, în dosarul de fraudare a Băncii Internaționale a Religiilor (BIR).

Pe baza rechizitoriilor și probatoriilor formulate de procurori, Veronica Cîrstoiu a fost condamnată la cinci ani de închisoare pentru luare de mită, cinci ani de închisoare pentru trafic de influență, trei ani de închisoare pentru înșelăciune, câte un an de închisoare pentru două infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată și la doi ani de închisoare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată. Prin contopirea celor șase pedepse Veronica Cîrstoiu a primit pedeapsa cea mai grea, de cinci ani de închisoare cu executare și doi ani pedeapsă complementară a interzicerii drepturilor. De asemenea, instanța a dispus deducerea din pedeapsă a perioadei petrecută în arestul preventiv, de la 10 august 2013 la 2 septembrie 2014.

Magistrații au pronunțat o condamnare de doi ani de închisoare pentru complicitate la trafic de influență și împotriva fiului fostei judecătoare, Florin Cergan, urmând ca din pedeapsă să fie dedus arestul preventiv de la data de 10 august 2013 la 26 iunie 2014.

În aceeași cauză a mai fost condamnat și avocatul Lucian Băgia, la doi ani de închisoare pentru trafic de influență și un an de închisoare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată. Instanța a contopit cele două pedepse aplicându-i inculpatului pedeapsa cea mai grea, de doi ani de închisoare. Curtea de Apel Constanța a suspendat, sub supraveghere, executarea acestei pedepsei, stabilind un termen de încercare de cinci ani.

Marilena Cucianu, inculpat în acest dosar, a primit trei ani de închisoare pentru complicitate la înșelăciune, un an de închisoare pentru două infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată și doi ani de închisoare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată. Instanța a contopit cele patru pedepse și i-a aplicat pedeapsa cea mai grea, de trei ani de închisoare. Executarea pedepsei a fost suspendată, sub supraveghere, stabilindu-se un termen de încercare de cinci ani.

Articol   0 Comentarii

Introduceti adresa de email pentru a primi cele mai noi informatii!