Grav accident lângă Satu Mare, între două autobuze! Cel puțin 17 răniți!Articolul precedent
Elena Udrea face Paștele în AREST!Articolul urmator
Ultimele stiri

Stiri cu impact social

Lege nouă În SUA: deținuții vor fi ÎMPUȘCAȚI la zid!

Articol   0 Comentarii
Spatiere+- AMarime font+- Imprimare articol
Lege nouă În SUA: deținuții vor fi ÎMPUȘCAȚI la zid!
Articole similare

Utah a devenit luni primul stat american care a restabilit plutoanele de executie pentru condamnatii la moarte, in cazul in care nu este disponibila injectia letala, relateaza marti AFP.

Legislatia, care a fost deja adoptata de Senatul acestui stat din sud-vestul SUA la inceputul lunii martie, autorizeaza recurgerea la un pluton de executie in cazul unui condamnat la moarte daca substantele care servesc la realizarea injectiilor letale nu sunt disponibile, cum a fost recent cazul mai multor state americane.

Criticii proiectului de lege l-au numit ‘barbar’, insa un purtator de cuvant al guvernatorului Gary Herbert a declarat ca ‘cei care se opun acestui proiect de lege se opun de fapt pedepsei cu moartea’.

‘Regretam faptul ca o persoana care a comis o crima deosebit de grava merita pedeapsa cu moartea si am prefera sa folosim ca metoda (de executie) injectia letala atunci cand este anuntata o astfel de sentinta. Cu toate acestea, atunci cand un tribunal ia aceasta decizie si un judecator semneaza un mandat de executie, aplicarea unei decizii legale este obligatia executivului’, a declarat purtatorul de cuvant Marty Carpenter.

Statul Utah a eliminat in 2004 posibilitatea executarii prin impuscare a unui condamnat la moarte.

Articol   0 Comentarii

Introduceti adresa de email pentru a primi cele mai noi informatii!