Grav accident lângă Satu Mare, între două autobuze! Cel puțin 17 răniți!Articolul precedent
Elena Udrea face Paștele în AREST!Articolul urmator
Ultimele stiri

Stiri cu impact social

Lege nouă În SUA: deținuții vor fi ÎMPUȘCAȚI la zid!

Articol   0 Comentarii
Spatiere+- AMarime font+- Imprimare articol
Lege nouă În SUA: deținuții vor fi ÎMPUȘCAȚI la zid!
Articole similare

Utah a devenit luni primul stat american care a restabilit plutoanele de execuție pentru condamnații la moarte, în cazul în care nu este disponibilă injecția letală, relatează marți AFP.

Legislația, care a fost deja adoptată de Senatul acestui stat din sud-vestul SUA la începutul lunii martie, autorizează recurgerea la un pluton de execuție în cazul unui condamnat la moarte dacă substanțele care servesc la realizarea injecțiilor letale nu sunt disponibile, cum a fost recent cazul mai multor state americane.

Criticii proiectului de lege l-au numit ‘barbar’, însă un purtător de cuvânt al guvernatorului Gary Herbert a declarat că ‘cei care se opun acestui proiect de lege se opun de fapt pedepsei cu moartea’.

‘Regretăm faptul că o persoană care a comis o crimă deosebit de gravă merită pedeapsa cu moartea și am prefera să folosim ca metodă (de execuție) injecția letală atunci când este anunțată o astfel de sentință. Cu toate acestea, atunci când un tribunal ia această decizie și un judecător semnează un mandat de execuție, aplicarea unei decizii legale este obligația executivului’, a declarat purtătorul de cuvânt Marty Carpenter.

Statul Utah a eliminat în 2004 posibilitatea executării prin împușcare a unui condamnat la moarte.

Articol   0 Comentarii

Introduceti adresa de email pentru a primi cele mai noi informatii!