NU EXISTĂ SUPRAVIEȚUITORI! Avion cu 148 de pasageri la bord, PRĂBUȘIT în Franța!Articolul precedent
Militari americani răniți în România, lângă Galați!Articolul urmator
Ultimele stiri

Stiri cu impact social

Medici români pleacă în Ucraina pentru a ajuta cu răniții

Articol   0 Comentarii
Spatiere+- AMarime font+- Imprimare articol
Medici români pleacă în Ucraina pentru a ajuta cu răniții
Articole similare

O echipa de medici militari va pleca, miercuri, in Ucraina, pentru trierea ranitilor care vor fi adusi ulterior in spitale din Romania, a anuntat, marti, ministrul Apararii, Mircea Dusa.

Mircea Dusa a facut aceste declaratii, marti, la Poligonul Smardan din judetul Galati, unde s-a aflat pentru a asista la un exercitiu militar.

„In cursul zilei de maine (miercuri – n.r.), o echipa de medici militari va pleca la Kiev pentru a face trierea militarilor sau a ranitilor care vor fi tratati in spitalele militare din Romania”, a declarat ministrul Mircea Dusa.

El a precizat ca, dupa ce se va face trierea ranitilor, un avion militar ii va transporta pe acestia la spitalele militare din Romania.

„Deocamdata vorbesc de spitalele militare pentru ca noi am primit aceasta misiune de a acorda acest ajutor umanitar Ucrainei si pe masura ce medicii nostri vor face trierea ranitilor vom organiza si transportul cu un avion militar”, a spus Dusa.

Ministrul Apararii a fost prezent, marti, la Poligonul Smardan din judetul Galati, unde are loc Faza I a exercitiului multinational Saber Junction 15 – Early Entry. Este vorba despre o operatie aeropurtata la care participa structuri militare americane din Brigada 173 Aeropurtata si Regimentul 2 Cavalerie, carora li s-au alaturat militari romani de la Brigada 282 Mecanizata.

Presedintele Ucrainei, Petro Porosenko, declara, in urma cu o saptamana, la Kiev, in cadrul declaratiei de presa comune sustinuta cu Klaus Iohannis, ca in urma discutiilor s-a stabilit acordarea de tratament medical de catre Romania si Germania, soldatilor ucraineni.

 

Articol   0 Comentarii

Introduceti adresa de email pentru a primi cele mai noi informatii!