NU EXISTĂ SUPRAVIEȚUITORI! Avion cu 148 de pasageri la bord, PRĂBUȘIT în Franța!Articolul precedent
Militari americani răniți în România, lângă Galați!Articolul urmator
Ultimele stiri

Stiri cu impact social

Medici români pleacă în Ucraina pentru a ajuta cu răniții

Articol   0 Comentarii
Spatiere+- AMarime font+- Imprimare articol
Medici români pleacă în Ucraina pentru a ajuta cu răniții
Articole similare

O echipă de medici militari va pleca, miercuri, în Ucraina, pentru trierea răniţilor care vor fi aduşi ulterior în spitale din România, a anunţat, marţi, ministrul Apărării, Mircea Duşa.

Mircea Dusa a făcut aceste declaraţii, marţi, la Poligonul Smârdan din judeţul Galaţi, unde s-a aflat pentru a asista la un exerciţiu militar.

„În cursul zilei de mâine (miercuri – n.r.), o echipă de medici militari va pleca la Kiev pentru a face trierea militarilor sau a răniţilor care vor fi trataţi în spitalele militare din România”, a declarat ministrul Mircea Duşa.

El a precizat că, după ce se va face trierea răniţilor, un avion militar îi va transporta pe aceştia la spitalele militare din România.

„Deocamdată vorbesc de spitalele militare pentru că noi am primit această misiune de a acorda acest ajutor umanitar Ucrainei şi pe măsură ce medicii noştri vor face trierea răniţilor vom organiza şi transportul cu un avion militar”, a spus Duşa.

Ministrul Apărării a fost prezent, marţi, la Poligonul Smârdan din judeţul Galaţi, unde are loc Faza I a exerciţiului multinaţional Saber Junction 15 – Early Entry. Este vorba despre o operaţie aeropurtată la care participă structuri militare americane din Brigada 173 Aeropurtată şi Regimentul 2 Cavalerie, cărora li s-au alăturat militari români de la Brigada 282 Mecanizată.

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, declara, în urmă cu o săptămână, la Kiev, în cadrul declaraţiei de presă comune susţinută cu Klaus Iohannis, că în urma discuţiilor s-a stabilit acordarea de tratament medical de către România şi Germania, soldaţilor ucraineni.

 

Articol   0 Comentarii

Introduceti adresa de email pentru a primi cele mai noi informatii!