Medici români pleacă în Ucraina pentru a ajuta cu rănițiiArticolul precedent
VIDEO - Primele imagini cu locul prăbușirii avionului în Franța sunt înfiorătoare!Articolul urmator
Ultimele stiri

Stiri cu impact social

Militari americani răniți în România, lângă Galați!

Articol   0 Comentarii
Spatiere+- AMarime font+- Imprimare articol
Militari americani răniți în România, lângă Galați!
Articole similare

Doi militari americani s-au accidentat, marti, dupa ce au sarit cu parasuta in timpul unui exercitiu comun romano-american desfasurat in Poligonul Smardan din judetul Galati, ei fiind transportati cu ambulante la Spitalul Militar de Urgenta, transmite corespondentul MEDIAFAX.

In Poligonul Smardan, din judetul Galati, a avut loc, marti, un exercitiu la care au participat militari americani din Brigada 173 Aeropurtata si Regimentul 2 Cavalerie si militari romani de la Brigada 282 Mecanizata.

In cadrul exercitiului, circa o suta de soldati americani au fost parasutati din aeronave care au survolat Poligonul Smardan.

Exercitiul nu a fost lipsit de incidente deoarece, dupa ce au fost parasutati, doi militari s-au accidentat si au fost transportati cu ambulantele la spital, primele informatii indicand ca unul ar fi suferit o fractura la un picior, iar celalalt s-ar fi accidentat la coloana vertebrala.

Purtatorul de cuvant al structurilor americane prezente la exercitiu, capitanul Ben Hall, a spus ca militarii americani au fost dusi la Spitalul Militar de Urgenta din Galati, fara a oferi date despre starea lor de sanatate.

Prezent la eveniment, ministrul Apararii, Mircea Dusa, a vorbit despre importanta organizarii unor astfel de exercitii in contextul masurilor de securitate stabilite la summitul din Tara Galilor pentru flancul estic al NATO si UE.

„Anul acesta, in planul de instruire am planificat peste 330 de exercitii. Unele dintre ele le vom organiza impreuna cu partenerii nostri din NATO, dar mai ales cu partenerul nostru strategic, militarii din SUA. Astazi (marti – n.r.), in Poligonul Smardan din judetul Galati este organizat acest exercitiu cu trupe aeropurtate, organizat in comun cu SUA, si care asigura atat pregatirea militarilor nostri, dar si a militarilor americani. Credem ca aceste exercitii sunt binevenite si ele fac parte din masurile stabilite la summitul din Tara Galilor, de a asigura o prezenta permanenta, prin rotatie, a militarilor NATO pe flancul estic al NATO si UE”, a spus Mircea Dusa.

Comandantul fortelor armate terestre americane din Europa, generalul locotent Ben Hodges, a apreciat buna colaborare dintre militarii romani si cei americani, amintind si situatia din zona estica, odata cu anexarea Crimeii de catre Rusia.

„Zona de antrenament de aici, de la Smardan, arata ca o zona extraordinara, abia astept ca soldatii SUA care vor fi aici alaturi de alti aliati sa continue sa se antreneze cu fortele Romaniei. Asta inseamna alianta care lucreaza impreuna si acesta este cel mai important lucru. Conditiile de securitate se schimba aici, in zona Marii Negre, si vedem ocupatia ilegala a Crimeii de catre Rusia. Este foarte important, ca alianta, sa stam impreuna, sa putem raspunde acestei agresiuni. Este foarte important si aceste exercitii sunt o parte foarte importanta a angajamentelor noastre. Multumesc ministrului Dusa, generalului Ciuca si celorlalti care ne-au ajutat sa fim aici. Conducerea Armatei de aici este extraordinara si ma bucur ca lucram impreuna”, a afirmat Ben Hodges.

 

Articol   0 Comentarii

Introduceti adresa de email pentru a primi cele mai noi informatii!