Sute de cetățeni ruși sunt acuzați de terorism! Cei mai mulți susțin gruparea Stat IslamicArticolul precedent
Dacia a început livrarea primelor ambulanțe DusterArticolul urmator
Ultimele stiri

Stiri cu impact social

Ofițer de poliție din cadrul DIICOT arestat într-un dosar de șantaj

Articol   0 Comentarii
Spatiere+- AMarime font+- Imprimare articol
Ofițer de poliție din cadrul DIICOT arestat într-un dosar de șantaj
Articole similare

Ofiterul de politie de la DIICOT Constantin Comaneanu a fost retinut de DNA pentru luare de mita, in dosarul in care Sergiu Lucinschi, fiul fostului presedinte al Republicii Moldova, este acuzat de santaj si trafic de influenta, cei doi urmand sa fie dusi la ICCJ cu propunere de arestare preventiva.

Omul de afaceri Sergiu Lucinschi a fost retinut pentru santaj si trafic de influenta, ordonanta de retinere pentru 24 de fiind emisa luni, arata Directia Nationala Anticoruptie (DNA), intr-un comunicat de presa transmis marti agentiei MEDIAFAX.

Anchetatorii l-au audiat pe Sergiu Lucinschi, dupa ce au facut perchezitii la domiciliul acestuia din Voluntari, judetul Ilfov.

In acelasi dosar a fost retinut si Constantin Comaneanu, ofiter de politie la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), acesta fiind acuzat de luare de mita.

Potrivit procurorilor DNA, in perioada decembrie 2014 – martie 2015, Sergiu Lucinschi, cu complicitatea altor persoane, a santajat un om de afaceri sa-i dea patru milioane de euro, desi acesta nu ii datora bani, spunand ca doar asa isi va retrage o plangere penala formulata la DIICOT pentru mai multe infractiuni, printre care si gestiune frauduloasa.

„De asemenea, inculpatul i-a promis omului de afaceri ca va depune diligentele necesare astfel incat sa fie schimbata incadrarea juridica a tuturor faptelor intr-o infractiune pentru care, la retragerea plangerii prealabile, ancheta inceteaza”, au aratat procurorii in ordonanta de retinere.

In acelasi context, ofiterul de politie de la DIICOT Constantin Comaneanu, care desfasura activitati specifice in acel dosar, i-ar fi solicitat o suma de bani, initial neprecizata, printr-un intermediar, omului de afaceri santajat de Lucinschi, afirmand ca poate influenta modul de solutionare a cauzei.

„Mai mult, pentru a-i intari increderea, inculpatul Comaneanu Constantin, prin acelasi intermediar, i-a transmis omului de afaceri o copie a plangerii depusa de inculpatul Lucinschi Sergiu si i-a comunicat totodata ca se va lua impotriva lui masura arestarii, lucru care s-a si intamplat ulterior”, au precizat procurorii.

Articol   0 Comentarii

Introduceti adresa de email pentru a primi cele mai noi informatii!