Primarul din Tg. Mureș cercetat de DNA pentru abuz în serviciuArticolul precedent
Incendiu GIGANT în New York! O clădire s-a prăbușit, cel puțin 19 răniți!Articolul urmator
Ultimele stiri

Stiri cu impact social

PREMIERĂ în lupta cu creditele în franci! Un bucureștean NU MAI plătește ratele!

Articol   0 Comentarii
Spatiere+- AMarime font+- Imprimare articol
PREMIERĂ în lupta cu creditele în franci! Un bucureștean NU MAI  plătește ratele!
Articole similare

Un bărbat care are un credit în franci elveţieni a obţinut suspendarea plăţii ratelor până la soluţionarea procesului în care reclamă clauzele abuzive ale băncii, la Tribunalul Bucureşti, printr-o ordonanţă preşedinţială, avocatul acestuia spunând că este o premieră care va putea crea un precedent.

Bărbatul, din Bucureşti, a contractat creditul în anul 2008, el împrumutând de la bancă aproximativ 80.000 de franci elveţieni, a explicat, pentru MEDIAFAX, avocatul acestuia, Marius Coltuc.

În ultima perioadă, ca un efect al creşterii francului elveţian, bărbatul avea de plătit, lunar, în jur de 3.000 de lei, rata fiind astfel cu mult mai mare faţă de momentul la care a încheiat contractul.

În această situaţie, el a dat în judecată banca şi a reclamat clauzele abuzive, cerând restituirea banilor pe care i-a dat în plus. Procesul acestuia se află pe rolul Tribunalului Bucureşti.

În paralel, bărbatul a cerut instanţei, respectiv Tribunalului Bucureşti, într-o acţiune separată, prin ordonanţă preşedinţială, suspendarea plăţii ratelor bancare până la soluţionarea primului proces.

În urma analizării probelor, Tribunalul Bucureşti a admis cererea de ordonanţă preşedinţială.

„Dispune suspendarea executării obligaţiei de plată a ratelor lunare aferente contractului de credit şi de garanţie până la pronunţarea asupra fondului cauzei”, a stabilit Tribunalul Bucureşti.

Decizia nu este definitivă, însă este executorie, motiv pentru care bărbatul nu va mai plăti ratele până când nu va exista o decizie în dosarul de fond.

„Aceasta este o noutate absolută, care va putea crea un precedent”, a precizat avocatul.

Codul de Procedură Civilă prevede că instanţa poate, prin ordonanţă preşedinţială, „să ordone măsuri vremelnice în cazuri grabnice, pentru păstrarea unui drept care s-ar păgubi prin întârziere, pentru prevenirea unei pagube iminente şi care nu s-ar putea repara, precum şi pentru înlăturarea piedicilor care s-ar ivi cu prilejul unei executări”.

Articol   0 Comentarii

Introduceti adresa de email pentru a primi cele mai noi informatii!