Copilotul avionului Germanwings a prăbușit avionul intenționat!Articolul precedent
PREMIERĂ în lupta cu creditele în franci! Un bucureștean NU MAI  plătește ratele!Articolul urmator
Ultimele stiri

Stiri cu impact social

Primarul din Tg. Mureș cercetat de DNA pentru abuz în serviciu

Articol   0 Comentarii
Spatiere+- AMarime font+- Imprimare articol
Primarul din Tg. Mureș cercetat de DNA pentru abuz în serviciu
Articole similare

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) – Serviciul Teritorial Targu Mures au dispus joi efectuarea urmaririi fata de primarul din Targu Mures, Dorin Florea, si de directorul economic al Primariei, Kiss Imola, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, si fata de secretarul municipalitatii, Maria Cioban, juristul institutiei, Macesanu Virgil, precum si fata de 20 de consilieri locali, pentru complicitate la abuz in serviciu.

Potrivit unui comunicat de presa al DNA, in ordonanta de efectuare a urmaririi penale se arata ca, in cauza, exista date si indicii din care rezulta suspiciunea rezonabila ca, la data de 18 iulie 2013, suspectul Dorin Florea, in calitate de primar al municipiului Targu Mures si ordonator principal de credite, si-a indeplinit defectuos atributiile de serviciu. Si aceasta prin incalcarea prevederilor mai multor acte normative care interziceau alocarea de fonduri de la bugetul local catre Asociatia Sportiva Fotbal Club Municipal Targu Mures, intrucat aceasta avea obligatii de plata neonorate privind impozitele si taxele catre stat, precum si contributiile catre asigurarile sociale de stat.

„Concret, suspectul a initiat, in conditii ilegale, un proiect de hotarare de consiliu local, care a stat la baza adoptarii, in mod ilegal, la data de 25 iulie 2013, a hotararii a Consiliului Local Municipal privind aprobarea alocarii, de la bugetul local, a sumei de 4.000.000 lei pentru sezonul competitional 2013-2014, in vederea continuarii asocierii dintre municipiul Targu Mures si Fotbal Club Municipal Targu Mures. La acea sedinta a participat, pe langa cei 20 de suspecti — consilieri locali, si secretarul Primariei Municipiului, suspecta Cioban Maria, care a contrasemnat documentul respectiv”, se arata in document.

Din comunicat reiese ca ulterior, suspectul Dorin Florea a incheiat si semnat in conditii ilegale, ca reprezentant al municipiului Targu Mures, alaturi de suspecta Kiss Imola, in calitate de directorul economic, un contract de asociere cu Asociatia Sportiva Fotbal Club Municipal Targu Mures, contract vizat de suspectul Macesanu Virgil in calitate de jurist, prin care s-a alocat acestei asociatii sportive, de la bugetul local, suma de bani respectiva.

„Prin aceste fapte a fost prejudiciat bugetul local al municipiului Targu Mures cu suma de 4.000.000 lei, platita asociatiei sportive in perioada 21.08.2013 — 31.05.2014, concomitent cu obtinerea unui folos necuvenit pentru Fotbal Club Municipal Targu Mures. Suspectilor li s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedura penala. In dosar se efectueaza acte de urmarire penala si fata de o alta persoana. In cauza procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea SRI”, se mai arata in comunicatul DNA.

Pe lista celor urmariti penal se regasesc fosti si actuali consilieri locali printre care Benedek Istvan, Gombos Geza Csaba, Peti Andras (actualmente viceprimar), Jozsa Tibor, Karakcsony Erdei Etel, Bakos Levente Attila, Torzsok Sandor Laszlo, Kikeli Pal, Soos Zoltan, Haller Bela, Roman Ioana Dana, Matei Dumitru, Puiac Ion Claudiu, Farcas Ioan, Gujan Herman, Cosmin Lucian, Somesan Cristina Ligia, Sabau Pop, Aurelian Olimpiu, Loghin Lucian Mircea si Urcan Gheorghe.

Primarul din Targu Mures, Dorin Florea, a declarat joi, al iesirea din sediul Directiei Nationale Anticoruptie ca a fost chemat pentru a da clarificari in calitate de suspect, in dosarul finantarii cluburilor sportive, insa a dat asigurari „tot ce s-a facut in Consiliul local este cat se poate de corect, transparent si legal”.

 

Articol   0 Comentarii

Introduceti adresa de email pentru a primi cele mai noi informatii!