Urmărire ca-n filme pe străzile din Sibiu! Șoferul a făcut accident apoi a abandonat mașina, fugind printre blocuri!Articolul precedent
Atac cu arme chimice revendicat de gruparea Stat IslamicArticolul urmator
Ultimele stiri

Stiri cu impact social

Radu Mazăre a fost reținut pentru o mită de nouă milioane de euro!

Articol   0 Comentarii
Spatiere+- AMarime font+- Imprimare articol
Radu Mazăre a fost reținut pentru o mită de nouă milioane de euro!
Articole similare

Primarul Radu Mazare a fost retinut, luni seara, de procuroii anticoruptie, intr-un dosar deschis dupa ce edilul a fost reclamat la DNA de Agentia Nationala de Integritate (ANI). Primarul Constantei isi va petrece noaptea in arest, procurorii urmand sa ceara, marti, la instanta, arestarea sa pentru 30 de zile.

Procurorii DNA au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pe 24 de ore a primarului Radu Mazare, pentru luare de mita (trei infractiuni), abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, si conflict de interese (doua infractiuni), potrivit unui comunicat.

De asemenea, procurorii anticoruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de omul de afaceri Sorin Strutinsky, arestat preventiv in alta cauza, cu privire la savarsirea a trei infractiuni de complicitate la luare de mita.

Potrivit anchetatorilor, in perioada 2006 – 2009, Radu Mazare, beneficiind de ajutorul lui Strutinsky, a solicitat si primit circa 2 milioane de euro de la reprezentantii a doua societati comerciale, in scopul facilitarii emiterii documentatiilor de urbanism necesare construirii unor mall-uri in Constanta.

Sumele de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive incheiate de reprezentantii societatii respective cu o firma controlata de Mazare, atat direct, cat si prin intermediul lui Strutinsky, potrivit procurorilor.

Mazare mai este acuzat ca, in perioada 2008 – 2014, tot cu ajutorul lui Strutinsky, a primit de la o societate comerciala, peste 7 milioane de euro pentru ca a asigurat acesteia castigarea unei licitatii organizate de Primaria Constanta pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a orasului. In acelasi timp, intre firma respectiva si primarie, a fost incheiat un contract avand ca obiect delegarea serviciului de salubrizare pentru o perioada de 25 de ani, cu un cost total estimat de 1.194.056.850 de lei (335 milioane de euro).

Si in acest caz, noteaza procurorii, mita a fost primita prin intermediul unor contracte de publicitate fictive incheiate intre societatea respectiva si aceeasi firma controlata de cei doi inculpati.

 

Articol   0 Comentarii

Politica

DAN face percheziții la Spitalul de Psihiatrie Socola

DAN face percheziții la Spitalul de Psihiatrie Socola   0

Procurorii DNA fac, marţi, percheziţii la Spitalul de Psihiatrie Socola într-un dosar privind angajări ilegale şi atribuirea unor contracte de achiziţii, surse judiciare declarând pentru MEDIAFAX că printre persoanele vizate [...]

Introduceti adresa de email pentru a primi cele mai noi informatii!