Este OFICIAL: a început un nou război! 150.000 de soldați au trecut granița!Articolul precedent
Un băiețel de doar 14 ani, din Craiova, a reușit să fure peste 32.000 de lei!Articolul urmator
Ultimele stiri

Stiri cu impact social

Serviciile secrete CONFIRMĂ: Teroriștii de la Stat Islamic au adepți în România

Articol   0 Comentarii
Spatiere+- AMarime font+- Imprimare articol
Serviciile secrete CONFIRMĂ: Teroriștii de la Stat Islamic au adepți în România
Articole similare

Romania nu este ferita de pericolul reprezentat de gruparea terorista Stat Islamic. Seful Directiei Generale de Prevenire si Combatere a Terorismului din cadrul Serviciului Roman de Informatii vorbeste pentru prima data despre vulnerabilitatile Romaniei in fata pericolului terorist.

Este considerata cea mai mare amenintare terorista a momentului. Si se apropie din ce in ce mai mult de Europa. Gruparea Statul Islamic lasa in urma moarte, haos si teroare. Nimeni nu se mai indoieste ca pericolul e mare. Dar cat de aproape este de Romania?

Pentru prima data, Serviciul Roman de Informatii a dezvaluit, pentru Digi24, ca si la noi sunt adepti ai ISIS. In ultima perioada au fost descurajate actiuni de propaganda. Si exista straini rezidenti in Romania care s-au alaturat Statului Islamic.

Statisticile oficiale arata ca, in ultimii doi ani, 5.000 de cetateni europeni au plecat pentru a lupta in Siria si Irak.

Seful Directiei Generale de Prevenire si Combatere a Terorismului din cadrul Serviciului Roman de Informatii vorbeste pentru prima data despre vulnerabilitatile Romaniei in fata pericolului terorist:

„Raspunsul meu trebuie sa linisteasca, dar trebuie sa fie corect si obiectiv. Nu suntem feriti total de posibilitatea unui atac terorist in Romania, evident. Mergem pe niste premise. Sunt cazuri punctuale de persoane radicalizate, fundamentaliste, care adera dincolo de ideologie si incearca sa sprijine aceste organizatii teroriste”, a spus el.

„Tara noastra este in retorica acestei organizatii, nominalizata ca teritoriu ce trebuie cucerit, inclus in asa-zisul Califat. Romania este una dintre rutele de tranzit, de transfer al acestor voluntari jihadisti catre teatrele de operatii, dar nu este exclus sa fie si ruta de intoarcere pentru ei”, spune oficialul SRI.

Luptatorii europeni din Siria si Irak, care provin in cea mai mare parte din Franta, Germania, Marea Britanie si Belgia, revin in tarile din care au plecat. Intoarcerea fundamentalistilor in Europa pare sa fie principala provocare de securitate pentru serviciile secrete.

„Am vazut foarte multi tineri din Occident care vin sa se inroleze din proprie initiativa in aceste formatiuni militare ale Statului Islamic. Cam vreo sase luni ar dura aceasta pregatire, dupa care incepe educatia in spiritul islamic sunnit, pregatire de viata. Pe fondul acesta, daca exista un somaj in randul generatiei tinere”, nu este exclus ca si romani sa se fi alaturat Statului Islamic, spune fostul decan al Facultatii de Informatii, prof. dr. Cristian Troncota.

Articol   0 Comentarii

Introduceti adresa de email pentru a primi cele mai noi informatii!