APROAPE de o nouă TRAGEDIE! Un avion de pasageri a aterizat de urgență la Sankt Petersburg!Articolul precedent
4,5 kilograme de heroină capturate de DIICOT la Timișoara!Articolul urmator
Ultimele stiri

Stiri cu impact social

TEROARE în Nigeria! Aproape 500 de copii sunt dați dispăruți!

Articol   0 Comentarii
Spatiere+- AMarime font+- Imprimare articol
TEROARE în Nigeria! Aproape 500 de copii sunt dați dispăruți!
Articole similare

Aproximativ 500 de copii nigerieni cu vârste de până la 11 ani au dispărut dintr-un oraş din nordul ţării al cărui control a fost pierdut de militanţii grupării Boko Haram, a declarat un fost locuitor din Damasak.

Un comerciant din oraşul situat în nord-estul ţării a declarat pentru Reuters că luptătorii Boko Haram au luat copiii cu ei atunci când au fugit, informează BBC News Online.

Trupe din Niger şi Ciad au cucerit oraşul Damasak luni, după luni întregi în care acesta s-a aflat sub controlul militanţilor islamişti. Aceste trupe fac parte din forţa regională formată recent pentru a ajuta Nigeria să combată insurgenţii.

Senatorul care reprezintă nordul statului Borno, Maina Maaji Lawan, a declarat pentru corespondentul BBC în Nigeria că acest caz din Damasak este unul tipic şi multe sute de copii au dispărut. „Cei mai mici sunt daţi la madrassa (şcoli islamice) … iar băieţii cu vârste cuprinse între 16 şi 25 de ani sunt înrolaţi şi îndoctrinaţi pentru a fi pregătiţi să execute misiunile lor oribile”, a declarat el.

Boko Haram a generat un val de revolte la nivel internaţional în aprilie 2014, după ce a răpit peste 200 de fete de la o şcoală din Chibok, un oraş din statul Borno, în nord-estul Nigeriei.

Damasak este un oraş comercial din statul Borno, situat la graniţa cu Nigerul şi la 200 de kilometri de principalul oraş al statului, Maiduguri. Acesta a fost cucerit de militanţi la sfârşitul anului trecut.

Omul de afaceri Malam Ali din Damasak, al cărui frate figurează printre cei dispăruţi, a declarat pentru BBC că băieţii au fost duşi într-o madrassa de către Boko Haram, atunci când militanţii au cucerit oraşul. După ce aceştia au pierdut controlul asupra lui, băieţii nu au mai fost găsiţi.

Articol   0 Comentarii

International

Dacia a început livrarea primelor ambulanțe Duster

Dacia a început livrarea primelor ambulanțe Duster   0

Dacia şi Romturingia, firmă specializată în conversia şi amenajarea de caroserii, au anunţat marţi livrarea primelor vehicule Duster destinate serviciilor de ambulanţă, primele astfel de vehicule fiind livrate în Angola. "Proiectul [...]

Introduceti adresa de email pentru a primi cele mai noi informatii!