Ramai alaturi de noi

Stirile Zilei

Alexandru A., despre „vedetele” care contesta vaccinurile: „Ati avut vreo revelatie, ma oameni buni??? Ca fix asa pareti. Niste habarnisti care brusc se cred filozofi. Brusc, stiti si genetica, si virusologie”

Doamne, cat adevar! Acum ceva timp, vine la mine o cunostinta. Cum intra pe usa, imi lasa impresia ca a castigat la loto (cel putin!). Nu trec 10 secunde ca imi spune… “Am dat lovitura!!!”. Clar, mi-am zis… “Asta a castigat la loto!” Nu termin gandul ca ma loveste si mai tare… ”Am descoperit perpetuum mobile”. Raman blocat. Dar blocat. Imi vede fata de tamp si, incercand sa ma lumineze, incepe sa imi explice cum functiona inventia lui, scrie Alexandru A. pe Realitatea.net.

Si acum trebuie sa va fac o precizare: omul nu avea ABSOLUT nicio treaba cu fizica. Nici macar notiuni elementare. Daaaar… citise cate ceva despre magnetism si luase si doi magneti. Si brusc, omul a avut o revelatie. Avea impresia ca daca pune un rotor intre cei doi magneti, gata, a descoperit perpetuum mobile. Mi-a luat o zi sa ii explic ca mai sunt o sumedenie de forte care il contrazic cu tarie. Gasea cate o rezolvare pentru fiecare. Bineinteles ca absolut aberant!

Am vrut sa va povestesc asta ca sa intelegeti ce se intampla in mintea prostului care prinde cate o frantura de informatie. Are o revelatie! Si brusc, are impresia ca detine toata informatia din univers si ca poate enunta chiar teorii. Ca doar stie… doar ce a aflat (sau si-a dat seama). Acum, revelatia bietului meu prieten a ramas doar intre noi…

Dar sunt tot mai surprins de altii la care, sincer, nu ma asteptam. De exemplu, din ce in ce mai multi “medici”. Si pun ghilimele pentru ca mi-a disparut toata increderea in ei. Voi explica de ce.

Au aparut, in contextul pandemiei COVID-19, tot mai multi “medici” care contesta ba tratamente, ba vaccinuri. Dar ei sunt ba oftalmologi, ba esteticieni. Pai, domnilor si doamnelor “medici”, aveti voi competenta sa vorbiti despre asta ? Adica…. daca aveti competenta sa vorbiti, ma gandesc ca aveti competenta si sa practicati. Ca m-ar cam stresa sa ma opereze pe creier un oftalmolog. Nu cumva v-ati cam depasit competentele? Nu cumva ati uitat si ce ati invatat? In primul rand, bunul simt. Am vazut-o si pe atotstiutoarea Sosoaca la un post de televiziune spunandu-i profesorului Streinu Cercel ca nu conteaza daca dr. Ciuhodaru e de alta specialitate, ca doar tot doctor este. Pai pe principiul asta, va recomand ca urmatorul control ginecologic sa il faceti la un stomatolog, doamna. Ca doar e tot aia. Parca si scaunul pare ce trebuie.

Mai oameni buni, voi va auziti? Voi va dati seama cat de penibili sunteti ? In ce calitate veniti voi sa contraziceti specialistii? Aud o esteticiana ca se leaga de reactiile adverse ale vaccinului. Oare a citit vreodata orice alt prospect? Ma indoiesc! O fi vazut prospectul la Arcoxia? Doar un exemplu marunt. Toate medicamentele au o droaie de reactii adverse si, cu toate astea, nu i-am auzit urland sa nu le luam. Din contra. De aia stau si ma intreb ce i-a apucat acum cu vaccinul, pentru ca nu s-a mai intamplat nici macar cu medicamente care chiar au reactii adverse grave (pentru ca si alea au rostul lor si sunt acceptate datorita beneficiilor pe care le au). Acum, daca stau sa ii asociez cu povestea de la inceput, oare au citit si ei de ARN si au descoperit brusc genetica??? Ati avut vreo revelatie, ma oameni buni??? Ca fix asa pareti. Niste habarnisti care brusc se cred filozofi. Brusc, stiti si genetica, si virusologie. Nestiinta voastra pe subiect e tradata si de intrebarile pe care le puneti si de felul in care puneti problema. Si inca ceva, ca sa fie clar… nici pe oftalmolog, nici pe estetician si nici macar pe omniprezenta dna Sosoaca nu i-am vazut la niciun congres de genetica. Abia aici va inteleg! Ce naiba sa faceti acolo???

Asa ca, mai oameni buni, nu vi se pare mai de bun simt sa va vedeti voi de specialitatea voastra si sa lasati adevaratii specialisti sa isi faca treaba?

Voi va dati seama cat rau faceti raspandind toata aceasta dezinformare si semanand panica in randul oamenilor? Si nu sariti sa spuneti ca aveti dreptate! Ca asa ar face orice habarnist. Ganditi-va bine la ce am spus. Fiti oleaca mai isteti, in ultimul ceas, si admiteti in sinea voastra ca nu e specialitatea voastra si ca nu este moral sa faceti asta. Treziti-va ca va faceti de ras!

In final, fac un apel la media… cand ii prezentam ca “medic” sau “doctor”, sa spunem si ce specializare are. Ca sa stim si ce competente are. Pentru ca, altfel, omul simplu aude ca e doctor si ia de bun tot ce spune, fara sa mai puna in balanta ca ii vorbeste despre genetica un oftalmolog. Hai sa ne vedem fiecare de specializarea pe care o avem si sa nu uitam cat de mici suntem si cat de multe mai avem de invatat. Si pe aceasta cale va urez spor… pentru ca aveti multe de invatat inca.

PS: Prezint scuze oftalmologilor si esteticienilor fata de care am un respect la fel de mare ca pentru orice alt medic scolit in bancile facultatii, spre deosebire de cei care si-au tocit coatele pe pupitrele studiourilor de televiziune, dar exemplele date sunt, pe cat de reale, pe atat de triste.

Stirile Zilei

26 de pacienti romani cu COVID au fost transferati in Ungaria. Unul dintre ei a murit

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a informat luni că până acum au fost transferaţi 26 de pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 în Ungaria, în urma înțelegerii dintre România și țara vecină privind preluarea unor pacienți. Unul dintre pacienți a decedat, a mai precizat ministrul.

„Am reuşit să transferăm în Ungaria 26 de pacienţi: 17 la ATI şi 9 într-o formă nu atât de gravă, având nevoie doar de oxigen. Dar situaţia celor 17 este una extrem, extrem de critică. Din păcate, trebuie să vă dau şi o veste tristă: unul din cei 17 români transferaţi în Ungaria a decedat”, a declarat Lucian Bode luni, citat de Agerpres.

El a adăugat că situaţia din aceste zile este „una extrem de critică”.

„Dacă ne uităm la cifrele din spitale, constatăm că avem o medie zilnică de aproximativ 15.000 de infectaţi. Avem o medie zilnică, din păcate, de 300 de decese. La ATI sunt peste 1.700 de pacienţi, iar în UPU avem peste 1.900 de pacienţi, dintre care aproximativ 300 aşteaptă în UPU eliberarea unui pat în ATI”, a mai precizat Bode.

Ungaria va ajuta România să trateze 50 de pacienţi infectați cu Covid-19 care au nevoie de terapie intensivă, a declarat ministrul de Externe ungar, Peter Szijjarto..

Citeste mai mult

Stirile Zilei

Propunere pentru copiii care fac sport de performanta: 50 de lei lunar pentru acoperirea unor cheltuieli necesare

Senatul a adoptat, luni, o propunere legislativă de modificare a Legii educaţiei fizice şi sportului 69/2000 prin care copiii şi juniorii legitimaţi la cluburi sportive, care se pregătesc pentru competiţii oficiale, vor primi lunar un tichet valoric de 50 lei pentru acoperirea unor cheltuieli necesare practicării sportului de performanţă, transmite Digi24.

Respectiva propunere a înregistrat 83 de voturi „pentru”, 46 „împotrivă” şi o abţinere.

Iniţiată de un grup de parlamentari PSD, propunerea legislativă prevede că juniorii şi copiii legitimaţi la structurile sportive care practică sportul în mod organizat, pentru a participa la competiţii sportive naţionale şi internaţionale oficiale, sunt consideraţi sportivi de performanţă şi beneficiază lunar de un stimulent financiar sub forma tichetelor valorice denumit „tichet de sportiv”.

Potrivit expunerii de motive a propunerii legislative, „pentru a avea o motivare în sistemul sportiv, trebuie să ai o miză corespunzătoare a muncii, iar tichetele de sportiv vin în ajutorul celor care practică sportul de performanţă, fiind un stimulent financiar în rândul copiilor legitimaţi la structurile sportive”.

Tichetele de sportiv sunt bonuri de valoare pe suport de hârtie destinate exclusiv pentru acoperirea unor cheltuieli privind practicarea sportului de performanţă, ce pot fi utilizate numai pe teritoriul României, pentru servicii sau bunuri furnizate de persoane juridice cu care Ministerul Tineretului şi Sportului a încheiat un acord în acest sens.

Potrivit unui amendament al Comisiei pentru învăţământ tineret şi sport, însuşit luni de plenul Senatului, valoarea tichetelor de sportiv este redusă de la 150 lei, cât era prevăzut de iniţiatori în proiectul de act normativ, la 50 lei.

Fiecare sportiv are dreptul la un singur tichet pe lună, perioada de valabilitate fiind de un an de la data emiterii.

O altă propunere legislativă, iniţiată tot de parlamentari PSD, adoptată luni de Senat (108 de voturi „pentru” şi 22 de abţineri) completează aceeaşi Lege a educaţiei fizice şi sportului 69/2000, în sensul posibilităţii Ministerului Tineretului şi Sportului de a organiza Săptămâna Mişcării în România prin direcţiile judeţene pentru tineret şi sport, cluburile sportive, complexuri sportive naţionale şi casele de cultură ale studenţilor, potrivit Agerpres.

Un al treilea proiect adoptat luni, în unanimitate, care modifică Legea educaţiei fizice şi sportului 69/2000, iniţiat de un grup de parlamentari PNL, prevede că federaţiile sportive naţionale, care primesc finanţare de la bugetul de stat prin intermediul Ministerul Tineretului şi Sportului, au obligaţia să deţină o pagina proprie de internet pe care să poată fi vizualizate statutul federaţiei şi altor acte constitutive, structura organizatorică, conducerea federaţiei, bugetul, programele şi strategiile proprii, regulamentele, lista cluburilor sportive afiliate, precum şi alte materiale de interes public.

Toate cele trei propuneri legislative de modificare a Legii educaţiei fizice şi sportului 69/2000 vor fi dezbătute de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Citeste mai mult

Stirile Zilei

De vineri, 1 octombrie, romanii nu vor mai putea intra in Marea Britanie fara pasaport

De la 1 octombrie 2021 cetățenii UE, EEA (Spațiul Economic European) și Elveției vor avea nevoie de pașaport pentru a intra în Marea Britanie. Cărțile de identitate nu vor mai fi acceptate ca documente valabile pentru călătorie, ca efect al Brexit-ului.

„Dacă nu aveți pașaport este posibil să vi se refuze intrarea”, avertizează Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, conform Hotnews.

Începând cu 1 octombrie 2021, cetățenii europeni nerezidenți (care nu sunt protejați de Programul de Înregistrare a Cetățenilor UE – EU Settlement Scheme) pot intra în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord doar în baza pașaportului valabil – simplu electronic sau simplu temporar). Astfel, începând cu această dată, cetățenii români nerezidenți nu mai pot intra în Regatul Unit în baza cărții de identitate.

Conform informațiilor comunicate de autoritățile britanice, cetățenilor europeni (inclusiv cetățenilor români) nerezidenți în Regatul Unit care nu vor respecta noile reguli li se va interzice accesul pe teritoriul britanic.

Cetățenii europeni (inclusiv cetățeni români) care intră sub incidența Programului de Înregistrare a Cetățenilor UE (EU Settlement Scheme) vor putea să călătorească în Regatul Unit folosind cartea națională de identitate valabilă, până la data de 31 decembrie 2025 (cu condiția ca aceasta să fie înregistrată ca document de călătorie în contul personal UK Visas and Immigration – UKVI – creat pentru înscrierea în EUSS).

MAE reamintea că, începând cu data de 1 ianuarie 2021, cetățenii români nerezidenți pot călători spre/tranzita prin Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în scop turistic/vizită, pentru șederi de scurtă durată, pentru o perioadă de până la 6 luni într-un an, fără a necesita o viză de intrare. Cu toate acestea, cetățenii români care doresc să muncească în cele 6 luni trebuie să obțină, în prealabil, o viză de intrare.

Totodată, cetățenii români nerezidenți care doresc să se deplaseze pe teritoriul Regatului Unit pentru o perioadă mai mare de șase luni (pentru activități de muncă, pentru studii etc.) au nevoie, începând cu data de 1 ianuarie 2021, de o viză de intrare eliberată de autoritățile britanice, în conformitate cu sistemul de imigrație bazat pe puncte (point-based immigration system – PBS).

Pentru a verifica dacă scopul șederii necesită o viză sau dacă sunt îndeplinite condițiile necesare pentru obținerea acesteia, poate fi consultată o pagină de internet dedicată în limba engleză, pusă la dispoziție de către autoritățile britanice.

Autoritățile britanice recomandă persoanelor care au mențiuni înscrise în cazierul judiciar, precum și persoanelor cărora le-a fost refuzată în trecut intrarea pe teritoriul Regatului Unit, depunerea unei cereri pentru obținerea vizei și pentru deplasările de scurtă durată (sub 6 luni), potrivit informațiilor comunicate prin intermediul portalului dedicat.

Citeste mai mult
Reclama

Ultimele stiri

Recomandari

Stirile Zilei3 săptămâni inainte

De vineri, 1 octombrie, romanii nu vor mai putea intra in Marea Britanie fara pasaport

De la 1 octombrie 2021 cetățenii UE, EEA (Spațiul Economic European) și Elveției vor avea nevoie de pașaport pentru a...

Actualitate3 săptămâni inainte

Ministrul Educației: De luni, toti cei care invata online si nu au cazuri de infectare in clasa se pot intoarce la scoala fizic

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a declarat că toți elevii care învață online ca urmare a faptului că localitatea lor are...

Sport3 săptămâni inainte

Steaua lui Mircea Lucescu de pe Aleea Celebritatilor din Donetk, vandalizata de fanii echipei Sahtior

Steaua care îi este dedicată lui Mircea Lucescu pe Aleea Celebrităţilor de la Donbass Arena din Doneţk a fost vandalizată...

Actualitate3 săptămâni inainte

Timisoara intra in carantina de noapte in toate zilele saptamanii

Timișoara și alte patru localități din județ vor intra în carantină de noapte în toate zilele săptămânii, începând de vineri,...

International3 săptămâni inainte

Cum vrea Bulgaria sa convinga populatia sa se vaccineze anti-COVID

Guvernul bulgar va pune la bătaie 102 ceasuri inteligente pentru persoanele cu vârste de peste 12 ani care se vor...

International3 săptămâni inainte

Fostul presedinte francez Nicolas Sarkozy a fost condamnat la un an de inchisoare

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a fost condamnat la un an de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de...

Social3 săptămâni inainte

O femeie din Pitesti s-a ales cu dosar penal dupa ce a gasit pe strada o sacosa cu bani

O femeie de 51 de ani, din Piteşti, este cercetată penal după ce a găsit pe stradă 2.500 de lei...

Actualitate3 săptămâni inainte

Un tanar roman a fost rapit si torturat in Spania de traficanti, dupa ce un sofer angajat de tatal lui „a pierdut” 300 de kilograme de droguri

Un român a fost răpit în Spania, după un scenariu demn de un film de acţiune. Tânărul de 28 de...

stiri

Copyright © 2020 Snews.ro