Ramai alaturi de noi

Actualitate

Coordonatorul campaniei nationale de vaccinare anti-COVID anunta cand vom putea renunta la masca

Coordonatorul campaniei nationale de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghita, afirma ca oamenii vor putea renunta la masca de protectie in momentul in care se va ajunge la un grad ridicat de imunizare colectiva.

„In momentul in care vom ajunge la acel prag de imunizare colectiva si in momentul in care nu constatam emergenta unor tulpini care nu sunt acoperite de vaccin, cu siguranta la acel moment se poate renunta si la utilizarea mastilor de protectie, insa as vreau sa mentionez ca prin folosirea corecta a mastilor de protectie ne ferim de foarte multe alte infectii cu transmitere respiratorie si nu doar de infectia cu SARS-CoV-2”, a explicat Valeriu Gheorghita intr-o emisiune, duminica seara, 21 februarie, conform News.ro.

Medicul a aratat ca datele centralizate atat in Romania, cat si din alte tari in care au demarat campanii de vaccinare, arata „o eficienta a vaccinului in viata de zi cu zi” in sensul in care s-a dovedit scaderea incidentei cazurilor de COVID-19.

El a precizat ca, la nivel national, s-a observat o reducere a incidentei bolii la persoanele vaccinate in prima etapa, la cele din centrele sociale, iar datele centralizate de medicii de la Iasi care ingrijesc pacienti dializati releva o scadere cu 90% a incidentei cazurilor la aceasta categorie de bolnavi.

Citeste mai mult
Reclama

Actualitate

Cate persoane pot merge la Patriarhie in noaptea de Inviere

Aproximativ 600 de persoane vor avea acces la Slujba de Inviere ce va avea loc la Catedrala Patriarhala, a informat, vineri, Jandarmeria Capitalei.

„Sambata, incepand cu ora 23,00, accesul in piateta Catedralei Patriarhiei se va realiza doar pentru persoanele care doresc sa participe la Slujba de Inviere, numarul acestora fiind limitat la maximum 70 de persoane in interiorul Catedralei si maximum 500 de participanti in exterior”, se precizeaza intr-un comunicat al DGJMB.

Potrivit sursei citate, in perioada 30 aprilie – 3 mai, jandarmii din cadrul Directiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucuresti vor intensifica misiunile de ordine si siguranta publica executate independent sau in sistem integrat cu efective ale Politei Capitalei si vor verifica respectarea masurilor de prevenire si combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Peste 1.000 de jandarmi vor actiona in aceasta perioada in Capitala pentru prevenirea si combaterea infractiunilor si asigurarea interventiilor in situatii care ar putea pune in pericol siguranta cetatenilor.

Jandarmeria Capitalei va suplimenta dispozitivele care vor patrula in zonele in care exista posibilitatea sa se constituie aglomerari de persoane, in zonele intens circulate, cum sunt pietele, garile, autogarile, targurile, in apropierea marilor centre comerciale sau in zona lacasurilor de cult si pe traseele de deplasare la si de la acestea.

Patrulele de jandarmi, in special cele ecvestre si canine, vor avea incluse in itinerariul de patrulare zonele de agrement, parcurile si alte spatii verzi, pentru a mentine un climat de ordine si siguranta publica si pentru a urmari respectarea masurilor de prevenire si combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Citeste mai mult

Actualitate

Programul STB si Metrorex de Paste. Cum circula mijloacele de transport in comun in noaptea de Inviere

Autoritatile din Bucuresti anunta ca mijloacele de transport ale STB SA vor circula dupa un program special de Paste, iar linia de tramvai 41 va functiona in noaptea de Inviere. De asemenea, Metrorex anunta program special de sarbatori.

„In perioada 30.04.2021 – 03.05.2021, toate liniile de transport public ale STB SA vor functiona cu parcul de vehicule programat corespunzator unei zile de duminica. Totodata, in noaptea de Inviere, serviciul de transport public va fi asigurat de autobuzele liniilor de noapte si cele ale liniei expres 783, precum si de tramvaiele liniilor 1 si 10, conform programului obisnuit. Suplimentar, STB SA va mentine in circulatie, pe parcursul intregii nopti, tramvaiele liniei 41”, a transmis STB, intr-un comunicat de presa.

Graficele de circulatie pentru fiecare linie de transport sunt publicate pe site-ul STB SA, la sectiunea Trasee

Tramvaiele liniei 41 vor circula la un interval de 35 de minute, iar tramvaiele liniei 1/10 vor functiona dupa programul perioadei de noapte, a decis Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara pentru Transport Public Bucuresti – Ilfov (TPBI).

De asemenea, Metorex a anuntat program special de sarbatori.

Astfel, in zilele de 30 aprilie, 1, 2 si 3 mai 2021, trenurile de metrou vor circula conform graficelor pentru zilele de week-end si sarbatori legale, pe toate magistralele.

In noaptea de Inviere, 01/02.05.2021, trenurile de metrou vor circula intre orele 23:00 – 1:00 la un interval de aproximativ 10 minute, iar de la ora 1:00 pana la ora 5:00, la un interval de 20 minute.

Citeste mai mult

Actualitate

Romania ia 100 de milioane de euro imprumut pentru renovarea a 55 de scoli

Aproximativ 100 de cladiri ce apartin de 55 de scoli din Romania vor fi renovate pentru a indeplini standarde moderne de siguranta, rezilienta, incluziune, sustenabilitate si infrastructura digitala, in cadrul unui nou proiect dedicat, in valoare de 100 de milioane de euro, aprobat de Consiliul de Administratie al Bancii Mondiale.

Potrivit unui comunicat al Bancii Mondiale, acest proiect, implementat de Ministerul Educatiei, isi propune sa abordeze provocarile legate de infrastructura scolara, sa evidentieze procesul si impactul investitiilor in scoli mai sigure si moderne si sa stabileasca bazele institutionale pentru investitii eficiente si strategice pe termen lung.

Accesul la sali de clasa moderne este esential pentru imbunatatirea rezultatelor educationale, cresterea numarului de inscrieri la scoala si integrarea diferitelor nevoi ale elevilor. In Romania, este o nevoie urgenta de imbunatatire a rezultatelor educationale, in special, in ceea ce priveste o serie de probleme majore ce tin de reducerea absenteismului in randul elevilor si cresterea numarului de elevi care participa la clase si isi finalizeaza studiile.

„Un copil nascut in Romania se asteapta sa isi atinga doar 58% din productivitatea totala pe care ar putea-o atinge daca ar avea acces la servicii mai bune de educatie si sanatate. In plus, cercetarile demonstreaza cum calitatea infrastructurii educationale afecteaza in mod direct nivelul de performanta al elevilor. Imbunatatiri in calitatea acestei infrastructuri vor ajuta in mod direct elevii de astazi, iar, in viitor, vor aduce beneficii intregii tari”, a declarat Tatiana Proskuryakova, director de tara al Bancii Mondiale pentru Romania.

In plus, proiectul va oferi sprijin municipalitatilor din tara pentru a investi in infrastructura educationala. De asemenea, proiectul fructifica noi oportunitati ale Romaniei de a investi in rezilienta in fata dezastrelor si a schimbarilor climatice, prin investitii in scoli sigure ce pot oferi adapost de urgenta in cazul dezastrelor si care reprezinta spatii educationale flexibile ce pot fi utilizate pentru activitati comunitare.

Romania este una dintre tarile din Uniunea Europeana expuse cel mai mult hazardului seismic, avand sute de vieti pierdute si zeci de mii de cladiri avariate in cutremure, in ultimii 200 de ani – situatie care va fi agravata de impactul schimbarilor climatice.

Astazi, peste 1.000 de scoli din intreaga tara sunt expuse unui risc ridicat de deteriorare sau colaps in cazul unui cutremur sau nu indeplinesc standardele moderne de incendiu, sanitizare sau cerintele privind calitatea aerului. Mai mult, scolile joaca un rol important in cresterea gradului de constientizare a riscurilor legate de dezastre naturale si schimbari climatice, dar si in imbunatatirea pregatirii pentru situatii de urgenta.

„Romania are un numar ridicat de scoli care nu respecta standardele de siguranta, de sanitizare de baza si de eficienta energetica. Acestea reprezinta un risc substantial pentru populatie si economie in contextul actualei pandemii de COVID-19, a viitoarelor cutremure si a impactului continuu al schimbarilor climatice. Acest proiect abordeaza nevoia urgenta a tarii de investitii holistice, intr-o infrastructura scolara mai sigura, incluziva, moderna si durabila, care este conceputa pentru a ajuta elevii, profesorii si comunitatile de astazi, pregatind in acelasi timp mai bine tara pentru incertitudinile viitorului”, spune Alanna Simpson, coordonator principal al Managementului Riscurilor la Dezastre al Bancii Mondiale.

Citeste mai mult
Reclama

Ultimele stiri

Recomandari

International3 luni inainte

Cercetatorii israelieni anunta ca au realizat tratamentul care invinge COVID in doar 5 zile

Doua echipe de medici si cercetatori din Israel au anuntat ca au creat medicamentele care inving boala provocata de coronavirus...

International3 luni inainte

Primele concluzii ale vaccinarii record din Israel: Mai putin de 0,1% dintre varstnicii imunizati au contractat coronavirusul

Ministerul Sanatatii din Israel a transmis un comunicat privitor la cetatenii cu varste de peste 60 de ani. Potrivit datelor...

Stirile Zilei3 luni inainte

Alexandru A., despre „vedetele” care contesta vaccinurile: „Ati avut vreo revelatie, ma oameni buni??? Ca fix asa pareti. Niste habarnisti care brusc se cred filozofi. Brusc, stiti si genetica, si virusologie”

Doamne, cat adevar! Acum ceva timp, vine la mine o cunostinta. Cum intra pe usa, imi lasa impresia ca a...

Actualitate4 luni inainte

Bucurestiul, sub cod galben de ninsori

Meteorologii au emis un cod galben de ninsori valabil in partea de sud-est a tarii, din seara zilei de 26...

Stirile Zilei4 luni inainte

O femeie de 73 de ani din Bacau a murit ziua in care a primit prima doza a vaccinului anti-COVID

Oficialitatile implicate in campania de vaccinare au anuntat in seara zilei de vineri, 22 ianuarie, decesul unei femei de 73...

Stirile Zilei4 luni inainte

Alexandru Rafila: Circa 20% dintre romani au trecut deja prin infectie

Reprezentantul Romaniei la OMS, deputatul Alexandru Rafila (PSD), a declarat vineri la Antena 3 ca in opinia sa aproximativ 20%...

Stirile Zilei4 luni inainte

Pfizer incepe un studiu clinic privind utilizarea vaccinului anti-COVID la copii

Pfizer cauta sa extinda utilizarea vaccinului anti-COVID si la copii. Compania farmaceutica americana a anuntat vineri ca a incheiat inscrierea...

Stirile Zilei4 luni inainte

HS Timber Productions, despre ancheta Consiliului Concurentei: „Cu această soluționare amiabilă, considerăm acest capitol din istoria companiei ca fiind în sfârșit încheiat”

În legătură cu rezultatele investigației publicate de Consiliul Concurenței privind piața de achiziții de material lemnos din perioada 2011-2016, compania...

stiri

Copyright © 2020 Snews.ro