Ramai alaturi de noi

Politica

Cum a capușat PSD-ul unul dintre cele mai subdezvoltate județe. Firmele finului președintelui Consiliului Județean Olt au capusat banul public

Adrian Iordache, finul președintelui Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, se află la al doilea mandat de consilier județean, după ce în perioada 2012-2016 a mai fost consilier, în Consiliul local al municipiului Slatina. Ce-l recomandă pe Adrian Iordache? Nimic, în afară de faptul că finul-Iordache administrează, de ani buni, afacerile, mai mult sau mai puțin legale, ale Clanului de la Piatra Olt, clan care a pus stăpânire pe județul Olt, tandemul OPRESCU-POSTOLACHE.

Despre cei doi amici se știe că în urmă cu ceva ani erau asociați în fosta firmă denumită FERMA VECHE SRL, o firmă radiată acum din registrul comerțului. Andrian Iordache și-a început cariera de inginer agronom chiar la SC FERMA VECHE. Acum finul-inginer Iordache este acționar unic și administrator la FERMA ION MARIAN SRL, acționar la SC ACIDAVA LAND SRL, președinte la Organizația Udătorilor Ferma Olt, dar și acționar majoritar și administrator la SC VENCO CONCAS GRUP SRL. Când și cum are timp finul-Iordache să le facă pe toate?! La SC VENCO CONCAS GRUP SRL, finul-Iordache împarte acționariatul cu propria-i soție, Diana Iordache.

Firma VENCO CONCAS are în obiectul de activitate activități generale de curățenie, o activitate care aduce bani frumoși familiei finului președintelui CJ Olt, din contractele încheiate cu instituțiile publice din județul Olt. Și pentru că afacerea este una garantată, soția consilierului județean Iordache și-a tras propria-i firmă de curățenie, prin intermediul căreia încasează bani, la greu, de pe urma serviciilor de curățenie, prestate pe la diverse instituții publice din județ. Firma se numește SAUBER IMOBILUM SRL. Societatea în cauză a fost înființată în 2017 și avea drept obiect de activitate principal ,,Transporturi rutiere de mărfuri”, iar acționar unic și administrator pe soacra finului-Iordache. În 2018, Diana Iordache devine acționar unic și administrator unic la SC SAUBER IMOBILUM SRL. Dacă în 2017, firma SAUBER înregistra venituri mici în bilanțul contabil, 82.283 lei cifră de afaceri și 48.686 lei profit, sub patronajul Dianei Iordache, situația economică a societății în cauză explodează, fiind în creștere în ultimii trei ani.

În 2018, firma are o cifră de afaceri de 469.068 lei și un profit net de 161.857 lei. Iar în 2019, SC SAUBER înregistrează o cifră de afaceri totală de 834.990 lei și un profit net în valoare de 352.188 lei. În 2019, Diana Iordache încasează, de la SC SAUBER, dividende în valoare de 153.764 lei. Iar finul-Iordache, dividende în sumă de 120.414 lei, de la societatea VENCO CONCAS GRUP SRL. Așadar, de pe urma contractelor încheiate cu instituții publice județene, în familia finului președintelui CJ Olt au intrat, în afara veniturilor provenite din salariu și indemnizația de consilier județean, aproape 3 miliarde lei vechi, sumă la care mulți muritori de rând nici măcar nu îndrăznesc să viseze.

În 2020, sumele încasate de familia consilierului județean Iordache, urmare a mișmașurilor cu contractele publice, se dublează. Această afacere curat-murdară are, însă, și o latură penală. Organele de cercetare trebuie să stabilească (dacă au curajul, desigur!) dacă toate aceste contracte sunt o consecință directă a traficului de influență întreprins de finul-Iordache, finul președintelui CJ Olt. Toate aceste contracte sunt obținute prin achiziționare directă, fără licitație.

Printre instituțiile care au achiziționat servicii de curățenie de la firmele controlate de familia finului-Iordache se numără:

Agenția de Plăți și Intervenții pentru Agricultură – Centrul Olt, Direcția de Sănătate Publică Județeană Olt, Direcția Județeană pentru Agricultură Olt, Casa Județeană de Pensii Olt, Casa de Asigurări de Sănătate Olt etc. La contractele încheiate cu Casa de Asigurări Olt, se pune și problema conflictului de interese. Consiliul Județean Olt are un reprezentant în Consiliul de Admistrație al Casei de Asigurări de Sănătate Olt, în persoana consilierului județean PSD Ionel-Cristian Gheorghe. Până în prezent, 1.204.603 lei, adică 12 miliarde lei vechi, a încasat firma SAUBER de pe urma contractelor cu instituțiile publice, scrie ligadreptatii.

Politica

Cristian Diaconescu: PMP este un partid adanc infipt in realitatile romanesti si vine cu o mare experienta politica

PMP a decretat mobilizare totala in partid si se pregateste intens pentru noile provocari politice. Odata cu alegerea noii conduceri, toate structurile formatiunii s-au pus in miscare si functioneaza la capacitate maxima. PMP s-a declarat in opozitie totala fata de actuala putere, dar si fata de fortele de stânga sau extremiste din Parlament.

”Partidul Miscarea Populara este o formatiune nationala, de dreapta, care militeaza pentru promovarea valorilor românesti, intr-o societate democratica, membra a UE si integrata in structurile euro-atlantice”, sustine domnul Diaconescu.

In acelasi timp, domnul Cristian Diaconescu a declarat ca ”partidul nostru este deschis la un dialog sincer cu toate formatiunile politice pentru gestionarea treburilor tarii in aceste vremuri complicate. Specialistii PMP lucreaza la foc continuu cu autoritatile locale si centrale pentru combaterea pandemiei si vin cu solutii concrete pentru depasirea crizei economice. in acelasi timp, primarii, consilierii judeteni si locali ai PMP din toata tara sunt conectati continuu la problemele tarii si contribuie activ la imbunatatirea vietii de zi cu zi, a românilor”

”PMP este un partid adânc infipt in realitatile românesti si vine cu o mare experienta politica si cu numeroase raspunsuri, de-a lungul anilor, la nevoile societatii românesti. Partidul nostru este parte din solutiile la permanentele transformari din zilele noastre. De aceea suntem cu arma la picior pentru fiecare provocare”, a mai spus presedintele PMP.

Citeste mai mult

Politica

Ministrul Drula a schimbat ilegal patru membri din conducerea Portului Constanta. Miza o reprezinta privatizarea Portului

Ministrul Transporturilor, Catalin Drula, a schimbat ilegal administratorii Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime. Halucinant, Fondul Proprietatea, in calitate de actionar minoritar, a votat cu o zi inainte de convocarea Adunarii Generale a Actionarilor, informeaza Newsweek.

Miza acestor demersuri pe repede inainte o reprezinta privatizarea Portului Constanta, la fel cum s-a intâmplat in cazul marilor privatizari in defavoarea statului român de la mijlocul anilor ’90.

Ministerul Transporturilor, sub semnatura ministrului Catalin Drula, a convocat ilegal Adunarea Generala a Actionarilor a Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime pentru a-i revoca din functie pe administratorii inainte de expirarea contractelor de mandat valabile pâna in aprilie 2022.

De ce este ilegal? Ministrul nu are atributii in Guvernanta Corporativa, care reglementeaza activitatea Portului Constanta.

Mai mult, daca ministrul Catalin Drula daca voia sa convoace Adunarea Generala a Actionarilor, trebuia sa solicite acest lucru Consiliului de Administratie care, la rândul lui, sa convoace Adunarea Generala a Actionarilor și sa-i transmita subiectele incluse pe ordinea de zi.

„Ministrul nu are nici un fel de prerogativa pe Ordonanta 109, care se aplica cu celeritate. E un abuz tot ceea ce a facut el”, spun specialiștii in administrarea companiilor de stat.

Culmea, la ședinta nu a fost convocat președintele Consiliului de Administratie și nici un alt membru cu mandat.

Newsweek România a intrat in posesia mai multor documente care arata abuzul facut de ministrul Catalin Drula.

Pe 15 aprilie 2021, la ora 09.29, a fost trimis convocatorul de la ministrul Drula, care la rândul lui i-a cerut Gabrielei Murgeanu sa participe la ședinta, dar aceasta nu avea un mandat in acest sens de la Elena Petrașcu, președintele AGA.

Culmea, pentru ședinta convocata pe 15 aprilie 2021, Fondul Proprietatea a votat prin corespondenta pe 14 aprilie, la ora 15.56.

Conform acestui document, Fondul Proprietatea s-a abtinut la primele cinci puncte din convocator. Adica s-a abtinut de la revocarea administratorilor, la numirea unor noi membri provizorii in CA, stabilirea indemnizatiei fixe, aprobarea formei și continutul contractului de mandat și la mandatarea reprezentantilor actionarului majoritar sa semneze contractul de mandat cu membrii provizorii.

in schimb, a votat „pentru” imputernicirea Directorului General sa inregistreze hotarârea AGA.

„Procedura nu a fost respectata absolut deloc. Actionarul minoritar a votat un convocator despre care președintele Consiliului de Administratie a fost informat a doua zi. Este halucinant ce se intâmpla”, a spus o sursa din cadrul companiei.

in urma deciziei ministrului Catalin Drula au fost schimbati administratorii Ghiorghe Batrinca, Mircea Burlacu, Elena Petrașcu și Daniela Șerban.

Ce li s-a reproșat acestora? Doua rapoarte de ale Corpului de Control al Ministrului Transporturilor din 2019 și 2020. Actiunile de control din 2019 au fost facute in urma unei sesizari facute de asociatia Port Business Community, care a contestat in instanta o Hotarâre AGA și a carei actiune a fost declarata inadmisibila de instanta.

Mai mult, rezultatele controlului din 2019 nu au fost depuse și inregistrate și la Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime.

Pentru ca tabloul sa fie complet, sustin surse din cadrul companiei, controlul din anul 2020 nu a fost efectuat. „Nimeni nu știe de acest control, cum s-a efectuat și cine. Documentul nu apare in registrul companiei de stat”, spun sursele.

„Invocarea neindeplinirii indicatorilor de performanta nu poate fi aplicata doar impotriva unor membri ai CA, ea trebuia aplicata tuturor membrilor inclusiv reprezentantului Fondului Proprietatea. Cu toate acestea, au fost schimbati doar patru din cei șapte membri”, sustin sursele Newsweek România.

Citeste mai mult

Politica

Ludovic Orban a anuntat ca premierul Citu are sustinerea PNL

Ludovic Orban si Florin Citu au sustinut declaratii de presa luni, 19 aprilie, in urma sedintei PNL. Ludovic Orban a declarat ca premierul are sustinerea PNL si ca partidul „Nu se joaca cu Romania”. Referitor la atacul ministrului Drula la adresa lui Florin Citu, acesta a declarat ca isi va evalua ministrii pe baza faptelor, nu a declaratiilor.

Principalele declaratii ale lui Ludovic Orban:

  • PNL actioneaza pentru o buna guvernare si urmareste sa creasca calitatea vietii in Romania cu o politica orientate spre cetatean. Evident, premierul beneficiaza de sustinere totala. Noi nu ne jucam cu Romania, cand am hotarat ca premierul este Florin Citu suntem seriosi, consecventi. Sa lasam de-o parte ceea ce ne separa si sa asiguram o buna guvernare Romaniei.
  • Nu exista ministru care sa atace premierul. Cand un ministru isi ataca un coleg de Guvern inseamna ca nu mai vrea sa faca parte din Guvernul respectiv. Este daunator sa dea declaratii impotriva premierului, chiar si atunci cand au motive. Nu pot sa dea declaratii cei care fac parte din coalitia de Guvernare. Cum sa colaboreze un ministru cu premierul atunci cand el isi permite sa atace public. Cand un ministru ataca un premier el trebuie sa plece acasa, exact cum s-a actionat in cazul ministrului care a fost revocat.
  • Criza in coalitie este prea mult spus. Este o reactie emotionala care a tinut mai mult de lipsa de experienta. Premierul a luat decizia sa imbunatateasca activitatea intr-un domeniu fundamental cum este cel al Sanatatii. Convingerea mea este ca acest moment o sa fie depasit.

Principalele declaratii ale lui Florin Citu:

  • Astazi in sedinta biroului executiv am prezentat stadiul campaniei de vaccinare si ce masuri vom lua pentru perioada urmatoare: crestem numarul de centre de vaccinare, fluxul, dar implementam si centre drive.
  • Deja avem doua sau trei documente date in afara legislatiei, altele au fost publicate in Monitorul Oficial cu numere de telefon, ceea ce este o nebunie. In acest moment modul cel mai responsabil de a rezolva aceasta criza este de a primi o nominalizare si este nevoie de un ministru care sa se aplece asupra acestor probleme.
  • Ii asigur pe toti membrii cabinetului ca evaluarea se va face pe baza performantei si nu pe ceea ce spun.
  • Daca va imaginati ca premierul Romaniei semneaza o foaie pe care scrie primit…”, transmite Ziare.com.

Citeste mai mult
Reclama

Ultimele stiri

Recomandari

International3 luni inainte

Cercetatorii israelieni anunta ca au realizat tratamentul care invinge COVID in doar 5 zile

Doua echipe de medici si cercetatori din Israel au anuntat ca au creat medicamentele care inving boala provocata de coronavirus...

International3 luni inainte

Primele concluzii ale vaccinarii record din Israel: Mai putin de 0,1% dintre varstnicii imunizati au contractat coronavirusul

Ministerul Sanatatii din Israel a transmis un comunicat privitor la cetatenii cu varste de peste 60 de ani. Potrivit datelor...

Stirile Zilei3 luni inainte

Alexandru A., despre „vedetele” care contesta vaccinurile: „Ati avut vreo revelatie, ma oameni buni??? Ca fix asa pareti. Niste habarnisti care brusc se cred filozofi. Brusc, stiti si genetica, si virusologie”

Doamne, cat adevar! Acum ceva timp, vine la mine o cunostinta. Cum intra pe usa, imi lasa impresia ca a...

Actualitate4 luni inainte

Bucurestiul, sub cod galben de ninsori

Meteorologii au emis un cod galben de ninsori valabil in partea de sud-est a tarii, din seara zilei de 26...

Stirile Zilei4 luni inainte

O femeie de 73 de ani din Bacau a murit ziua in care a primit prima doza a vaccinului anti-COVID

Oficialitatile implicate in campania de vaccinare au anuntat in seara zilei de vineri, 22 ianuarie, decesul unei femei de 73...

Stirile Zilei4 luni inainte

Alexandru Rafila: Circa 20% dintre romani au trecut deja prin infectie

Reprezentantul Romaniei la OMS, deputatul Alexandru Rafila (PSD), a declarat vineri la Antena 3 ca in opinia sa aproximativ 20%...

Stirile Zilei4 luni inainte

Pfizer incepe un studiu clinic privind utilizarea vaccinului anti-COVID la copii

Pfizer cauta sa extinda utilizarea vaccinului anti-COVID si la copii. Compania farmaceutica americana a anuntat vineri ca a incheiat inscrierea...

Stirile Zilei4 luni inainte

HS Timber Productions, despre ancheta Consiliului Concurentei: „Cu această soluționare amiabilă, considerăm acest capitol din istoria companiei ca fiind în sfârșit încheiat”

În legătură cu rezultatele investigației publicate de Consiliul Concurenței privind piața de achiziții de material lemnos din perioada 2011-2016, compania...

stiri

Copyright © 2020 Snews.ro