Ramai alaturi de noi

Economie

Intesa Sanpaolo Bank sprijina SUPERCOM SA cu un credit în valoare de 4 milioane EURO pentru achizitia de echipamente noi

Intesa Sanpaolo Bank subsidiara din România a Grupului Intesa Sanpaolo, a acordat recent companiei românești SUPERCOM SA o facilitate de credit în valoare de 19,6 milioane RON (~ 4 milioane EURO) necesară achiziționării de echipamente noi, special concepute pentru colectarea și transportul deșeurilor, precum și colectarea selectivă a acestora, încorporând cea mai recentă tehnologie în domeniu și un nivel scăzut de poluare. Cu o experiență de aproape 30 de ani, Supercom SA este unul dintre cei mai mari operatori din serviciile publice sanitare și management al deșeurilor și dispune în prezent de o flotă impresionantă, atât EURO 6, cât și echipamente electrice.


Prin această finanțare, Intesa Sanpaolo Bank România se aliniază eforturilor Grupului Intesa Sanpaolo, care din 2015 a devenit partener strategic al Fundației Ellen MacArthur, cea mai influentă și puternică organizație dedicată Economiei Circulare. Pentru a susține acest parteneriat, planul de afaceri pentru perioada 2018-2021 a Intesa Sanpaolo include două acțiuni majore: lansarea unui Plafon de creditare în valoare de 5 miliarde EURO și a unui fond dedicat. Plafonul pentru Economie Circulară este accesat și de Intesa Sanpaolo Bank România pentru această finanțare și oferă celor mai inovatori clienți/proiecte facilități de credit în condiții avantajoase. Accesul la aceste facilități este evaluat în raport cu un set de cinci criterii de eligibilitate, dezvoltat în parteneriat cu Fundația Ellen MacArthur și trei criterii suplimentare legate de proiecte verzi.

Facilitatea de credit către SUPERCOM SA a fost acordată cu sprijinul Biroului de Economie Circulară al Centrului de Inovare Intesa Sanpaolo, o companie a Grupului Intesa Sanpaolo dedicată inovării și răspândirii Economiei Circulare.

“Avem capacitatea de a veni cu soluții financiare avantajoase pentru companiile care au înțeles beneficiile Economiei Circulare, motorul creșterii eficienței și rezilienței sistemelor economice, care reușește să transforme în mod sustenabil modelele de business. Începând din 2016, Grupul Intesa Sanpaolo și-a asumat Economia Circulară ca șansă colectivă pentru companiile europene. În acest sens, Supercom SA a câștigat încrederea și sprijinul nostru prin activitatea și proiectele sale”, a declarat Dan Sandu, CEO Intesa Sanpaolo Bank România.

“În acest an, Supercom și-a propus să ridice standardul industriei de salubrizare publică și de management al deșeurilor și să devină un etalon pentru acest domeniu. În acest scop, am accesat facilitatea de credit oferită de Intesa Sanpaolo Bank și vom demara investiții de anvergură în echipamente și tehnologie performante pe care le vom folosi în principal pentru colectarea și transportul deșeurilor în noul nostru proiect din județul Cluj”, a declarat Ilie Ionel Ciuclea, Președinte al Supercom S.A.

Intesa Sanpaolo
Intesa Sanpaolo Bank este subsidiara din România a Grupului Intesa Sanpaolo, unul dintre grupurile bancare de top din Europa care s-a angajat să sprijine economia în țările în care își desfășoară activitatea, în special în Italia, unde și-a propus să devină un model de referință în ceea ce privește durabilitatea și responsabilitatea socială și culturală. Intesa Sanpaolo este lider în Italia în toate domeniile de afaceri (retail, corporate și wealth management). Grupul oferă serviciile sale către 14,7 milioane de clienți printr-o rețea de aproximativ 5.300 de sucursale bine distribuite în toată țara, cu cote de piață de cel puțin 12% în majoritatea regiunilor italiene. Intesa Sanpaolo are o prezență strategică internațională, cu aproximativ 1.000 de sucursale și 7,1 milioane de clienți, cuprinzând subsidiarele care operează în sectorul bancar comercial în 12 țări din Europa Centrală și de Est și din Orientul Mijlociu și din Africa de Nord și o rețea internațională de specialiști în sprijinul clienților corporate din 26 țări, în special în Orientul Mijlociu și Africa de Nord și în acele zone în care companiile italiene sunt cele mai active, precum Statele Unite, Brazilia, Rusia, India și China.

Centrul de Inovare Intesa Sanpaolo
Misiunea Centrului de Inovare Intesa Sanpaolo este de a explora lumea inovației de ultimă oră, de a învăța noi modele de afaceri, de a investi în proiecte de cercetare aplicată și de start-up-uri cu potențial ridicat și de a accelera introducerea economiei circulare pentru a face din Grupul Intesa Sanpaolo forța motrice din spatele unei noi economii care este conștientă social și respectă mediul.

Ellen MacArthur Foundation
Fundația, înființată în 2010, grupează în platforma Circular Economy peste 120 de companii de renume mondial, guverne și universități prestigioase, în demersul său de trecere de la economia liniară la cea circulară. Chiar de la lansare, fundația Ellen MacArthur a subliniat relevanța construirii unui cadru pentru economia circulară, subliniind că inovația în afaceri se află în centrul transformărilor economice. Fundația colaborează cu partenerii săi strategici pentru a dezvolta afaceri circulare scalabile și pentru a aborda provocările legate de implementarea acestora. Conform definiției date de fundație: O economie circulară se bazează pe principiile de diminuare a deșeurilor și a poluării, de menținere a resurselor într-un ciclu de reutilizare și de regenerare a sistemelor natural.

SUPERCOM SA
Supercom S.A. este o companie cu capital 100% românesc și unul dintre cei mai mari operatori de salubritate din România. Compania își desfășoară activitatea în mod sustenabil în București, Cluj, Dâmbovița, Bistrița, Hunedoara, Caraș-Severin, Ilfov, Ialomița și Gorj. Compania și-a început activitatea în 1990 și are aproape 30 de ani de experiență în domeniu. Recent, SUPERCOM SA a încheiat contracte atât cu Primăria Municipiului Cluj, cât și cu Consiliul Județean Cluj, una dintre cele mai active regiuni în promovarea și dezvoltarea proiectelor ecologice, pentru prestarea activităților de curățare a străzilor, activitatea de deszăpezire a acestora, colectarea selectivă și gestionarea deșeurilor.

Economie

Nu mai este loc de intors. Guvernul recunoaste datoria fata de angajatii Petrom, dar ofera doar 1% din actiuni la vanzare in loc de 8%

Guvernul Romaniei recunoaste decizia instantelor de a oferi 8% din actiunile Petrom spre fostii angajati, dar scoate doar 1% din actiuni la vanzare. Un proiect de hotarare de Guvern care stabileste vanzarea catre salariatii OMV Petrom a unui pachet de actiuni reprezentand aproape 1% din capitalul social al companiei, detinut de statul roman, la pretul de 0,215 lei/actiune.

Actiunile OMV Petrom erau cotate vineri la BVB la 0,46 lei/actiune. Proiectul pus in dezbatere publica de catre Ministerul Energiei pune in aplicare o decizie din 2019 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie – Sectia de contencios administrativ si fiscal, in dosarul nr. 1442/2/2015 prin care Guvernul Romaniei a fost obligat sa adopte o hotarare pentru punerea in aplicare a dispozitiilor OUG 49/1997, modificata prin OG 55/2003, in vederea vanzarii de actiuni ale OMV Petrom pana la limita de 8% din capitalul social, la acelasi pret la care au fost vandute actiunile in cadrul procesului de privatizare.
”Vanzarea actiunilor se realizeaza la acelasi pret/actiune cu care actiunile emise de societate s-au vandut catre investitorul strategic OMV AKTIENGESELLSCHAFT Austria, reprezentand echivalentul in lei a sumei de 0,0525 Euro conform hotararii Adunarii Generale Extraordinare a S.C. ”Petrom” – S.A. Bucuresti din 14.09.2004, publicata in Monitorul Oficial, Partea a IV-a la data de 28.09.2004, respectiv la pretul de 0,2158 lei/actiune”, se precizeaza in proiectul de HG.

Compania PetroActive considera inainte de toate un prim pas facut de Guvern care recunoaste datoria si necesitatea de a stopa penalitatile de miliarde de lei.

„Ca urmare directa a tuturor actiunilor de executare silita initiate in ultima perioada de PetroActive, iata si primele reactii oficiale din partea Guvernului. Un proiect de HG prin care sunt, in sfarsit, puse in vanzare actiunile Petrom catre salariati – http://energie.gov.ro/…/HG-PETROM-vanzare-salariati…
Astfel, incepand cu data de 18 aprilie 2022, PetroActive a pus in executare peste 7000 de dosare individuale. Punerea in executare a insemnat notificarea individuala a fiecarui contract de cesiune, plata taxelor de incuviintare silita, pregatirea dosarului si trimiterea acestuia catre avocati, apoi catre executori si in sfarsit catre Judecatoria Sectorului 1 ca instanta competenta.
Tot acest efort isi arata primele roade: HG in cauza are scopul declarat de a se conforma unei liste de cateva decizii date de diferite instante de judecata, inclusiv de a indeplini prima obligatie din Decizia HCCJ cu nr 2370 din data de 08 mai 2019.
Prin adoptarea actului normativ intr-o forma corecta si legala, Guvernul opreste curgerea penalitatilor stabilite prin Decizia HCCJ (important, mai sunt alte decizii ale instantelor de judecata care stabilesc penalitati).
La o analiza initiala, constatam cateva capcane pe care forma actuala a HG le contine, si care vor impiedica Guvernul sa opreasca efectiv penalitatile pe fiecare zi de intarziere.
Astfel:
1. Prin HG este propusa vanzarea a numai 1% din actiunile OMV Petrom. Asta inseamna ca nu respecta legea, deci nici nu indeplineste obligatia impusa de instante. OG55 prevede in expunerea de motive ca „atingerea cotei de 8% depinde exclusiv de vointa salariatilor”. Deci pentru ca HG sa isi indeplineasca scopul declarat, Guvernul este obligat sa puna in vanzare fix 8%. Daca pune in vanzare mai putin, atunci nu respecta legea (OG55) si nu respecta Decizia instantelor de judecata.
2. HG limiteaza vanzarea de actiuni catre salariati: asta inseamna ca mostenitorii lor nu mai au dreptul, si ca nici pensionarii nu au dreptul. Evident, nici cesiunile nu mai sunt ok. Prevederea aceasta incalca flagrant Art 44(1) din Constitutie. Hotararile de Guvern nu pot limita sau constitui drepturi, ele pot numai sa puna legea in aplicare. Din nou, o astfel de limitare scoate hotararea din sfera Deciziei instantei, deci penalitatile curg in continuare.
3. HG limiteaza vanzarea de actiuni, in sensul ca o interzice pentru o perioada de un an de la data dobandirii acestora. Si aceasta limitare este ilegala si intra in conflict cu prevederile Constitutiei stipulate la art 44(1). Regasim aceeasi problema constitutionala si acelasi risc referitor la penalitati.
Insa, cireasa de pe tort o regasim in documentul „Nota de Fundametare” (https://petroactive.ro/nota-fundamentare-hg.pdf) a acestei decizii, semnata de nu mai putin de 3 ministrii: Economie, Finante si Justitie. Acolo, la sectiunea a 3-a, citim: „un efect bugetar secundar este cel generat de limitarea perioadei de aplicare a penalitatilor calculate pe zi de intarziere prin adoptarea actului normativ;”
Asadar, Guvernul recunoaste public penalitatile datorate, faptul ca trebuie sa le plateasca si faptul ca, pentru a le opri, trebuie sa adopte acest act normativ.
Cum ar fi … autodenunt sau autogol !? Alegeti dumneavoastra!”, se arata in pagina de Facebook a companiei care reprezinta majoritatea salariatilor Petrom care au castigat aceste drepturi.

Citeste mai mult

Economie

Aproape un milion de romani au solicitat statutul de rezident in Marea Britanie: „Efectele pot duce la o criza a fortei de munca in Romania”

Deputatul USR PLUS Cristina Prună a anunțat vineri, 30 iulie, că 918.270 de români au solicitat statutul de rezident în Marea Britanie pentur a rămâne în această țară. Deputatul subliniază că cifra este una „alarmantă” și notează că este „echivalentul a peste 16% din totalul numărului de angajați din economia românească”.

”918.270 români au solicitat statutul de rezident în Marea Britanie pentru a rămâne în această ţară şi după 30 iunie 2021. Această cifră este una alarmantă mai ales din punct de vedere economic. Acesta este echivalentul a peste 16% din totalul numărului de angajaţi din economia românească (peste 5,6 milioane la finalul lunii iunie 2021). Lipsa locurilor de muncă bine plătite este unul dintre principalele motive invocate constant de cei care aleg calea emigrării”, a trasnsmis, vineri, Cristina Prună.

Deputatul afirmă că, în România, 1,6 milioane de salariaţi sunt plătiţi cu salariul minim pe economie, din care statul încasează aproape jumătate.

”Practic, românul munceşte ca să fie tot sărac, rămânând cu doar 1.386 lei în mână. De ce este alarmantă această emigrare continuă? Deoarece efectele ei se simt astăzi pe piaţa forţei de muncă şi poate duce la o criză majoră de personal în următoarea decadă, cu efecte majore asupra economiei româneşti”, a mai transmis deputatul.

Prună susţine că există soluţii.

”Un prim pas care poate diminua numărul românilor care pleacă în străinătate în căutarea unui loc mai bine plătit este propunerea noastră, regăsită şi în programul de guvernare al coaliţiei: Zero Taxe pe Salariul Minim, adică scutirea echivalentului salariului minim (primilor 2.300 de lei din salariu) de taxe. Modelul nu este nou pentru economiile europene. Stabilirea unui plafon minim de impozitare a muncii există inclusiv în Marea Britanie, unde valoarea acestuia este de 12.000 lire sterline. Statul britanic consideră că această sumă trebuie să meargă în buzunarul angajatului şi abia ceea ce depăşeşte această sumă este impozitat”, a mai transmis deputatul.

Potrivit Cristinei Prună, această măsură va stimula economia în direcţia atragerii de investiţii în România şi îi va încuraja pe cei aflaţi în inactivitate, şi care poate se gândeau să emigreze, să se integreze în piaţa muncii.

”Am spus în repetate rânduri că cea mai valoroasă resursă a României sunt oamenii pentru că ei reprezintă forţa de muncă cu care putem să ne dezvoltăm ţara. Însă, pentru a-i convinge să rămână alături de noi şi să pună umărul la construcţia economiei româneşti trebuie în primul rând să le respectăm munca. Nu o putem face printr-o impozitare aberantă cu aproape 50% a veniturilor pe care românii o suportă în acest moment. Pentru USR PLUS propunerea #ZeroTaxe este o prioritate în cadrul actualei guvernări. Îmi doresc ca împreună cu partenerii noştri de la guvernare să demarăm implementarea acestei măsuri de la începutul anului 2022, într-un prim domeniu, aşa cum am promis celor care ne-au votat”, a mai transmis deputatul.

Citeste mai mult

Economie

SUPERCOM, proiect major de gestionare a deșeurilor în județul Dâmbovița. „Demonstrăm de peste 15 ani că serviciile performante oferite de Supercom sunt apreciate”

Vineri, 2 iulie, la Centrul Internațional de Conferințe al Universității Valahia, compania Supercom a semnat un nou contract de colectare și transport ale deșeurilor municipale din județul Dâmbovița, în urma participării și câștigării licitației publice organizată de către ADI Salubritate.

Contractul are o durată de 8 ani și o valoare de aproximativ 297 milioane lei (peste 60 de milioane de euro).

Este un proiect major de gestionare a deșeurilor, derulat la nivelul județului Dâmbovița, primul județ din România care a beneficiat de fonduri europene pentru implementarea Măsurii „Reabilitarea sistemului de colectare, transport, tratare și depozitare a deșeurilor solide în județul Dâmbovița”, prin Programul ISPA.

Prin noul contract, Supercom își continuă activitatea de preluare și transport ale deșeurilor menajere din județ, iar din 2022 va începe colectarea și transportul de deșeuri selective.  Colectarea selectivă se va face la sursă, de către fiecare cetățean, prin adunarea deșeurilor reciclabile în pubele dedicate. Compania va pune la dispoziția cetățenilor 156.000 pubele, 5.200 containere, saci de gunoi speciali și recipienți metalici și va mări flota în județ cu 120 utilaje pentru asigurarea serviciului de colectare selectivă și transport.

Demonstrăm de peste 15 ani că serviciile performante oferite de Supercom sunt apreciate. Am dezvoltat un parteneriat bazat pe încredere și profesionalism cu Consiliul Județean Dâmbovița pentru a oferi cetățenilor servicii de salubritate la cele mai înalte standarde europene. Faptul că astăzi am semnat un nou contract în urma câștigării licitației publice ne arată că avem încrederea nu doar a administrației, dar și a cetățenilor. Suntem unul dintre cei mai mari operatori din România și investim constant în echipamente și utilaje noi, asigurăm servicii performante și propunem servicii noi. În Dâmbovița, din 2022 vom începe colectarea și transportul deșeurilor selective”, a declarat Ilie Ionel Ciuclea, Președinte al S.C. Supercom S.A.

La semnarea contractului, Ilie Ciuclea, președintele Supercom, a ținut să reamintească țintele stabilite de Uniunea Europeană în privința nivelului de colectare selectivă. România are obligația de a atinge acești indicatori, altfel riscă sancțiuni financiare consistente.

La evenimentul de la finalul săptămânii trecute au participat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan; vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie; secretarul general al județului, Dănuț Nicolae Popa Stănescu; administratorul public al județului, Cristian Avanu; președintele SC Supercom SA, Ilie Ciuclea; directorul SC Supercom SA, Marius Bubu; precum și alți consilieri județeni și primari din localitățile dâmbovițene.

Supercom in cifre

  • Unul dintre cei mai mari operatori de salubritate din România, Supercom este o companie cu capital 100% românesc, fondată în 1990 de Ionel Ciuclea. Compania oferă servicii de salubrizare, colectare, depozitare și valorificare a deșeurilor, deszăpezire, reciclare etc
  • În cele trei decenii de activitate, compania a avut colaborări pe termen lung cu administrațiile locale, atât cele din București, cât și din Ilfov, Dâmbovița, Bistrița-Năsăud, Hunedoara, Caraș-Severin, Gorj, Ialomița. 
  • Asigură un mediu curat unui număr de peste 1,5 milioane de locuitori, companii și instituții publice prin cele 31 de puncte de lucru pe care le deține în toată țara
  • În contextul pandemiei cu coronavirus, compania a fost recompensată de Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București cu o plachetă de excelență pentru activitatea sa.

Citeste mai mult
Reclama

Ultimele stiri

Recomandari

Economie1 an inainte

Nu mai este loc de intors. Guvernul recunoaste datoria fata de angajatii Petrom, dar ofera doar 1% din actiuni la vanzare in loc de 8%

Guvernul Romaniei recunoaste decizia instantelor de a oferi 8% din actiunile Petrom spre fostii angajati, dar scoate doar 1% din...

Politica2 ani inainte

Nicusor Dan vrea sa candideze pentru un nou mandat la Primaria Capitalei in 2024. Ce probleme sustine ca a rezolvat pentru bucuresteni

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă că îşi doreşte să candideze pentru un nou mandat, însă recunoaşte că nu...

Actualitate2 ani inainte

Medicul Gabriel Tatu-Chitoiu, despre antiviralul Arbidol: Este inghitit in acest moment de o gramada de romani in speranta de a nu face COVID, in loc de a se vaccina

Dr. Gabriel Tatu-Chițoiu, fost președinte al Societății Române de Cardiologie, medic cardiolog, atenționează că medicamentele antivirale nu se iau ca...

Stirile Zilei2 ani inainte

Liderii din G20 au ajuns la un acord pentru a limita incalzirea globala la 1,5 grade Celsius

Liderii politici care fac parte din G20 au ajuns duminică la un acord privind limitarea încălzirii globale la 1,5 grade...

Stirile Zilei2 ani inainte

Bilant COVID Romania: 7.424 de noi cazuri si 427 de decese

În ultimele 24 de ore, în România au fost raportate 7.424 de cazuri de COVID-19. De asemenea, au fost raportate...

Sport2 ani inainte

Gheorghe Barbu, fost fotbalist cu peste 200 de prezente in Liga 1, a murit la 53 de ani

Cluburile Universitatea Cluj și Someșul Dej au anunțat duminică pe Facebook că fostul fotbalist Gheorghe Barbu a murit la doar...

Politica2 ani inainte

Cristian Tudor Popescu, atac dur la presedinte: „Domnului Iohannis i se falfaie de popor, putin ii pasa ca mor 500 de oameni pe zi”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu l-a criticat în stilul său caracteristic pe președintele Klaus Iohannis, în cadrul unei emisiuni la Digi24....

Stirile Zilei2 ani inainte

Valeriu Gheorghita: „Nu vom ajunge la 70% rata de vaccinare pana la sfarsitul anului, daca legea certificatului verde pica in parlament”

România nu va ajunge la o rată de vaccinare de 70% până la sfârșitul anului, în cazul în care legea...

stiri

Copyright © 2020 Snews.ro