Ramai alaturi de noi

Politica

Ludovic Orban a anuntat ca premierul Citu are sustinerea PNL

Ludovic Orban si Florin Citu au sustinut declaratii de presa luni, 19 aprilie, in urma sedintei PNL. Ludovic Orban a declarat ca premierul are sustinerea PNL si ca partidul „Nu se joaca cu Romania”. Referitor la atacul ministrului Drula la adresa lui Florin Citu, acesta a declarat ca isi va evalua ministrii pe baza faptelor, nu a declaratiilor.

Principalele declaratii ale lui Ludovic Orban:

 • PNL actioneaza pentru o buna guvernare si urmareste sa creasca calitatea vietii in Romania cu o politica orientate spre cetatean. Evident, premierul beneficiaza de sustinere totala. Noi nu ne jucam cu Romania, cand am hotarat ca premierul este Florin Citu suntem seriosi, consecventi. Sa lasam de-o parte ceea ce ne separa si sa asiguram o buna guvernare Romaniei.
 • Nu exista ministru care sa atace premierul. Cand un ministru isi ataca un coleg de Guvern inseamna ca nu mai vrea sa faca parte din Guvernul respectiv. Este daunator sa dea declaratii impotriva premierului, chiar si atunci cand au motive. Nu pot sa dea declaratii cei care fac parte din coalitia de Guvernare. Cum sa colaboreze un ministru cu premierul atunci cand el isi permite sa atace public. Cand un ministru ataca un premier el trebuie sa plece acasa, exact cum s-a actionat in cazul ministrului care a fost revocat.
 • Criza in coalitie este prea mult spus. Este o reactie emotionala care a tinut mai mult de lipsa de experienta. Premierul a luat decizia sa imbunatateasca activitatea intr-un domeniu fundamental cum este cel al Sanatatii. Convingerea mea este ca acest moment o sa fie depasit.

Principalele declaratii ale lui Florin Citu:

 • Astazi in sedinta biroului executiv am prezentat stadiul campaniei de vaccinare si ce masuri vom lua pentru perioada urmatoare: crestem numarul de centre de vaccinare, fluxul, dar implementam si centre drive.
 • Deja avem doua sau trei documente date in afara legislatiei, altele au fost publicate in Monitorul Oficial cu numere de telefon, ceea ce este o nebunie. In acest moment modul cel mai responsabil de a rezolva aceasta criza este de a primi o nominalizare si este nevoie de un ministru care sa se aplece asupra acestor probleme.
 • Ii asigur pe toti membrii cabinetului ca evaluarea se va face pe baza performantei si nu pe ceea ce spun.
 • Daca va imaginati ca premierul Romaniei semneaza o foaie pe care scrie primit…”, transmite Ziare.com.

Politica

Ionel Danca, despre Congresul PNL: Ludovic Orban castiga

Deputatul Ionel Dancă, susținător al lui Ludovic Orban în cursa internă pentru conducerea Partidului Național Liberal, arată într-o postare pe facebook că cele mai recente cifre sunt de partea președintelui Camerei Deputaților.

FortaDreptei – Ludovic Orban câștigă! Cifrele momentului, atât de așteptate înainte de Congresul PNL, arată că suntem în grafic pentru câștigarea Congresului PNL din 25 septembrie.

Obiectivul #echipeidistrugatoare a fost ca Ludovic Orban să nu ajungă la Congres cu susținerea a cel puțin 10 organizații.

În pofida presiunilor de tot felul și împotriva tuturor forțelor văzute și nevăzute care au dorit să-l scoată pe Ludovic Orban din competiție înainte de Congres, moțiunea Forța Dreptei a președintelui Ludovic Orban a obținut votul de susținere a 20 filiale, printre care sunt filiale cu cele mai mari performanțe la ultimele alegeri locale și parlamentare și cu cel mai mare număr de delegați la Congresul PNL.

Astfel, după finalizarea dezbaterilor interne, moțiunea Forța Dreptei a președintelui Ludovic Orban, sunt peste 2000 de delegați la Congres din filialele PNL care au votat moțiunea Forța Dreptei – Ludovic Orban: Alba – 146, Arad – 128, Argeș – 103, Bihor – 191, Bistrița – Năsăud – 98, Brașov – 128, Brăila – 67, Caraș-Severin – 113, Covasna – 22, Dâmbovița – 111, Giurgiu – 145, Harghita – 19, Iași – 147, Tulcea – 82, Vâlcea – 106, Vrancea – 121, Sector 1 – 71, Sector 3 – 73, Sector 5 – 57, Diaspora – 78.

Mai mult, dintre filialele care îl susțin pe Ludovic Orban la Congres sunt filiale unde mai mult de 80% dintre delegați vor vota moțiunea Forța Dreptei: Argeș, Bistrița-Năsăud, Brașov, Brăila, Caraș-Severin, Dâmbovița, Iași, Vrancea, Sector 3, Sector 5, Diaspora.

Iar dintre filialele care au votat ambele moțiuni, cele mai importante dintre ele au acordat mai multe voturi pentru Ludovic Orban (Alba, Bihor, Iași, Tulcea) sau cel mult au preferat o poziționare neutră printr-un vot de egalitate, ținând cont de susținerea majoritară evidentă din filială pentru Ludovic Orban (Giurgiu, Vâlcea, Sector 1).

Nu mai vorbim de organizațiile (fără nume) care au dat vot de susținere sub presiune doar pentru contra-candidatul lui Ludovic Orban deși opțiunea delegaților din filialele respective sunt clare pentru Ludovic Orban.

Chiar și așa, știm că inclusiv o parte consistentă dintre delegații din filialele care au fost forțate să voteze doar moțiunea contra-candidatului lui Ludovic Orban vor vota cu cine cred ei că este cea mai bună soluție pentru conducerea Partidului Național Liberal în viitor: Ludovic Orban – Forța Dreptei! Cu o condiție, votul la Congresul PNL să fie liber și secret!

Mult a fost de luptă, puțin mai este până la victorie și vom câștiga! Ne vom bate până la capăt pentru ca votul să fie liber și secret și atunci cu siguranță delegații vor alege ceea ce este mai bine pentru Partidul Național Liberal și pentru România: #LudovicOrbanPresedinte.
În fine, ca în orice luptă dintre Bine și Rău, lupta va fi strânsă până în ultima clipă dar sunt convins că și de această dată #BineleInvinge și rezultatul va fi ceea ce își doresc membrii Partidului Național Liberal și majoritatea românilor: #LudovicOrbanPreședinte!

Citeste mai mult

Politica

Avertismentul lui Robert Sighiartau pentru USR PLUS: Trebuie sa existe o reconfigurare a coalitiei. Noi, cei din PNL, dar si oamenii s-au saturat de scandal pe scena politica

Tot mai multe voci din PNL, apropiate de premierul Florin Cîțu, au anunțat că o împăcare cu USR PLUS presupune o nouă negociere și chiar o scădere a numărului de ministere pentru partidul condus de Dan Barna. Prin secretarul PNL, Robert Sighiartău, a declarat duminică, 12 septembrie, că liberalii sunt nemulțumiți de negocierile din decembrie pentru coaliție și că vor o reconfigurare a ministerelor.

Cei de la USR PLUS trebuie să știe că după Congres vom începe discuțiile de la zero, în ce privește configurația guvernului. USR PLUS să-și asume că este principalul vinovat și că e necesar să renegociem ministerele. Ei au ieșit de la guvernare într-un moment dificil. (…) USR PLUS trebuie să învețe că astfel de decizii (ieșirea de la guvernare – n.red), micile mișcări de imagine pe care și le fac nu îi ajută în perspectiva anului 2024, când vom avea din nou alegeri. Oricum, ei și până acum, la guvernare, au continuat cu micile lor mișcări de opoziție pentru propria imagine. Nu au înțeles că un partid crește electoral pentru a face lucruri pentru cetățeni și că nu ajută nimănui să rămâi într-o opoziție continuă. (…) Dacă nu vom guverna cum trebuie și nu facem și de la nivel central ceea ce fac multe din administrațiile locale, în 2024 vom avea mari probleme. Retorica și lozincile nu ne mai ajută ”, a comentat Sighiartău în emisiune la Digi24, conform ziare.com.

Sighiartău a punctat că e sigur că va exista un alt aranjament și că USR PLUS trebuie să-și reconsidere poziția, dat fiind că sigur va exista o „împăcare”.

„Nu mai este un secret că liberalii au fost extrm de nemulțumiți de modul în care s-au negociat ministerele după alegerile parlamentare. Sunt ministere pentru care noi avem oameni mult mai bine pregătiți și mai eficienți decât are USR PLUS. Avem oameni care pot ocupa aceste ministere. (…) Sigur, ne dorim să guvernăm în aceeași formulă cu USR PLUS și UDMR pentru că ne intersează să aplicăm programele pe care ne-am angajat că le vom implementa, și va exista o împăcare, dar USR PLUS trebuie să-și reconsidere poziția. Pentru că abordarea lor nu mă deranjează doar pe mine, îi deranjează pe liberali și pe toți românii”, a afirmat Sighiartău.

El a precizat că există comunicare cu cei din USR PLUS și a subliniat că „va exista o împăcare”.

„Va trebuie să existe o reconfigurare a coaliției. Noi, cei din PNL, dar și oamenii s-au săturat de scandal pe scena politică”.

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat sâmbătă, 11 septembrie, că cei din USR PLUS nu vor mai primi 5 ministere dacă se întorc în Guvern, pentru că trebuie să plătească pentru criza pe care au provocat-o.

„Le oferim celor din USR PLUS sansa sa se recredibilizeze, sa se reintoarca. Sigur, nu vor mai primi la fel de multe ministere, dar vor primi 3-4 minister si pot continua munca pentru cetateni. Nu le mai dam 5 ministere, cu siguranta. Cand fugi si abandonezi cand cresc preturile la energie, cand trebuie sa semnezi PNRR, cand incepe scoala, si tu fugi de la guvernare si te porti iresponsabil, te aliezi cu AUR, pentru greseala facuta si neajunsurile create si criza politica pe care au generat-o, e necesar sa plateasca”, a declarat Rareș Bogdan la Antena 3.

Replica lui Dan Barna

Copreşedintele USR PLUS Dan Barna a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Botoşani, că „încă sunt oameni în echipa premierului Florin Cîţu care par să nu fi înţeles ceea ce tocmai li s-a întâmplat”. Afirmatia vine dupa ce prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat sâmbătă, la Antena 3, că cei din USR PLUS nu vor mai primi 5 ministere dacă se întorc în guvern, pentru că trebuie să plătească pentru criza pe care au provocat-o.

El a precizat că USR PLUS nu îşi va cere niciodată scuze pentru actuala criză politică din România, subliniind că partidul din care face parte este cel care „îşi respectă cuvântul”.

„Încă sunt oameni în echipa premierului Florin Cîţu care par să nu fi înţeles ceea ce tocmai li s-a întâmplat şi cred în continuare că nu USR PLUS este cel care ar trebui să îşi ceară scuze pentru că îşi respectă cuvântul. Asta nu se va întâmpla niciodată”, a afirmat Barna.

Acesta a adăugat că USR PLUS „încearcă să aducă interesele cetăţenilor ca miză reală în coaliţie şi mai puţin obligativitatea de a satisface electoratul de partid”.

Citeste mai mult

Politica

Oreste Teodorescu: Ne merge prost pentru ca încă nu știm sa facem diferența dintre un om care se descurca in realitate cu cel care joaca perfect rolul de învingător, dar in lumea virtuală!

Jurnalistul Oreste Teodorescu publica pe pagina personala de facebook o analiză despre criza politica prin care care trece Romania, intitulata: „De ce întodeauna voi alege sa țin cu bătrânii din disputele cu tinerii”. “Bea vin vechi, citește cărți vechi, păstrează prieteni vechi”! (Sabio “Înțeleptul), scrie Oreste Teodorescu, pe Facebook.

„Așa cum Noul Testament împlinește Legea Veche, așa cum doar lemnele vechi ard și întrețin focul, tot astfel cum înțelepciunea Bunicilor este izvorul educației celor tineri, iar exemplele virtuții antichității asupra modernismului pot continua, putem trage o concluzie importanta: in deciziile majore, cum ar fi guvernanta, de exemplu, nu sensul dorit este important ci funcționalitatea!

Ce nu înțeleg mai tinerii noștri politicieni, care nu și-au pus pielea in saramura in confruntări electorale directe, nu știu cât e prețul pâinii sau al salariului minim pe economie, este faptul ca schimbarea doar de dragul schimbării, fără o validare pe care doar timpul o poate aduce, nu se numește progres ci prostie!

Sa dau un simplu exemplu, dacă un individ ar fi spus ca nefirescul este firesc, ca homosexualitatea este o virtute iar negarea a tot ce tine de patrimoniul unui neam este dovada progresului și a emancipării, ar fi fost considerat un nebun, dar dacă se aduna o secta in jurul unor asemenea predicate, halucinante, beneficiază de acceptare socială, întrucât se afla in evaluarea “Inter pares”, devenind chiar un onorabil partid politic…
Dar dacă studiem puțin religia, istoria, filosofia și avem măcar vagi noțiuni despre teoria matematica a probabilităților știm ca oricât de frumoasa ar fi o idee, dacă este inutila nu va trece proba timpului!

Când legiuitorii iudei l-au prins pe Sfântul Stefan au vrut sa-l lapideze de îndată, dar un rabin înțelept a spus: “sa nu ne grăbim, dacă ce spune omul acesta nu vine de la Dumnezeu, vorbele lui nu vor rămâne, dar dacă cuvântul lui este al Domnului, chiar dacă îl omoram, vorbele lui vor rămâne in veci”.

Superbul eseist Nassim Nicholas Taleb trage o concluzie in “Când pielea ta e in joc”: “Cu cât o idee a rezistat mai mult, fara sa fie falsificata, cu atât mai mare este speranța sa de viața in viitor!”
Pai noi credem ca proverbul “cine nu are bătrâni, sa-și cumpere”, este doar așa, o vorba in vânt? Observatorul fenomenelor concrete este infinit mai deștept decât academicianul teoriilor de laborator, deși lumea modernă pare sa-l valorizeze pe al doilea, adică pe eunucul care vede ce face sultanul in harem, dar nu poate face la fel, in schimb are păreri despre pozitiile in discuție!

După 30 de ani de democrație, dintre care 25 ocupati ca jurnalist și analist, întodeauna asumat, am tras următoare concluzie observând de aproape mediul politic: cel care își asuma riscuri pentru opiniile sale va vinde mult mai putine gogoși decât panglicarul care îndruga vrute și nevrute facand pe bufonul prin diferite studiouri de televiziune, neriscand practic nimic personal…

Bătrânii din politica românească, fie ei autodeclarati de stânga sau de dreapta, au învățat in timp un lucru care le scapă din vedere tinerilor și anume ca: supraviețuirea sau validarea timpului se obține doar atunci când riscurile nu te omoara! In politica nu conteaza sa câștigi dispute dar sa pierzi războiul, ci exact invers! Asta nu înțelege nici #echipacastigatoare, nici corul de plângăcioși de la Usr Plus. Ei se arunca ca niște kamikaze in dispute și rămân fără energie in război!

Lumea a funcționat pana acum pentru ca s-a bazat pe clasici, pe înțelepți și bătrâni! Astăzi, niște nebuni inconștienți vor sa dărâme clasicismul, religiile, cultura înlocuindu-le cu Rețete de laborator, utopii pe hârtie și iad in practica! Parca nu au înțeles nimic din progresismul sovietic care a murit in 1991…

Un sondaj recent https://bcs.com.ro/…/credinte-si-valori-in-societatea… ne arată ca intr-o proporție covârșitoare, peste 60 de procente dintre romani sunt credincioși, își iubesc Tradițiile, cultura și cred in rădăcini rezistente nu in hibridizări artificiale. Bătrânii din politica știu ca supraviețuirea lor tine de satisfacerea majorității covârșitoare și nu de mofturile unor imberbi îmbătați cu lozinci stufoase și concepte sterile, frumos ambalate, ce-i drept!

De dragul generației mai tinere decât mine, mai ales celor care vor sa-și riște pielea in joc, vorba lui Taleb, îmi permit sa dau gratis niște sfaturi, zic eu mult mai aplicabile decât consultantele “experților” pe bani mulți. Inspirația mea sunt izvoarele vechii înțelepciuni, fundația civilizației omenești!

 1. Amintește-ți de cugetarea lui Isop: “oamenii care nu ajung la struguri se conving prea lesne ca ei sunt defapt acri!”
 2. Nu uita ca “oamenii simt mult mai intens Raul decât binele, așa ca degeaba le faci bine de zece ori, daca le faci rău o singura data” ( Titus Livius)
 3. Când te lansezi in joc, reflectează la proverbul arab: “nimic nu îți scărpina mai bine pielea, decât propria unghie”! Fraților, nu puteți sa va mestecați mâncarea voastră cu dinții altuia, chiar daca acesta este de la Bruxelles, Washington, Moscova sau Beijing!
 4. Sa te călăuzească in lupta, principiul spadasinului japonez, postulat de Musashi: “nu vigoarea brațului dușmanului te învinge ci moliciunea propriului brat”.
 5. Când simți ca te cuprinde visarea și prea lesne te îmbeți cu apa rece Amintește-ți de înțelepciunea noastră populară: “mai bine cioara din mana, decât vrabia de pe gard”, sau poate și mai bine, găsește o soluție intr-un proverb evreiesc: “de fapt nu poți cheltuiți decât banii din buzunar, nu și pe cei din capul tău”
 6. Nu nebunia unui singur individ este periculoasa, ci dementa multimilor, așa ca nu permite extremismului, fanatismului și absolutismului sa prindă rădăcini!
 7. Accepta ca și in politica, precum in viața, “mai mult înseamnă mai puțin și mai bine devine mai rău!”
 8. Nu te încrede prea mult in tine, dar nici nu te subevalua!
 9. Amintește-ți ca Adevarul este mult mai aproape de tine, nu-l caută prea departe! Dacă vrei sa schimbi lumea, fii gata oricand sa mori pentru ea! Cel care deplânge sărăcia globală din costumul sau de 2000 de euro este doar un impostor grețos!
 10. Cel mai important lucru este sa stii când sa te oprești! Poetul latin, Lucretiu scrie despre natura umană ca nu își pune limite, doar pentru a fi sigura ca se pedepsește!

Acum, voi conchide destul de cinic: ne merge prost pentru ca încă nu știm sa facem diferența dintre un om care se descurca in realitate cu cel care joaca perfect rolul de învingător, dar in lumea virtuală!”

Citeste mai mult
Reclama

Ultimele stiri

Recomandari

Stirile Zilei4 săptămâni inainte

Romania a reusit sa evacueze din Kabul cinci cetateni afgani din categoriile vulnerabile

România a reușit să obțină evacuarea din Kabul a cinci cetățeni afgani care riscau să sufere represiuni din partea talibanilor....

International4 săptămâni inainte

Amenintarea unui sef yakuza, dupa ce a fost condamnat la moarte: „Veti regreta asta pentru tot restul vietii”

O curte de justitie din sud-vestul Japoniei a condamnat la moarte prin spanzurare seful unei puternice organizatii mafiote, informeaza BBC,...

Internationalo lună inainte

Dezvaluiri cutremuratoare. Talibanii au incendiat o femeie pentru ca le-a gatit „prost”

Noi informatii teribile din Afganistan arata adevarata natura a regimului brutal al talibanilor, informeaza presa australiana, conform Aktual24. Potrivit fostei...

Politicao lună inainte

Un deputat PNL devoaleaza dubla masura a lui Florin Citu: „Colegului Eugen Pirvulescu i-ati urat bun venit în „echipa câştigătoare”, desi e cercetat de DNA

Deputatul liberal de Iaşi Alexandru Kocsis îi cere din nou lui Eugen Pîrvulescu să se autosuspende din funcţia de preşedinte...

Stirile Zileio lună inainte

Ludovic Orban, vesti bune pentru proiectele de dezvoltare a comunitatilor locale: Acord in coalitia de guvernare pentru 50 de miliarde de lei!

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat că s-a ajuns astăzi la un acord în coaliția de guvernare pentru demararea noului...

Stirile Zilei2 luni inainte

Prefectul Capitalei: „La mijlocul lunii septembrie vor fi foarte multe cazuri, cam 1.600 pe zi. Pe Bucureşti-Ilfov vor fi cam jumatate din cazuri”

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat vineri, 30 iulie, că trebuie pus accentul pe vaccinarea personalului sanitar pentru a nu...

Sport2 luni inainte

Simona Halep revine pe teren: „Am muncit din greu si sunt bucuroasa sa accept acest wild card”

Simona Halep, locul 10 mondial, a primit un wild-card pentru turneul National Bank Open de la Montreal, fost Rogers Cup....

Economie2 luni inainte

Aproape un milion de romani au solicitat statutul de rezident in Marea Britanie: „Efectele pot duce la o criza a fortei de munca in Romania”

Deputatul USR PLUS Cristina Prună a anunțat vineri, 30 iulie, că 918.270 de români au solicitat statutul de rezident în...

stiri

Copyright © 2020 Snews.ro