Stirile Zilei
Mafia PSD. Florin Ionut Barbu, zis Busi, a primit imunitate de parlamentar de la social democrati, dupa ce a fost acuzat ca a furat 500 de milioane de euro

Deputatul Florin Ionuț Barbu, zis ,,Busi”, denumit de presa centrală ,,mafiotul” de la ANIF, este omul trimis de mafia PSD-ului din județul Olt în Parlamentul României, arata publicatia Ligadreptatii.
În schimbul contractelor de zeci de milioane de euro, semnate în calitate de director general al ANIF cu firmele de casă controlate de baronii de Olt, Paul Stănescu și Marius Oprescu, lui Busi i s-a promis și i s-a oferit, la schimb, imunitatea parlamentară. Deputatul Busi a fost până în 2015 omul de încredere al lui Darius Vâlcov, fost ministru de Finanțe în Guvernul Ponta, arestat preventiv în 2015 pentru comiterea infracțiunilor de trafic de influență și obținere de foloase necuvenite. Numit director general la Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare, prin 2014, la solicitarea lui Vâlcov, imediat după arestarea acestuia, pentru a-și conserva privilegiile, Busi aderă în mare grabă la cea mai puternică facțiune din PSD Olt, gruparea condusă de Marius Oprescu, în prezent șeful CJ Olt și liderul Organizației PSD Olt.
Însă prin această trecere subită, Busi deranjează altă grupare puternică din PSD Olt, Grupul celor de la Caracal, facțiune condusă de frații Ciocan, persoane care jucaseră un rol important în aducerea lui Vâlcov în PSD Olt, direct din postura de șef al PDL Olt. Trădați de Busi, frații Ciocan erau astfel excluși de la contractele cu milioanele de euro derulate prin ANIF. Și pentru a elimina orice opoziție în rândul partidului, frații Ciocan erau maziliți apoi și din organizația PSD Olt, la ordinul binomului Oprescu-Stănescu.
Din acel moment, toate contractele încheiate de ANIF pe zona Oltenia sunt dirijate numai către firmele de casă ale noului baron de Olt, Marius Oprescu, SC CONDOR PĂDURARU SRL și SC WAGRAMER TERMO 2000 SRL. Prin rămânerea lui Adrian Chesnoiu la conducerea AFIR, frații Ciocan reușiseră să mai prindă câte ceva firimituri din fondurile europene acordate pe submăsura 4.3 Iirigații. O felie mare din acest tort a revenit și OUAI-ului înființat ilegal de fostul asociat al lui Marius Oprescu, Claudiu Postolache. La un milion de euro se ridică valoarea proiectului accesat de OUAI FERMA OLT. Pentru serviciile aduse partidului, în 2020, Adrian Chesnoiu era răsplătit și el cu un mandat de deputat, mandat oferit de organizația PSD Olt, zona Caracal. Însă cu afacerile derulate de Adrian Chesnoiu la cârma AFIR vom reveni. Promitem!
Afacerea ,,Transformatorul”
Până în luna aprilie 2020 a rezistat Busi la șefia ANIF. Rămas pe liber, la ordinul lui Marius Oprescu, Busi era recuperat de PSD Olt și uns director chiar la un ONG controlat de CJ Olt, ADI ,,OLT-ECO”, organizație care se ocupă de implementarea sistemului de management integrat al deșeurilor în județul Olt. În 6 decembrie 2020, ,,mafiotul” de la ANIF este trimis în Parlamentul României să facă legi sau să voteze legi sau să… Însă nimeni nu crede într-o astfel de poveste. Fostul șef ANIF, Florin Ionuț Barbu, se numără printre cei care încă mai cred că mandatul de parlamentar îi îi conferă protecție în fața legii pentru ilegalitățile comise.
Dar Busi nu e singurul parlamentar din Olt care încă mai crede în așa ceva. Și șeful liberalilor din Olt, senatorul Liviu Voiculescu, trimis în judecată pentru constituire grup infracțional organizat, crede într-o astfel de poveste. Acuzele care i se aduc fostului director general ANIF sunt legate de contractele de îmbunătățiri funciare încheiate cu firmele agreate de șeful PSD Olt, Marius Oprescu. De exemplu, proiectul ,, Reabilitare amenajări de irigații Bucșani-Cioroiu, aducțiune alimentată prin priza Arcești, județul Olt”, a fost declarat finalizat de fosta conducere ANIF, în condiții suspecte. La momentul recepției lucrărilor director ANIF era Florin Ionuț Barbu. Investiția a fost realizată de firma CONDOR PĂDURARU SRL din Slatina, firmă de casă a PSD Olt, deși licitația fusese câștigată de firma unui fost liberal de la ANIF, SC MĂRĂCINE NICOMAR SNC. Prin tertipuri și șmecherii specifice genului acesta de lucrări, valoarea investiției a sărit ușor de suma de 21.426.680 lei.
Deși prin Procesul-Verbal de Recepție nr.1678/17.10.2019 lucrările sunt declarate finalizate, niciun fermier situat pe raza acestei investiții nu a putut irigat până în ziua de astăzi o palmă de pământ măcar. O cauză o reprezintă slaba impermeabilizare realizată la canalele de aducțiune. Apa pompată de stațiile de pompare nu rezistă mult timp pe așa-zisele canalele reabilitate. Însă problemele nu se limitează doar la această neregulă. O altă mare hibă a investiției o reprezintă faptul că fostele pompe existente și funcționale de la SRP 3 (stație de repompare) au fost înlocuite cu alte pompe vechi și revopsite. Tot așa au decurs lucrurile și în cazul afacerii,, Transformatorul”, afacere care i-a adus 5 ani de închisoare cu executare fostului deputat de Iași, liberalul Relu Fenechiu.
Din rechizitoriul procurorilor rezultă că prin firma fratelui lui Relu Fenechiu erau achiziționate transformatoare vechi de la fier vechi și revândute ca noi societăților controlate de stat. În cazul afacerii ,,Bucșani-Cioroiu” avem de a face cu pompe vechi, achiziționate de la fostele stații de pompare, revopsite și vândute apoi, prin firma SC FES FLOW SRL, într-un proiect ce vizează obiective deținut de statul român prin ANIF. Culmea tupeului, aceste pompe au fost declarate performante de firma FES FLOW SRL, după ce s-a umblat și li s-a modificat tensiunea de alimentare, la 690 v. Acest fapt conduce la creșterea consumului de energie și la costuri mărite pentru beneficiarii sistemului de irigații. Fostele pompe de la SRP 3 aveau o tensiune de alimentare de 6000 V, cu un consum de energie rezonabil. De aici și tarifele mici achitate de fermieri. Noua conducere ANIF, deși a fost informată de toate aceste nereguli la proiect, nu a luat până în prezent nicio măsură. Explicația este una simplă. Joncțiunea între proiectul realizat ilegal și noua conducere de la ANIF este făcută de liberalul Nicolae Mărăcine, acționar la SC MĂRĂCINE NICOMAR SNC, firmă implicată direct în proiectul ,,Reabilitării amenajării de irigații ,,Bucșani-Cioroiu”. Așadar, încă odată iese la iveală faptul că, atunci când la mijloc e vorba de mulți bani, cei din PNL și PSD sunt ca frații. De jocul acesta murdar nu este străin nici șeful PNL Olt, senatorul Liviu Voiculescu, care a negociat cu șeful PSD Olt, Marius Oprescu, ascunderea acestor ilegalități, în schimbul unor avantaje reciproce. Însă, ghinion! Pe firul neregulilor a intrat și DNA. Și e de rău! Continuarea în numărul viitor!
Sigur iti va placea si asta
-
Rares Bogdan, despre europarlamentarii PSD: Manda, Plumb, Tudose, Benea, Nica se plang la Bruxelles pe subiecte inventate. E ipocrizie sa faci ce ai criticat 10 ani
-
Cum a capușat PSD-ul unul dintre cele mai subdezvoltate județe. Firmele finului președintelui Consiliului Județean Olt au capusat banul public
-
Premierul Florin Citu: „PSD vrea sa ne scoata din UE”. Care este impactul amendamentelor propuse de social-democrati
-
Premierul Citu demonteaza un fake news marca PSD: „Exista o singura explicatie. Scrisoarea este in engleza, iar la PSD este clar o bariera acest lucru”
-
Frăția cătușelor, episodul 2: Florin Bercea, liderul frăției sindicale cu PSD
-
Oreste Teodorescu: Schimbarea la fata a PSD este doar un rictus cinic. Singura abilitate a acestui grup infractional organizat este Arta Inselaciunii!
Stirile Zilei
Liderii din G20 au ajuns la un acord pentru a limita incalzirea globala la 1,5 grade Celsius

Liderii politici care fac parte din G20 au ajuns duminică la un acord privind limitarea încălzirii globale la 1,5 grade Celsius față de perioada preindustrială, au declarat pentru AFP trei surse apropiate negocierilor la summit de la Roma, transmite Digi24.
Sursele au spus că liderii statelor din G20, inclusiv președintele SUA, premierul Indiei și reprezentanții la summit ai Chinei, au fost de acord cu noua țintă, care depășește ceea ce a fost convenit în Acordul Climatic semnat în 2015 la Paris din 2015, prin care liderii lumii se angajau să limiteze încălzireai globală cu mult sub 2 grade și, în mod ideal, la 1,5 grade Celsius față de perioada preindustrială.
Grupul G20, format din 19 țări și Uniunea Europeană, este responsabil de 80% din emisiile globale iar potrivit specialiștilor, o reducere a efectului dezastruos asupra Planetei ar avea nevoie de acțiuni radicale și categorice.
Acordul reprezintă un progres și în același timp o speranță în ceea ce privește ajungerea la un acord în cadrul summitului COP26, care începe duminică la Glasgow.
Unul dintre obiectivele cheie ale evenimentului organizat de ONU Marea Britanie este fixarea unor măsuri concrete pentru a menține obiectivul de a nu crește temperatura medie globală peste pragul de 1,5 grade Celsius față de perioada preindustrială.
Până în prezent, zeci de națiuni nu și-au actualizat încă oficial angajamentele de reducere a emisiilor, așa cum ar fi trebuit să facă în conformitate cu prevederile Acordului de la Paris din 2015.
Dintre țările G20, care reprezintă 80% din emisiile totale ale lumii, doar șase țări și-au mărit oficial obiectivele de reducere a gazelor cu efect de seră. Potrivit unui raport realizat de Programul ONU pentru Mediu (UNEP) și publicat săptămâna aceasta, șase țări din G20 (SUA, Canada, Australia, Brazilia, Coreea de Sud și Mexic) nu și-au atins deloc vechile obiective privind mediul înconjurător.
Planeta s-a încălzit deja cu 1,2 grade Celsius, spun oamenii de știință. Cel mai recent set de angajamente ale națiunilor privind lupta împotriva schimbărilor climatice sunt cu mult sub ceea ce este necesar pentru a limita încălzirea la 1,5 grade Celsius peste nivelurile preindustriale, un prag despre care experții climatici spun că este critic și nu trebuie atins.
În evaluarea sa anuală privind emisiile de gaze cu efect de seră în atmosferă, UNEP a calculat diferența dintre emisiile care urmează să fie eliberate de țări și nivelul necesar pentru limitarea creșterii temperaturii la 1,5 grade Celsius. Conform UNEP, chiar și cele mai actuale și ambițioase planuri climatice la care s-au angajat aproximativ 120 de țări direcționează lumea către calea creșterii temperaturii medii globale cu până la 2,7 grade Celsius.
Raportul a mai constatat că angajamentele noi și actualizate privind emisiile vor reduce doar cu 7,5% cantitatea totală a acestora până în 2030, dar este necesară o reducere de 55% a cantității totale de emisii pentru a fi îndeplinit obiectivul de a limita încălzirea globală la sub 1,5 grade Celsius.
Stirile Zilei
Bilant COVID Romania: 7.424 de noi cazuri si 427 de decese

În ultimele 24 de ore, în România au fost raportate 7.424 de cazuri de COVID-19. De asemenea, au fost raportate 427 decese, dintre care 33 din trecut, conform datelor parțiale anunțate duminică de către autorități. Este prima dată în acestă lună în care numărul cazurilor COVID-19 scade sub 8.000, în rest fiind raportate zilnic peste 10.000 de cazuri pe zi, cu excepția unor zile de luni, când sunt raportate mai puține cazuri, fiind făcute teste mai puține.
Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 31 octombrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 7.424 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 427 decese, dintre care 33 anterioare, a comunicat Grupul de Comunicare Strategică.
Este prima dată în acestă lună în care numărul cazurilor COVID-19 scade sub 8.000, în rest fiind raportate zilnic peste 10.000 de cazuri pe zi, cu excepția unor zile de luni, când sunt raportate mai puține cazuri, fiind făcute teste mai puține.
În acestă săptămână, cel mai mic număr de îmbolnăviri – 9.187 – a fost raportat luni, 25 octombrie.
Recordul de cazuri COVID din această săptămână – 16.765 – a fost marți, 26 octombrie, iar recordul lunii și recordul de la debutul pandemiei a fost în 19 octombrie – 18.863 de cazuri.
Stirile Zilei
Valeriu Gheorghita: „Nu vom ajunge la 70% rata de vaccinare pana la sfarsitul anului, daca legea certificatului verde pica in parlament”

România nu va ajunge la o rată de vaccinare de 70% până la sfârșitul anului, în cazul în care legea privind introducerea certificatului verde pentru unele categorii profesionale pică la votul Parlamentului, potrivit digi24.ro
Anunțul a fost făcut de medicul Valeriu Gheoghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19. Acesta a anunțată că, după câteva zile de recorduri, numărul celor care se vaccinează cu prima doză a început să scadă.
„Ieri au fost aproximativ 90.000 de persoane, azi doar 82.000. E o scădere importantă față de 111.000, cât am avut în zilele anterioare. Eu am transmis că printr-un efort la nivelul întregii societăți putem depăși rata de vaccinare de 70% până la finalul acestui an. Matematic ar presupune să avem cel puțin 80.000 de persoane noi care se vaccinează în fiecare zi”, a spus Gheorghiță.
„În următoarele 2 luni ar trebui să mai vaccinăm 4,8 milioane de persoane cu cel puțin o doză și în acest fel să ajungem la aproximativ 12 milioane de persoane vaccinate. Sigur, cu cel puțin o doză, dar e important pentru că o persoană care a primit o doză își va completa schema de vaccinare și impactul valului 5 ar fi mult redus la nivel populațional”, a explicat el.
Medicul spune însă că fără introducerea certificatului verde pentru anumite categorii profesionale e „puțin probabil” ca pragul de 70% să fie atins.
Întrebat dacă, în cazul în care legea privind certificatul verde pentru anumite categorii profesionale pică în parlament, va mai fi atins pragul de 70% rată de vaccinare până la sfârșitul anului, Gheorghiță a răspuns: „Foarte probabil că nu și foarte probabil că va fi greu să atingem această rată de acoperire în următoarele luni”.
„Fiecare val pandemic care generează mii și mii de decese în fiecare zi ar trebui să ne fi convins demult pe toți că doar prin vaccinare putem să evităm astfel de decese, pe care am fi putut să le prevenim dacă ne vaccinam la timp și într-un proces mult mai mare”, a spus Gheorghiță.
Medicul spune că pentru mulți oameni din afara țării este greu de înțeles de ce nu se vaccinează românii, având în vedere că sunt vaccinuri disponibile și oamenii pot merge doar cu buletinul la centrele de vaccinare.
El a spus că în fiecare weekend for fi maratoane de vaccinare în București, iar 8 centre vor fi deschise până la miezul nopții.
Ultimele stiri
- Nu mai este loc de intors. Guvernul recunoaste datoria fata de angajatii Petrom, dar ofera doar 1% din actiuni la vanzare in loc de 8%
- Nicusor Dan vrea sa candideze pentru un nou mandat la Primaria Capitalei in 2024. Ce probleme sustine ca a rezolvat pentru bucuresteni
- Medicul Gabriel Tatu-Chitoiu, despre antiviralul Arbidol: Este inghitit in acest moment de o gramada de romani in speranta de a nu face COVID, in loc de a se vaccina
- Liderii din G20 au ajuns la un acord pentru a limita incalzirea globala la 1,5 grade Celsius
- Bilant COVID Romania: 7.424 de noi cazuri si 427 de decese
- Gheorghe Barbu, fost fotbalist cu peste 200 de prezente in Liga 1, a murit la 53 de ani
- Cristian Tudor Popescu, atac dur la presedinte: „Domnului Iohannis i se falfaie de popor, putin ii pasa ca mor 500 de oameni pe zi”
- Valeriu Gheorghita: „Nu vom ajunge la 70% rata de vaccinare pana la sfarsitul anului, daca legea certificatului verde pica in parlament”
- Serviciile secrete americane, despre COVID: Nu a fost creata ca arma biologica, dar originea e posibil sa nu poata fi identificata vreodata
- Cum sa slabesti fara sa tii o cura de slabire. Regulile de aur ale nutritionistei Mihaela Bilic
Recomandari


Nu mai este loc de intors. Guvernul recunoaste datoria fata de angajatii Petrom, dar ofera doar 1% din actiuni la vanzare in loc de 8%
Guvernul Romaniei recunoaste decizia instantelor de a oferi 8% din actiunile Petrom spre fostii angajati, dar scoate doar 1% din...


Nicusor Dan vrea sa candideze pentru un nou mandat la Primaria Capitalei in 2024. Ce probleme sustine ca a rezolvat pentru bucuresteni
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă că îşi doreşte să candideze pentru un nou mandat, însă recunoaşte că nu...


Medicul Gabriel Tatu-Chitoiu, despre antiviralul Arbidol: Este inghitit in acest moment de o gramada de romani in speranta de a nu face COVID, in loc de a se vaccina
Dr. Gabriel Tatu-Chițoiu, fost președinte al Societății Române de Cardiologie, medic cardiolog, atenționează că medicamentele antivirale nu se iau ca...


Liderii din G20 au ajuns la un acord pentru a limita incalzirea globala la 1,5 grade Celsius
Liderii politici care fac parte din G20 au ajuns duminică la un acord privind limitarea încălzirii globale la 1,5 grade...


Bilant COVID Romania: 7.424 de noi cazuri si 427 de decese
În ultimele 24 de ore, în România au fost raportate 7.424 de cazuri de COVID-19. De asemenea, au fost raportate...


Gheorghe Barbu, fost fotbalist cu peste 200 de prezente in Liga 1, a murit la 53 de ani
Cluburile Universitatea Cluj și Someșul Dej au anunțat duminică pe Facebook că fostul fotbalist Gheorghe Barbu a murit la doar...


Cristian Tudor Popescu, atac dur la presedinte: „Domnului Iohannis i se falfaie de popor, putin ii pasa ca mor 500 de oameni pe zi”
Gazetarul Cristian Tudor Popescu l-a criticat în stilul său caracteristic pe președintele Klaus Iohannis, în cadrul unei emisiuni la Digi24....


Valeriu Gheorghita: „Nu vom ajunge la 70% rata de vaccinare pana la sfarsitul anului, daca legea certificatului verde pica in parlament”
România nu va ajunge la o rată de vaccinare de 70% până la sfârșitul anului, în cazul în care legea...