Ramai alaturi de noi

Stirile Zilei

Mafia PSD. Florin Ionut Barbu, zis Busi, a primit imunitate de parlamentar de la social democrati, dupa ce a fost acuzat ca a furat 500 de milioane de euro

Deputatul Florin Ionuț Barbu, zis ,,Busi”, denumit de presa centrală ,,mafiotul” de la ANIF, este omul trimis de mafia PSD-ului din județul Olt în Parlamentul României, arata publicatia Ligadreptatii.

În schimbul contractelor de zeci de milioane de euro, semnate în calitate de director general al ANIF cu firmele de casă controlate de baronii de Olt, Paul Stănescu și Marius Oprescu, lui Busi i s-a promis și i s-a oferit, la schimb, imunitatea parlamentară. Deputatul Busi a fost până în 2015 omul de încredere al lui Darius Vâlcov, fost ministru de Finanțe în Guvernul Ponta, arestat preventiv în 2015 pentru comiterea infracțiunilor de trafic de influență și obținere de foloase necuvenite. Numit director general la Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare, prin 2014, la solicitarea lui Vâlcov, imediat după arestarea acestuia, pentru a-și conserva privilegiile, Busi aderă în mare grabă la cea mai puternică facțiune din PSD Olt, gruparea condusă de Marius Oprescu, în prezent șeful CJ Olt și liderul Organizației PSD Olt.

Însă prin această trecere subită, Busi deranjează altă grupare puternică din PSD Olt, Grupul celor de la Caracal, facțiune condusă de frații Ciocan, persoane care jucaseră un rol important în aducerea lui Vâlcov în PSD Olt, direct din postura de șef al PDL Olt. Trădați de Busi, frații Ciocan erau astfel excluși de la contractele cu milioanele de euro derulate prin ANIF. Și pentru a elimina orice opoziție în rândul partidului, frații Ciocan erau maziliți apoi și din organizația PSD Olt, la ordinul binomului Oprescu-Stănescu.

Din acel moment, toate contractele încheiate de ANIF pe zona Oltenia sunt dirijate numai către firmele de casă ale noului baron de Olt, Marius Oprescu, SC CONDOR PĂDURARU SRL și SC WAGRAMER TERMO 2000 SRL. Prin rămânerea lui Adrian Chesnoiu la conducerea AFIR, frații Ciocan reușiseră să mai prindă câte ceva firimituri din fondurile europene acordate pe submăsura 4.3 Iirigații. O felie mare din acest tort a revenit și OUAI-ului înființat ilegal de fostul asociat al lui Marius Oprescu, Claudiu Postolache. La un milion de euro se ridică valoarea proiectului accesat de OUAI FERMA OLT. Pentru serviciile aduse partidului, în 2020, Adrian Chesnoiu era răsplătit și el cu un mandat de deputat, mandat oferit de organizația PSD Olt, zona Caracal. Însă cu afacerile derulate de Adrian Chesnoiu la cârma AFIR vom reveni. Promitem!

Afacerea ,,Transformatorul”

Până în luna aprilie 2020 a rezistat Busi la șefia ANIF. Rămas pe liber, la ordinul lui Marius Oprescu, Busi era recuperat de PSD Olt și uns director chiar la un ONG controlat de CJ Olt, ADI ,,OLT-ECO”, organizație care se ocupă de implementarea sistemului de management integrat al deșeurilor în județul Olt. În 6 decembrie 2020, ,,mafiotul” de la ANIF este trimis în Parlamentul României să facă legi sau să voteze legi sau să… Însă nimeni nu crede într-o astfel de poveste. Fostul șef ANIF, Florin Ionuț Barbu, se numără printre cei care încă mai cred că mandatul de parlamentar îi îi conferă protecție în fața legii pentru ilegalitățile comise.

Dar Busi nu e singurul parlamentar din Olt care încă mai crede în așa ceva. Și șeful liberalilor din Olt, senatorul Liviu Voiculescu, trimis în judecată pentru constituire grup infracțional organizat, crede într-o astfel de poveste. Acuzele care i se aduc fostului director general ANIF sunt legate de contractele de îmbunătățiri funciare încheiate cu firmele agreate de șeful PSD Olt, Marius Oprescu. De exemplu, proiectul ,, Reabilitare amenajări de irigații Bucșani-Cioroiu, aducțiune alimentată prin priza Arcești, județul Olt”, a fost declarat finalizat de fosta conducere ANIF, în condiții suspecte. La momentul recepției lucrărilor director ANIF era Florin Ionuț Barbu. Investiția a fost realizată de firma CONDOR PĂDURARU SRL din Slatina, firmă de casă a PSD Olt, deși licitația fusese câștigată de firma unui fost liberal de la ANIF, SC MĂRĂCINE NICOMAR SNC. Prin tertipuri și șmecherii specifice genului acesta de lucrări, valoarea investiției a sărit ușor de suma de 21.426.680 lei.

Deși prin Procesul-Verbal de Recepție nr.1678/17.10.2019 lucrările sunt declarate finalizate, niciun fermier situat pe raza acestei investiții nu a putut irigat până în ziua de astăzi o palmă de pământ măcar. O cauză o reprezintă slaba impermeabilizare realizată la canalele de aducțiune. Apa pompată de stațiile de pompare nu rezistă mult timp pe așa-zisele canalele reabilitate. Însă problemele nu se limitează doar la această neregulă. O altă mare hibă a investiției o reprezintă faptul că fostele pompe existente și funcționale de la SRP 3 (stație de repompare) au fost înlocuite cu alte pompe vechi și revopsite. Tot așa au decurs lucrurile și în cazul afacerii,, Transformatorul”, afacere care i-a adus 5 ani de închisoare cu executare fostului deputat de Iași, liberalul Relu Fenechiu.

Din rechizitoriul procurorilor rezultă că prin firma fratelui lui Relu Fenechiu erau achiziționate transformatoare vechi de la fier vechi și revândute ca noi societăților controlate de stat. În cazul afacerii ,,Bucșani-Cioroiu” avem de a face cu pompe vechi, achiziționate de la fostele stații de pompare, revopsite și vândute apoi, prin firma SC FES FLOW SRL, într-un proiect ce vizează obiective deținut de statul român prin ANIF. Culmea tupeului, aceste pompe au fost declarate performante de firma FES FLOW SRL, după ce s-a umblat și li s-a modificat tensiunea de alimentare, la 690 v. Acest fapt conduce la creșterea consumului de energie și la costuri mărite pentru beneficiarii sistemului de irigații. Fostele pompe de la SRP 3 aveau o tensiune de alimentare de 6000 V, cu un consum de energie rezonabil. De aici și tarifele mici achitate de fermieri. Noua conducere ANIF, deși a fost informată de toate aceste nereguli la proiect, nu a luat până în prezent nicio măsură. Explicația este una simplă. Joncțiunea între proiectul realizat ilegal și noua conducere de la ANIF este făcută de liberalul Nicolae Mărăcine, acționar la SC MĂRĂCINE NICOMAR SNC, firmă implicată direct în proiectul ,,Reabilitării amenajării de irigații ,,Bucșani-Cioroiu”. Așadar, încă odată iese la iveală faptul că, atunci când la mijloc e vorba de mulți bani, cei din PNL și PSD sunt ca frații. De jocul acesta murdar nu este străin nici șeful PNL Olt, senatorul Liviu Voiculescu, care a negociat cu șeful PSD Olt, Marius Oprescu, ascunderea acestor ilegalități, în schimbul unor avantaje reciproce. Însă, ghinion! Pe firul neregulilor a intrat și DNA. Și e de rău! Continuarea în numărul viitor!

Stirile Zilei

Peste 105.000 de romani au fost vaccinati in ultimele 24 de ore

Comitetul National de Coordonare a Activitătilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19 (CNCAV) a anuntat marti că in ultimele 24 de ore au fost vaccinate in Romania peste 105.000 de persoane și au fost raportate 103 reactii adverse, potrivit Mediafax.

Potrivit CNCAV, au fost vaccinate in ultimele 24 de ore 105.844 de persoane, dintre care 38.950 cu prima doză și 66.894 cu a doua doză. 87.497 de persoane au primit vaccin Pfizer, 7.221 Moderna, 7.745 AstraZeneca și 3.381 vaccin Johnson&Johnson.

De la inceputul campaniei de vaccinare au fost imunizate 3.711.304 de persoane, dintre care 2.489.792 cu ambele doze.

in ultimele 24 de ore au fost raportate 103 reactii adverse, 5 de tip local, restul de tip general.

14.935 de reactii adverse au fost inregistrate de la inceputul campaniei de vaccinare.

CNCAV precizează că 135 reactii adverse sunt in curs de investigare.

Citeste mai mult

Stirile Zilei

Klaus Iohannis: „Astazi vom depasi 100.000 de persoane vaccinate intr-o zi”

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a mers in vizita la centrul de vaccinare de la Spitalul Militar de Urgenta „Dr. Alexandru Gafencu” Constanta, joi, 6 mai. La sfarsitul vizitei a transmis ca din aceasta saptamana toate centrele de vaccinare o sa fie deschise pentru oricine vrea sa se vaccineze, fara sa fie nevoie de inscriere pe platforma, arata ziare.com.

Principalele declaratii ale lui Klaus Iohannis:

  • Am vizitat Centrul de vaccinare de aici de la Spitalul Militar si pot sa spun ca sunt placut impresionat, este organizat impecabil, cu toate ca este in conditii de container, deci centru improvizat.
  • Am aflat ca ieri si azi s-au vaccinat deja peste 500 de persoane de aici din Constanta, este un lucru excelent. Am intrat realmente intr-o faza noua cu vaccinarea, avem maratoane, avem centre deschise non-stop la spitalele militare, unde cei care doresc sa se vaccineze se pot prezenta pur si simplu. Am renuntat la toata birocratia si incepand din aceasta saptamana toate centrele de vaccinare din toate localitatile din toata tara sunt deschise pentru vaccinare fara anunt prealabil, fara inscriere pe platforma.
  • Avem suficiente doze pentru aceasta etapa. Noi, in Romania, stam extraordinar de bine cu aceasta campanie de vaccinare.
  • Sunt planificate centre deschise non-stop, maratoane de vaccinare. Astazi vom depasi 100.000 de persoane vaccinate intr-o zi si vom tine ritmul si daca este nevoie il vom creste, astfel incat in cel mai scurt timp un numar mare de cetateni romani sa poata fi vaccinati.
  • Avem mai putine cazuri, mai putine decese, mai putine persoane la ATI. Insa nu vreau sa ne amagim singuri. Pandemia nu a disparut.
  • Reiau apelul: haideti sa ne vaccinam ca sa revenim la normalitate.

Citeste mai mult

Stirile Zilei

Vaccinarea copiilor va incepe in Romania in aceasta vara

Seful campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghita, a anuntat marti, 4 mai, ca imunizarea in masa a copiilor din Romania incepe in aceasta vara.

„Compania BionTech Pfizer a depus documentatia la Agentia Medicamentului pentru autorizarea pe grupa de varsta 12-15 ani. Ma astept ca intr-o luna sa aprobe si FDA si astfel avem o perspectiva foarte clara sa vaccinam in aceasta vara copiii care au aceste varste, evident cu acordul parintilor”, a declarat Gheorghita.

Totodata, el a declarat ca cea mai buna rata de vaccinare este in Bucuresti, cu peste 30%, Capitala fiind urmata de judetele Cluj, Timis, Brasov, Sibiu, Constanta, toate fiind peste media nationala.

Coordonatorul campaniei nationale de vaccinare a mai afirmat ca pe teritoriul Romaniei nu au fost raportate cazuri de tromboze de sinus venos cerebral dupa vaccinarea anti-COVID, el precizand ca aceste situatii nu pot trece neobservate, daca s-ar intampla.

Citeste mai mult
Reclama

Ultimele stiri

Recomandari

International3 luni inainte

Cercetatorii israelieni anunta ca au realizat tratamentul care invinge COVID in doar 5 zile

Doua echipe de medici si cercetatori din Israel au anuntat ca au creat medicamentele care inving boala provocata de coronavirus...

International3 luni inainte

Primele concluzii ale vaccinarii record din Israel: Mai putin de 0,1% dintre varstnicii imunizati au contractat coronavirusul

Ministerul Sanatatii din Israel a transmis un comunicat privitor la cetatenii cu varste de peste 60 de ani. Potrivit datelor...

Stirile Zilei3 luni inainte

Alexandru A., despre „vedetele” care contesta vaccinurile: „Ati avut vreo revelatie, ma oameni buni??? Ca fix asa pareti. Niste habarnisti care brusc se cred filozofi. Brusc, stiti si genetica, si virusologie”

Doamne, cat adevar! Acum ceva timp, vine la mine o cunostinta. Cum intra pe usa, imi lasa impresia ca a...

Actualitate4 luni inainte

Bucurestiul, sub cod galben de ninsori

Meteorologii au emis un cod galben de ninsori valabil in partea de sud-est a tarii, din seara zilei de 26...

Stirile Zilei4 luni inainte

O femeie de 73 de ani din Bacau a murit ziua in care a primit prima doza a vaccinului anti-COVID

Oficialitatile implicate in campania de vaccinare au anuntat in seara zilei de vineri, 22 ianuarie, decesul unei femei de 73...

Stirile Zilei4 luni inainte

Alexandru Rafila: Circa 20% dintre romani au trecut deja prin infectie

Reprezentantul Romaniei la OMS, deputatul Alexandru Rafila (PSD), a declarat vineri la Antena 3 ca in opinia sa aproximativ 20%...

Stirile Zilei4 luni inainte

Pfizer incepe un studiu clinic privind utilizarea vaccinului anti-COVID la copii

Pfizer cauta sa extinda utilizarea vaccinului anti-COVID si la copii. Compania farmaceutica americana a anuntat vineri ca a incheiat inscrierea...

Stirile Zilei4 luni inainte

HS Timber Productions, despre ancheta Consiliului Concurentei: „Cu această soluționare amiabilă, considerăm acest capitol din istoria companiei ca fiind în sfârșit încheiat”

În legătură cu rezultatele investigației publicate de Consiliul Concurenței privind piața de achiziții de material lemnos din perioada 2011-2016, compania...

stiri

Copyright © 2020 Snews.ro