Ramai alaturi de noi

Social

Medic de la un spital suport COVID-19: „In ultimile 3 luni am stat mai mult la spital decat acasa desi am 2 copii care au mare nevoie de mine”

Loredana Dana, medic pediatru de la spitalul suport COVID-19 de la Targu Carbunesti, din judetul Gorj, se simte jignita de comportamentul unor pacienti cu COVID-19 sau al familiilor acestora care se declara „sechestrati”. Ea aminteste de sacrificiile medicilor care nu mai au tmip de propriile familii, de proprii copii.

Loredana Dana, medic pediatru la Spitalul Orasenesc de Urgenta Targu-Carbunesti, sustine ca lucreaza in conditii foarte grele si ca toate masurile luate au fost atat in interesul bolnavilor, cat si al cetatenilor. Loredana Dana sustine ca ar fi fost respectata mai mult daca ar fi plecat in strainatate, dar a preferat sa ramana acasa datorita familie si a faptului ca isi iubeste locul natal.

„Si eu sunt unul din medicii Spitalului Tg -Carbunesti,spital suport Covid si vreau sa va aduc la cunostiinta ca in ultimile 3 luni am stat mai mult la spital decat acasa desi am 2 copii care au mare nevoie de mine… stiu, veti zice ca am castigat mai mult, asa este,… as fi castigat si mai mult daca plecam in afara (atat bani cat si respect) dar nu am plecat pentru ca-mi iubesc familia si locul natal, nu am plecat pentru ca tu parinte sa ai la cine merge cu copilul atunci cand iti crapa buza de frica… sa stiti ca e mare lipsa de pediatri in spitalele din Romania… alaturi de colegele mele, asistente si infirmiere am ingrijit pacientii Covid pozitiv cum am stiut noi mai bine: am schimbat pampers, am dat mancare pasata cu lingurita, am purtat in brate copiii cu dizabilitati din centru de copii,ne-am luptat -la propriu cu copii (12 ani si 50- 60kg) cu autism, extrem de agresivi si toate astea echipate in combinezoane si cu 2 masti asa cum prevad normele de protectie… apropo daca ati purtat vreodata masca asa cum trebuie probabil stiti ce greu se respira prin ele…”, a scris medicul pe pagina sa de Facebook.

Aceasta subliniaza volumul mare de munca pe care toti oamenii din sistemul medical il fac in contextul actualei crieze epidemiologice.

„Aaa pacientii sunt sechestrati in saloane… credeti ca v-ar placea sa dati nas in nas pe strada sau la magazin cu un pacient Covid 19 pozitiv care a sarit pe geam in timp ce asistentele si medicii isi completau fisele? … pentru ca da, avem foarte multe fise de completat pe langa actul medical pe care dv.il stiti… chiar credeti ca acele teste pentru Covid se pot arunca, cant ele sunt date de DSP in baza unui tabel, numerotate fiind extrem de scumpe … au venit dupa 5 zile … da se poate: fiind foarte multe probe in ultimul timp laboratorului de genetica i-a fost mai greu sa le lucreze asa ca au fost tinute in conditii optime pana le-a venit randul. Ganditi oameni buni, nu mai aruncati cu noroi in sistemul sanitar… Cu respect medic pediatru in cadru Spitalului Tg-Carbunesti.

PS: Imi doresc enorm de mult sa redevenim spital non-covid, mi-e tare dor de micutii mei pacienti non -covizi… dar asta nu depinde de mine si va asigur ca nu depinde nici de dl. manager al spitalului”, a mai scris Loredana Dana.

Social

O femeie din Pitesti s-a ales cu dosar penal dupa ce a gasit pe strada o sacosa cu bani

O femeie de 51 de ani, din Piteşti, este cercetată penal după ce a găsit pe stradă 2.500 de lei şi i-a păstrat. Cel care pierduse banii este un bărbat care se ducea să-i depună la bancă.

Potrivit presei locale, el ar fi scăpat șacoșa cu cei 2.500 lei, în timp ce aștepta la trecerea de pietoni.

A realizat că pierduse banii abia când a ajuns la bancă și a făcut o reclamație la poliție.

Incidentul a avut loc la începutul lunii august, iar femeia care a luat sacoșa a fost identificată, în cele din urmă, din imaginile camerelor de supraveghere.

Citeste mai mult

Politica

Raluca Turcan: Nu discutam cresterea varstei de pensionare. Cresterea stagiului minim de cotizare e o minciuna gogonata

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a precizat, marți, că nu există discuții despre creșterea vârstei de pensionare, ci că se discută constant despre opțiunea de a rămâne în activitate, ceea ce este total diferit. Totodată, ea a subliniat că informațiile vehiculate privind creșterea stagiului minim de cotizare sunt minciuni.

„Nu s-a discutat creșterea vârstei de pensionare

Discutăm constant despre opțiunea pentru a rămâne în viața activă, ceea ce este total diferit.

Opțiune poți face și acum, doar că ai nevoie de acord și să rămâi mai mult la muncă de la an la an.

Uitându-ne la cifre, am constatat că peste 100.000 de oameni peste 65 de ani preferă să rămână în continuare în activitate, așa că ne-am gândit să lăsăm această opțiune.

Este foarte important și din perspectiva reformei, sunt sprijinite și sistemul de contributivitate, și sistemul de pensii.

În privința stagiului de cotizare e absurd să spui sau cineva să iasă în spațiul public să vehiculeze creșterea stagiului minim de cotizare de 15 ani în condițiile în care acum stagiul de cotizare maxim e de 35 de ani.

Sunt niște minciuni atât de gogonate, încât te întrebi cât se mai pot rostogoli în spațiul public.”, a declarat Raluca Turcan.

Declarația vine după ce președintele PSD, Marcel Ciolacu, a acuzat Guvernul Cîțu că s-ar fi angajat în fața Comisiei Europene să nu mai majoreze pensiile, să desființeze pensionarea anticipată și să crească vechimea în muncă necesară pensionării.

Președintele PSD a publicat, pe Facebook, un document cu antetul guvernului, în limba engleză, care prezintă detalii ale reformei sistemului de pensii din România. Potrivit documentului, Guvernul se angajează să adopte o nouă legislație a pensiilor până la finalul anului 2021.

„Deși nimeni nu le-a cerut-o, Guvernul Cîțu a transmis la Bruxelles că intenționează să nu mai aplice legea care prevede mărirea pensiilor, că va desființa pensia anticipată, că va mări vârsta de pensionare, dar și vechimea în muncă necesară pensionării”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Citeste mai mult

Social

Romania, pe primul loc in UE la ponderea angajatilor aflati in risc de saracie

Romania ocupa primul loc in Uniunea Europeana ca pondere a angajaților aflati in risc de saracie, cu o proporție de 15,7% in 2019. Procentajul este aproape dublu fața de UE, care este de 8,9%, potrivit unui infografic Monitorul Social, scrie Agerpres.

in anul 2015, ponderea celor aflati in risc de saracie era de 18,8%.

„Deşi situatia s-a mai imbunatatit din 2015, continuam sa inregistram cele mai mari ponderi din UE ale angajatilor expuşi riscului de saracie”, precizeaza sursa citata.

Pe de alta parte, Romania ocupa al doilea loc in UE in ceea ce priveşte ritmul de creştere a productivitatii, dupa Irlanda, in conditiile in care din 2010 pana in prezent creşterea este de 42,6%.

„Ideea conform careia munca iti asigura bunastarea şi, implicit, oamenii saraci sunt cei care nu vor sa munceasca, este mai putin adevarata in Romania decat oriunde in Europa. Toate aceste lucruri se intampla deşi in ultimii ani productivitatea angajatilor din Romania a crescut in mod considerabil”, comenteaza autorii infograficului.

Citeste mai mult
Reclama

Ultimele stiri

Recomandari

Economie1 an inainte

Nu mai este loc de intors. Guvernul recunoaste datoria fata de angajatii Petrom, dar ofera doar 1% din actiuni la vanzare in loc de 8%

Guvernul Romaniei recunoaste decizia instantelor de a oferi 8% din actiunile Petrom spre fostii angajati, dar scoate doar 1% din...

Politica2 ani inainte

Nicusor Dan vrea sa candideze pentru un nou mandat la Primaria Capitalei in 2024. Ce probleme sustine ca a rezolvat pentru bucuresteni

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă că îşi doreşte să candideze pentru un nou mandat, însă recunoaşte că nu...

Actualitate2 ani inainte

Medicul Gabriel Tatu-Chitoiu, despre antiviralul Arbidol: Este inghitit in acest moment de o gramada de romani in speranta de a nu face COVID, in loc de a se vaccina

Dr. Gabriel Tatu-Chițoiu, fost președinte al Societății Române de Cardiologie, medic cardiolog, atenționează că medicamentele antivirale nu se iau ca...

Stirile Zilei2 ani inainte

Liderii din G20 au ajuns la un acord pentru a limita incalzirea globala la 1,5 grade Celsius

Liderii politici care fac parte din G20 au ajuns duminică la un acord privind limitarea încălzirii globale la 1,5 grade...

Stirile Zilei2 ani inainte

Bilant COVID Romania: 7.424 de noi cazuri si 427 de decese

În ultimele 24 de ore, în România au fost raportate 7.424 de cazuri de COVID-19. De asemenea, au fost raportate...

Sport2 ani inainte

Gheorghe Barbu, fost fotbalist cu peste 200 de prezente in Liga 1, a murit la 53 de ani

Cluburile Universitatea Cluj și Someșul Dej au anunțat duminică pe Facebook că fostul fotbalist Gheorghe Barbu a murit la doar...

Politica2 ani inainte

Cristian Tudor Popescu, atac dur la presedinte: „Domnului Iohannis i se falfaie de popor, putin ii pasa ca mor 500 de oameni pe zi”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu l-a criticat în stilul său caracteristic pe președintele Klaus Iohannis, în cadrul unei emisiuni la Digi24....

Stirile Zilei2 ani inainte

Valeriu Gheorghita: „Nu vom ajunge la 70% rata de vaccinare pana la sfarsitul anului, daca legea certificatului verde pica in parlament”

România nu va ajunge la o rată de vaccinare de 70% până la sfârșitul anului, în cazul în care legea...

stiri

Copyright © 2020 Snews.ro