Ramai alaturi de noi

Stirile Zilei

Medicul Mircea Beuran se intoarce la Spitalul Floreasca, dupa ce o pacienta a murit arsa pe masa de opratie

Considerat unul dintre cei mai buni chirurgi din România, Mircea Beuran, care a fost demis din funcție în anul 2020, atunci când o pacientă pe care trebuia să o opereze a murit arsă pe masa de operație, a obținut în instanță repunerea în funcțiea de șef al Secției de Chirurgie, dar și alte beneficii financiare, informeaza playtech.

La începutul anului 2020, o pacientă care urma să fie operată de chirurgul Mircea Beuran a luat foc pe masa de operație din cauza medicilor rezidenți care au utilizat o cantitate mult mai mare de biocid decât ar fi fost nevoie, circa 300 de mililitri, în loc de 50 de mililitri.

Din fericire, anestezistul prezent la operație a ferit capul pacientei atunci când a auzit asistenta strigând “foc”, astfel că femeia nu a fost deconectată de la aparatul de oxigen, în timp ce agentul inhalator a fost oprit.

În ciuda faptului că incidentul se putea transforma într-o adevărată tragedie, femeia a suferit arsuri de gradul al II-lea, pe 40% din suprafața corpului, fiind în stare gravă. La scurt timp, aceasta a pierdut lupta cu viața.

În timpul incendiului, Mircea Beuran se afla în drum spre sala de operații, intervenția chirurgicală survenind pe timpul nopții din cauza gravității stării de sănătate a pacientei medicului. În urma tragediei, medicul Mircea Beuran a fost acuzat de mai multe aspecte, cel care a cântărit cel mai mult fiind acela că a încălcat 10 dintre cele 33 de obligații contractuale pe care le avea.

„M-a sunat, fiind duminică dimineață, unul dintre colaboratorii mei că situația cu această bolnavă este așa cum v-am prezentat-o, iar eu i-am spus să intre urgent în sală că vin și eu – eu locuind în afara Bucureștiului. El, fiind medic primar, și-a făcut o echipă, a intrat.

Eu am plecat către spital. Eram în mașină, la vreo 5-6 minute de spital, când m-a sunat că au luat foc câmpurile operatorii ce acopereau această pacientă. Nu am fost în echipa operatorie de la bun început.

Acest lucru se poate dovedi cu ajutorul camerelor video de la intrarea în spital, din blocul operator, coroborate cu protocoalele de terapie intensivă, pentru că se notează toți timpii de la anestezie”, declara la acea vreme medicul.

Acesta a fost demis din funcție, urmând ca polițiștii de la Omoruri să demareze o anchetă legată de problemele administrative care au condus la această nenorocire.

Chirurgul Mircea Beuran a contestat decizia demiterii sale la Tribunalul București, iar în prezent, un judecător a decis să anuleze acea decizie, obligând Spitalul Floreasca să-i plătească acestuia șase salarii, calculând perioada dintre demiterea medicului și momentul în care i-ar fi expirat contractual de muncă.

Mai mult, în urma deciziei instanței, chirurgul Mircea Beuran are dreptul să revină la șefia secției, acolo unde lucre de mai bine de 20 de ani, această decizie fiind executorie, potrivit Antena3.

„Admite în parte acţiunea. Anulează decizia nr. 1/06.01.2020 emisă de pârâtă şi art.1 alin.1 din Decizia nr. 23/07.01.2020 emisă de pârâtă , prin care s-a dispus revocarea reclamantului din funcţia de şef al Secţiei clinice Chirurgie generală III din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, începând cu data de 07.01.2020.

Obligă pârâta la plata către reclamant a unei despăgubirii egale cu salariile indexate, majorate şi actualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul de la data revocării 07.01.2020 şi până la data de 05.06.2020 , data încetării contractului de administrare în temeiul art.184 alin.1 lit. i din Legea 95/2006”, se arată în ședința minutei.

Citeste mai mult
Reclama

Stirile Zilei

Clubul Sportiv Shagya organizează în weekend cea de-a VIII-a ediție a Cupei Shagya

Clubul Sportiv Shagya, cu sediul in localitatea Buftea, judetul Ilfov, avand Certificat de Identitate Sportiva IF/A2/00106/2016, eliberat de Ministerul Tineretului si Sportului, reprezentat de Dabija Viorel in calitate de presedinte, va organiza evenimentul sportiv Cupa Shagya Editia a VIII-a, eveniment ce cuprinde Campionatul Balcanic de Anduranta Ecvestra, Campionatul National de Anduranta Ecvestra CEN1* 100 km, Campionatul National de Anduranta Ecvestra pentru Juniori si Tineret si Concursul International de Anduranta Ecvestra CEI1* 100 km, CEI2* 120 km si CEI3* 160 km.

Evenimentul sportiv va avea loc in localitatea Buftea, judetul Ilfov, in perioada 25-26 septembrie 2021, langa Centrul National de Fotbal Buftea.

Sambata, 25 septembrie 2021, incepand cu ora 7 dimineata, vor lua startul echipele nationale din Croatia, Bulgaria, Grecia, Turcia si Romania din cadrul Campionatului Balcanic de Anduranta Ecvestra.


Duminica, 26 septembrie 2021, intre orele 5 si 9 dimineata se va da startul la probele din cadrul Campionatului National de Anduranta Ecvestra CEN1* 100 km, Campionatului National de Anduranta Ecvestra pentru Juniori si Tineret si Concursului International de Anduranta Ecvestra CEI1* 100 km, CEI2* 120 km si CEI3* 160 km.

Premierea sportivilor se va face in jurul orelor 18-19.

Acest eveniment sportiv este organizat sub egida Federatiei Ecvestre Internationale si a Federatiei Ecvestre Romane, in asociere cu Consiliul Judetean Ilfov si Primaria Buftea si cu sprijinul Ministerului Tineretului si Sportului.

Consiliul Judetean Ilfov si Primaria Buftea sunt cei mai mari promotori si sustinatori ai andurantei ecvestre din Romania, implicandu-se in acest sport inca din 2017 prin organizarea primului Campionat Balcanic de Anduranta Ecvestra CEI1* 90 km organizat in Romania, in orasul Buftea.

Clubul Sportiv Shagya a fost infiintat in anul 2016, este cel mai important organizator de anduranta ecvestra din estul Europei, organizand Campionatul Balcanic de Anduranta Ecvestra, Buftea-Ilfov 2017 si primul Concurs International CEI3*-160 km din Balcani Cupa Shagya Editia aIV-a, Buftea-Ilfov 2018, toate aceste evenimente sportive au fost realizate in parteneriat cu Consiliul Judetean Ilfov, Primaria Buftea si Ministerul Tineretului si Sportului sub egida Federatiei Ecvestre Romane si a Federatiei Ecvestre Internationale.

Clubul Sportiv Shagya reusit sa organizeze opt evenimente sportive de anduranta ecvestra:

 • Cupa Shagya Editia 1 – concurs national (august 2016)
 • Cupa Shagya Editia a 2-a – concurs national si international CEI1, CEI2
  Trofeul Jockey Club Roman (iunie 2017)
 • Cupa Shagya Editia a 3-a – concurs national si international CEI1, CEI2
  Trofeul Jockey Club Roman (septembrie 2017)
 • Campionatul Balcanic de Anduranta Ecvestra (septembrie 2017)
 • Cupa Shagya Editia a 4-a – Campionat National de Anduranta Ecvestra si
  Concurs International de Anduranta Ecvestra
  CEI1, CEI2 si CEI3*

Trofeul Jockey Club Roman (septembrie 2018)
-Cupa Shagya Editia a 5-a – Cupa Federatiei Ecvestre Romane la Anduranta
Ecvestra ( iunie 2019)

 • Cupa Shagya Editia a 6-a Campionat National de Anduranta Ecvestra si
  Concurs International de Anduranta Ecvestra
  CEI1, CEI2
  Trofeul Jockey Club Roman (septembrie 2019)
 • Cupa Shagya Editia a 7-a Campionat National de Anduranta Ecvestra si
  Concurs International de Anduranta Ecvestra
  CEI1*
  Trofeul Jockey Club Roman (august 2020)

La nivel mondial Romania este reprezentata de sportivul Radu Ciubuc, legitimat la Clubul Sportiv Shagya Buftea, care a participat la World Equestrian Games 2018 din Statele Unite ale Americii , cea mai mai mare competitie ecvestra mondiala, care are loc o data la 4 ani si face parte din ciclul olimpic.

De asemenea, Radu Ciubuc a reprezentat Romania la Campionatul Mondial de Anduranta Ecvestra 2021, care a avut loc in Pisa, Italia.

Succesul avut in organizarea editiilor precedente ale Cupei Shagya, a facut ca Clubul Sportiv Shagya sa fie considerat printre cele mai bune cluburi organizatoare de concursuri de anduranta ecvestra din estul Europei. Acest succes, care nu ar fi fost posibil fara ajutorul sponsorilor nostri, ne face sa speram ca vom putea intra in circuitul european al concursurilor traditionale de anduranta ecvestra, aducand si Romania intre tarile cu traditie in sportul ecvestru.

Citeste mai mult

Stirile Zilei

Nicusor Dan dezvaluie de ce nu s-a vaccinat anti-COVID: O sa ma vaccinez dupa ce medicul imi va spune ca este bine sa o fac

Primarul Capitalei Nicușor Dan a dezvăluit marți, 31 august, că încă nu s-a vaccinat împotriva COVID-19. Edilul a adăugat că nu a vrut să vorbească despre acest lucru în spațiul public pentru a nu isca controverse.

Nicușor Dan a explicat că motivul pentru care încă nu s-a vaccinat este că în luna mai a stat în izolare după ce fiica acestuia a fost infectată de COVID-19, după care acesta a luat și el virusul. Edilul a adăugat apoi că sigur se va vaccina după ce medicul său îi va spune că este sigur să o facă.

”Nu am spus public pentru că nu am vrut să parazitez dezbaterea publică cu asta. După cum ştiţi am fost în izolare în luna mai. Am fost în izolare pentru că iniţial fiica mea a fost infectată, ulterior m-am infectat şi eu. Deci am avut coronavirus. O să fac vaccinarea după ce medicul îmi va spune că este bine să o fac”, a declarat primarul general.

În 19 aprilie, primarul general a anunţat că fetiţa sa, Aheea, a avut test pozitiv la COVID-19, iar la el testul a fost negativ, însă trebuie să stea în izolare timp de 14 zile, până pe 30 aprilie.

Primarul Capitalei a prezentat marți bilanțul după zece luni de la preluarea mandatului la Primăria Capitalei. El a explicat că atunci când a preluat mandatul, Bucureștiul era „un pacient în comă aflat la terapie intensivă”. Totodată, acesta a prezentat mai multe exemple absurde despre modul în care vechea administrație a avut grijă de Capitală.

Citeste mai mult

Stirile Zilei

Cosmin Olaroiu, jefuit in plina strada, la Milano

Cosmin Olăroiu a fost jefuit în plină stradă, în timp ce se plimba alături de soție, la Milano. Presa din Italia scrie că antrenorul român se plimba pe via della Spiga, alături de soţia sa, moment în care un bărbat a venit şi l-a îmbrăţişat. Acesta a reușit să-i fure lui Cosmin Olăroiu ceasul de lux de la mână.

Ilgiorno.it scrie că antrenorul nu a realizat în primă fază ce s-a întâmplat, dar și-a dat seama că a fost jefuit după ce bărbatul care l-a îmbrăţişat a plecat în pas alergător. Ulterior, hoțul a fugit pe un scuter, alături de un complice.

„Fostul antrenor de la Jiangsu Suning și Steaua București, Cosmin Olăroiu (52 de ani), a fost jefuit de un ceas de lux Richard Mille, ieri după-amiază, luni, 30 august, pe via della Spiga.”, scrie sursa citată.

Cosmin Olăroiu a rămas fără un ceas de lux marca Richard Mille, iar poliţia din Milano a deschis un dosar în acest caz.

Citeste mai mult
Reclama

Ultimele stiri

Recomandari

Stirile Zilei4 săptămâni inainte

Romania a reusit sa evacueze din Kabul cinci cetateni afgani din categoriile vulnerabile

România a reușit să obțină evacuarea din Kabul a cinci cetățeni afgani care riscau să sufere represiuni din partea talibanilor....

International4 săptămâni inainte

Amenintarea unui sef yakuza, dupa ce a fost condamnat la moarte: „Veti regreta asta pentru tot restul vietii”

O curte de justitie din sud-vestul Japoniei a condamnat la moarte prin spanzurare seful unei puternice organizatii mafiote, informeaza BBC,...

Internationalo lună inainte

Dezvaluiri cutremuratoare. Talibanii au incendiat o femeie pentru ca le-a gatit „prost”

Noi informatii teribile din Afganistan arata adevarata natura a regimului brutal al talibanilor, informeaza presa australiana, conform Aktual24. Potrivit fostei...

Politicao lună inainte

Un deputat PNL devoaleaza dubla masura a lui Florin Citu: „Colegului Eugen Pirvulescu i-ati urat bun venit în „echipa câştigătoare”, desi e cercetat de DNA

Deputatul liberal de Iaşi Alexandru Kocsis îi cere din nou lui Eugen Pîrvulescu să se autosuspende din funcţia de preşedinte...

Stirile Zileio lună inainte

Ludovic Orban, vesti bune pentru proiectele de dezvoltare a comunitatilor locale: Acord in coalitia de guvernare pentru 50 de miliarde de lei!

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat că s-a ajuns astăzi la un acord în coaliția de guvernare pentru demararea noului...

Stirile Zilei2 luni inainte

Prefectul Capitalei: „La mijlocul lunii septembrie vor fi foarte multe cazuri, cam 1.600 pe zi. Pe Bucureşti-Ilfov vor fi cam jumatate din cazuri”

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat vineri, 30 iulie, că trebuie pus accentul pe vaccinarea personalului sanitar pentru a nu...

Sport2 luni inainte

Simona Halep revine pe teren: „Am muncit din greu si sunt bucuroasa sa accept acest wild card”

Simona Halep, locul 10 mondial, a primit un wild-card pentru turneul National Bank Open de la Montreal, fost Rogers Cup....

Economie2 luni inainte

Aproape un milion de romani au solicitat statutul de rezident in Marea Britanie: „Efectele pot duce la o criza a fortei de munca in Romania”

Deputatul USR PLUS Cristina Prună a anunțat vineri, 30 iulie, că 918.270 de români au solicitat statutul de rezident în...

stiri

Copyright © 2020 Snews.ro