Ramai alaturi de noi

Actualitate

”Mi-au tăiat penisul!”. Un bărbat acuză medicii de la Spitalul din Galați că i-au distrus viața

Un bărbat de 54 de ani, Costică Maroleanu, a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău împotriva şefului Secţiei de Nefrologie a Spitalului Judeţean Buzău, dr. Constanţa Andone, reclamând că, în urma unei infecţii neglijate cât timp era internat la această unitate medicală, i-a fost amputat penisul, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit avocatei Cristina Moiseanu, bărbatul a fost internat în Spitalul Judeţean Buzău în luna noiembrie 2014 pentru un atac cerebral, în urma analizelor medicii constatând că el are şi probleme diabetice.

Bărbatul s-a refăcut rapid, însă ulterior au apărut, pe fondul afecţiunii diabetice, probleme la sistemul urologic, astfel că în decembrie a fost internat la Terapie Intensivă în cadrul Secţiei de Nefrologie a Spitalului Judeţean Buzău.

Potrivit avocatei, aici pacientului i-ar fi fost pusă greşit o sondă urinară, manevra eronată generând rapid o infecţie care i-a cuprins întregul organ penian.

„La Terapie Intensivă, au încercat să-i pună o sondă urinară care iniţial a fost aplicată cu o manevră greşită, astfel că s-a reluat procedura, reuşindu-se în final să se introducă această sondă. Ulterior, a fost mutat la Nefrologie. În scurt timp, s-a produs o infecţie a tractului urinar, au fost înştiinţaţi medicul curant, doamna doctor Andone Constanţa, dar şi asistentele de pe secţie. Văzând că organul îşi schimbă culoarea, se înnegreşte, dar şi volumul, soţia bărbatului a insistat ca doamna doctor să-l vadă. Într-un final, doctoriţa l-a văzut şi i-a recomandat soţiei să-i facă o toaletare şi să-i dea cu cremă de gălbenele şi, deşi omul era internat în spital, manevra trebuia efectuată de soţie”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, avocata Cristina Moiseanu.

Între timp, infecţia a evoluat şi a cuprins penisul, dar avocata susţine că abia după sărbătorile de iarnă şeful Secţiei de Nefrologie a Spitalului Judeţean a cerut ajutorul medicilor de la Secţia de Urologie, care au realizat o incizie în vederea eliberării infecţiei.

„Într-un final, s-a realizat o incizie pe Secţia de Urologie, însă nu a fost suficientă această intervenţie. În tot acest timp, clientului meu i-a fost refuzat transferul la Spitalul Militar Central, el fiind cadru militar ieşit la pensie. Până la urmă, bărbatul a fost externat la cerere, pe fişa de externare doamna doctor de la Nefrologie scriind că starea pacientului este ameliorată, deşi nu era deloc aşa. A doua zi s-a prezentat la Spitalul Militar Central, a fost consultat de medicii de pe trei secţii, care i-au spus că organul nu poate fi salvat, fiind nevoie de amputare, întrucât era la un pas de septicemie şi, în consecinţă, de deces”, a spus avocata bărbatului.

Ea a susţinut că, dacă la Spitalul Judeţean Buzău s-ar fi acţionat la timp, nu s-ar fi ajuns la un asemenea deznodământ.

„Acest om a venit şi mi-a spus «Ajutaţi-mă, nu mai sunt bărbat». Impactul psihologic este foarte mare, el nu mai vroia să aibă copii, însă susţine că avea viaţă sexuală activă. Astfel de cazuri nu trebuie să mai aibă loc în sistemul medical românesc. Am depus în acest sens plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău şi o sesizare la Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor Buzău. Cerem sancţionarea şefei Secţiei de Nefrologie a Spitalului Judeţean pentru vătămare corporală şi daune morale în cuantum de 500.000 de euro. A neglijat infecţia care a condus la amputarea organului sexual al unui pacient. Va fi un proces lung, dar astfel de neglijenţe trebuie să dispară”, a spus avocata Cristina Moiseanu.

La rândul său, bărbatul a povestit prin ce a trecut la Spitalul Judeţean Buzău.

„Am fost mutat la Terapie Intensivă, acolo s-a montat o sondă urinară, probabil greşit. A patra zi am fost mutat pe Secţia Nefrologie. Înainte de a fi mutat, mi s-a demontat sonda urinară, tot greşit, că până am ajuns în secţie deja penisul meu era inflamat. După zile întregi în care nu m-a văzut niciun medic şi am primit doar calmante, a venit un specialist, un urolog, dr. Ciochină, am fost operat în aceeaşi zi, mi s-a spus că voi face un transplant de piele, dar asta după 12 ianuarie, când se întoarce din concediu”, a spus el.

Bărbatul a mai povestit că, atunci când a ajuns la Spitalul Militar Central din Bucureşti, necroza cuprinsese organul genital aproape în întregime, iar riscul de septicemie era iminent.

„Corp penian denudat, neacoperit de tegument, parţial necrozat, de culoare neagră. Tegumentul penian este prezent doar la baza corpului penian fiind intens atins de procesul infecţios şi necrotic. Se recomandă îndepărtarea ţesuturilor necrozate devitalizate, adică amputarea”, se arată în scrisoarea medicală întocmită de specialiştii de la Spitalul Militar Central.

Bărbatul a adăugat că, la începutul lunii ianuarie, a fost operat la Spitalul Militar Central, 15 specialişti consultându-l înaintea intervenţiei chirurgicale. Medicii au fost nevoiţi să recurgă la extirparea organului genital, iar apoi a fost supus unei alte operaţii, de ureterostomie perineală definitivă.

„Acolo, în urma unui consult, mi s-a explicat despre gravitatea cazului, că este necroză, risc de septicemie, puteau fi atacate alte organe şi că trebuie intervenit chirurgical. Am consimţit intervenţia chirurgicală. A trebuit să taie tot penisul”, a afirmat Costică Maroleanu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Buzău, Doiniţa Mihalache, o plângere penală în acest caz ajuns şi la Poliţe, cercetările fiind în desfăşurare.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean Buzău au confirmat că Poliţia a început cercetările în acest caz.

„În cursul acestei săptămâni a fost înregistrată la instituţia noastră o solicitare a organelor penale cu privire la acest caz, urmând ca în perioada următoare toate documentele şi informaţiile să fie comunicate. Având în vedere că acest caz este în cercetare de organele abilitate, în acest moment nu putem da mai multe informaţii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Buzău, Adriana Bratosin.

De asemenea, Colegiul Medicilor a început o anchetă la sesizarea bărbatului şi a avocatei acestuia.

Costică Maroleanu este cadru militar ieşit la pensie, este căsătorit şi are doi copii.

Actualitate

Medicul Gabriel Tatu-Chitoiu, despre antiviralul Arbidol: Este inghitit in acest moment de o gramada de romani in speranta de a nu face COVID, in loc de a se vaccina

Dr. Gabriel Tatu-Chițoiu, fost președinte al Societății Române de Cardiologie, medic cardiolog, atenționează că medicamentele antivirale nu se iau ca prevenție, fiind recunoscute pentru potențialul de a induce malformații congenitale la copiii care sunt procreați în timp ce viitorii lor părinți iau antivirale.

Dr. Gabriel Tatu-Chițoiu a afirmat că antiviralele se iau, dar cu rezultate minore sau chiar inexistente în primele zile de boală, cu speranța de a nu face o formă severă.

Afirmațiile medicului vin în contextul în care în spațiul public au apărut opinii potrivit cărora ar exista un „tratament eficace în COVID-19 în locul vaccinării”, respectiv antiviralul Arbidol, folosit pentru gripă.

„Amăgirea existenței unui tratament eficace în COVID-19 în locul vaccinării este întreținută pe diverse canale. Recent un deputat a venit în Parlamentul României cu câteva mostre de Arbidol – antiviral originar din Rusia/China -, cumpărat de la Chișinău, folosit în gripă pentru a susține utilizarea lui pe scară largă în România. Arbidol este înghițit în acest moment de o grămadă de români în speranța de a nu face COVID în loc de a se vaccina. Despre eficiența/ineficiența lui și a altor virale am vorbit aici. Repet: Antiviralele nu se iau ca prevenție. Ele se iau (cu rezultate minore daca nu chiar inexistente) în primele zile de boală cu speranța de a nu face o formă severă. Dar numai sub supraveghere medicală și coștient fiind de faptul că: Antiviralele sunt recunoscute pentru potențialul de a induce malformații congenitale la copiii care sunt procreați în timp ce viitorii lor părinți iau antivirale. În ciuda Arbidol-ului (care, după unele date, nici nu ar mai fi folosit în Rusia) numărul cazurilor COVID și al morților COVID au fost în continuă creștere în Rusia. În prezent, Rusia se află în cel mai critic punct al pandemiei ei (…)”, a scris dr. Gabriel Tatu-Chițoiu, într-o postare pe Facebook.

Citeste mai mult

Actualitate

Cum sa slabesti fara sa tii o cura de slabire. Regulile de aur ale nutritionistei Mihaela Bilic

Cei mai mulți s-au obișnuit cu ideea că pentru a slăbi trebuie să țină o cură de slăbire drastică și să-și schimbe radical obiceiurile alimentare. Unii reușesc să respecte regulile unei diete pentru o perioadă scurtă, iar cei care înving lupta cu kilogramele după o cură de slăbire, revin, adesea, la vechile obiceiuri alimentare și se întorc la greutatea inițială.

Nutriționista Mihaela Bilic scrie că putem slăbi consumând mâncarea cu care ne-am obișnuit, respectând o regulă importanta, reducerea porției cu 30-50%. Dietele care interzic anumite categorii de alimente sunt abandonate, mai devreme sau mai târziu, a scris nutriționista într-o postare pe Facebook:

„V-ați săturat de cure de slăbire care nu dau rezultat? Problema nu e cura de slăbire, ci faptul că ne îngrășăm la loc după ce dieta s-a terminat. Care e soluția? Să consumăm în continuare mâncarea cu care am fost obișnuiți, dar să reducem porția cu 30-50%.

De ce este esențial să slăbim mâncând puțin din toate? Pentru că așa există șansa să respectăm această strategie pe viață, fără interdicții și frustrări, doar cu limită la cantitate. Orice dietă care elimină o anumită categorie de alimente va fi abandonată mai devreme sau mai târziu, iar abandonul ei înseamnă întoarcerea kilogramelor în plus. Moderația este soluția, nu interdicțiile și curele de slăbire. Însă moderația se învăță, e nevoie de reguli și disciplină!’

Program de “reeducare” alimentară în 6 pași
„Pasul 1

Eliminați toate ronțăielile dintre mese și limitați aportul alimentar la 3 mese principale/zi și maximum o gustare dulce. Maturitatea alimentară presupune o pauză digestiva completă de 4-6 ore între mese; cu cat mâncăm mai des cu atât ne va fi mai foame, iar aportul caloric la finalul zilei va fi considerabil.

Pasul 2

Limitați consumul de zahăr/dulciuri la un singur produs zilnic, care poate fi mâncat la finalul mesei sau între mese, pe postul de gustare; fructele sunt și ele un desert, nu consumați mai mult de 1-2 fructe pe zi.

Gustarea dulce este permisă, dar nu este obligatorie- dacă trece o zi în care n-ați mâncat desert, nu e nicio tragedie.

Pasul 3

Reduceți consumul de făinoase de la fiecare masă. O farfurie ideală conține 50% legume, 25% proteine (carne, pește, ouă) și 25% făinoase/amidon. O porție corectă de amidon înseamnă

-1 felie de pâine sau mămăligă, 3 linguri de paste făinoase, orez sau fulgi de cereale

-3 linguri de leguminoase (fasole boabe, mazăre, linte, naut, soia)

-1 cartof mediu

Dacă o farfurie conține 50% făinoase, va fi o farfurie de îngrășat, în timp ce farfuria de slăbit are doar din proteine și legume, fără niciun strop de amidon.

Pasul 4

Eliminați excesul de grăsimi din dietă, adică ulei, prăjeală, mezeluri, brânzeturi, semințe, oleaginoase- ele nu sunt alimente de bază, ci “condimente”cu gust intens, un fel de “super-alimente”; produsele grase sunt concentrate în calorii, au densitate energetică mare și un volum mic. Se mănâncă pentru plăcerea gustului, nu ca să ne săturăm.

Pasul 5

Consumați legume în exces- verdețurile, cruditățile și legumele în general sunt singurele alimente care pot fi consumate fără limită de cantitate- cu cat mai multe cu atât mai bine. Însă atenție, cartofi și leguminoasele nu sunt legume!Iar uleiul din salate se măsoară cu lingura. Cât despre ciorbă, este produsul ideal pentru slăbit.

Pasul 6

Hidratați-vă din belșug! Între mese nu e recomandat să ronțăiți, dar de băut puteți bea: apă, cafea, ceai, lapte, băuturi neîndulcite etc. Atenție la sucul de fructe, chiar dacă este natural și fără adaos de zahăr, în organism se comportă precum alcoolul.

Considerați că un pahar de suc este echivalent cu un pahar de bere și nu vă mai mirați dacă aveți burtă!

Ca ultimă recomandare începeți de azi, chiar dacă e marți. Înarmați-vă cu răbdare și perseverați. Orice schimbare presupune un efort, însă după câteva săptămâni va fi mai simplu- mâncatul sănătos va deveni un obicei, un stil de viață”, își încheie Mihaela Bilic postarea.

Citeste mai mult

Actualitate

Oana Gheorghiu, fondatoarea Daruieste Viata, la 6 ani de la Colectiv: „Mai rau ar fi sa abandonam, sa credem ca nimic nu se mai poate, ca totul e pierdut”

Oana Gheorghiu, co-fondatoarea ONG-ului Dăruiește Viața, a criticat justiția din România, care la șase ani de la tragedia din clubul Colectiv nu a ajuns încă la o decizie definitivă, însă a făcut și un apel împotriva resemnării că nimic nu poate fi schimbat în țara noastră.

„6 ani. Colectiv.

Între timp niciun vinovat, niciun spital de mari arși, Piedone primar din nou, spitale care ard, oameni care nu au încredere în sistemul de sănătate, în medici sau în autorități, mii de morți în fiecare lună, șoșoci și circ în parlament mai rău ca niciodată. Nu avem nici măcar guvern căruia să încercăm să-i cerem socoteală, iar președintele trăiește în altă Românie decât cea în care trăim noi, poporul.

E rău, dar și mai rău ar fi să abandonăm, să credem că nimic nu se mai poate, că totul e pierdut. E o bătălie între impostură și bun simț. Până la urmă depinde și de noi cine câștigă. Și oricât de jos ni se pare că suntem, avem cu siguranță resurse să o scoatem la capăt.

Ce putere avem noi, asta va fi întrebarea. Avem puterea de a ne face foarte bine treaba, de a avea grijă de cei din jurul nostru, de a continua să respectăm regulile, oricât de mult ne frustrează nesimțirea din jur, chiar și aia care ne taie calea, doar pentru a câștiga 10 secunde…

Și poate că nu vom vedea „mai binele” într-un an, în doi sau în zece. Poate nu îl vom vedea deloc în cursul vieții noastre, dar fiecare gest mărunt lasă o urmă pentru generațiile viitoare. Și poate de aici ar trebui să ne tragem speranța, că lor ar putea să le fie mai bine”, a scris aceasta pe pagina ei de Facebook.

Citeste mai mult
Reclama

Ultimele stiri

Recomandari

Economie12 luni inainte

Nu mai este loc de intors. Guvernul recunoaste datoria fata de angajatii Petrom, dar ofera doar 1% din actiuni la vanzare in loc de 8%

Guvernul Romaniei recunoaste decizia instantelor de a oferi 8% din actiunile Petrom spre fostii angajati, dar scoate doar 1% din...

Politica2 ani inainte

Nicusor Dan vrea sa candideze pentru un nou mandat la Primaria Capitalei in 2024. Ce probleme sustine ca a rezolvat pentru bucuresteni

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă că îşi doreşte să candideze pentru un nou mandat, însă recunoaşte că nu...

Actualitate2 ani inainte

Medicul Gabriel Tatu-Chitoiu, despre antiviralul Arbidol: Este inghitit in acest moment de o gramada de romani in speranta de a nu face COVID, in loc de a se vaccina

Dr. Gabriel Tatu-Chițoiu, fost președinte al Societății Române de Cardiologie, medic cardiolog, atenționează că medicamentele antivirale nu se iau ca...

Stirile Zilei2 ani inainte

Liderii din G20 au ajuns la un acord pentru a limita incalzirea globala la 1,5 grade Celsius

Liderii politici care fac parte din G20 au ajuns duminică la un acord privind limitarea încălzirii globale la 1,5 grade...

Stirile Zilei2 ani inainte

Bilant COVID Romania: 7.424 de noi cazuri si 427 de decese

În ultimele 24 de ore, în România au fost raportate 7.424 de cazuri de COVID-19. De asemenea, au fost raportate...

Sport2 ani inainte

Gheorghe Barbu, fost fotbalist cu peste 200 de prezente in Liga 1, a murit la 53 de ani

Cluburile Universitatea Cluj și Someșul Dej au anunțat duminică pe Facebook că fostul fotbalist Gheorghe Barbu a murit la doar...

Politica2 ani inainte

Cristian Tudor Popescu, atac dur la presedinte: „Domnului Iohannis i se falfaie de popor, putin ii pasa ca mor 500 de oameni pe zi”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu l-a criticat în stilul său caracteristic pe președintele Klaus Iohannis, în cadrul unei emisiuni la Digi24....

Stirile Zilei2 ani inainte

Valeriu Gheorghita: „Nu vom ajunge la 70% rata de vaccinare pana la sfarsitul anului, daca legea certificatului verde pica in parlament”

România nu va ajunge la o rată de vaccinare de 70% până la sfârșitul anului, în cazul în care legea...

stiri

Copyright © 2020 Snews.ro