Ramai alaturi de noi

Politica

Oreste Teodorescu: Ne merge prost pentru ca încă nu știm sa facem diferența dintre un om care se descurca in realitate cu cel care joaca perfect rolul de învingător, dar in lumea virtuală!

Jurnalistul Oreste Teodorescu publica pe pagina personala de facebook o analiză despre criza politica prin care care trece Romania, intitulata: „De ce întodeauna voi alege sa țin cu bătrânii din disputele cu tinerii”. “Bea vin vechi, citește cărți vechi, păstrează prieteni vechi”! (Sabio “Înțeleptul), scrie Oreste Teodorescu, pe Facebook.

„Așa cum Noul Testament împlinește Legea Veche, așa cum doar lemnele vechi ard și întrețin focul, tot astfel cum înțelepciunea Bunicilor este izvorul educației celor tineri, iar exemplele virtuții antichității asupra modernismului pot continua, putem trage o concluzie importanta: in deciziile majore, cum ar fi guvernanta, de exemplu, nu sensul dorit este important ci funcționalitatea!

Ce nu înțeleg mai tinerii noștri politicieni, care nu și-au pus pielea in saramura in confruntări electorale directe, nu știu cât e prețul pâinii sau al salariului minim pe economie, este faptul ca schimbarea doar de dragul schimbării, fără o validare pe care doar timpul o poate aduce, nu se numește progres ci prostie!

Sa dau un simplu exemplu, dacă un individ ar fi spus ca nefirescul este firesc, ca homosexualitatea este o virtute iar negarea a tot ce tine de patrimoniul unui neam este dovada progresului și a emancipării, ar fi fost considerat un nebun, dar dacă se aduna o secta in jurul unor asemenea predicate, halucinante, beneficiază de acceptare socială, întrucât se afla in evaluarea “Inter pares”, devenind chiar un onorabil partid politic…
Dar dacă studiem puțin religia, istoria, filosofia și avem măcar vagi noțiuni despre teoria matematica a probabilităților știm ca oricât de frumoasa ar fi o idee, dacă este inutila nu va trece proba timpului!

Când legiuitorii iudei l-au prins pe Sfântul Stefan au vrut sa-l lapideze de îndată, dar un rabin înțelept a spus: “sa nu ne grăbim, dacă ce spune omul acesta nu vine de la Dumnezeu, vorbele lui nu vor rămâne, dar dacă cuvântul lui este al Domnului, chiar dacă îl omoram, vorbele lui vor rămâne in veci”.

Superbul eseist Nassim Nicholas Taleb trage o concluzie in “Când pielea ta e in joc”: “Cu cât o idee a rezistat mai mult, fara sa fie falsificata, cu atât mai mare este speranța sa de viața in viitor!”
Pai noi credem ca proverbul “cine nu are bătrâni, sa-și cumpere”, este doar așa, o vorba in vânt? Observatorul fenomenelor concrete este infinit mai deștept decât academicianul teoriilor de laborator, deși lumea modernă pare sa-l valorizeze pe al doilea, adică pe eunucul care vede ce face sultanul in harem, dar nu poate face la fel, in schimb are păreri despre pozitiile in discuție!

După 30 de ani de democrație, dintre care 25 ocupati ca jurnalist și analist, întodeauna asumat, am tras următoare concluzie observând de aproape mediul politic: cel care își asuma riscuri pentru opiniile sale va vinde mult mai putine gogoși decât panglicarul care îndruga vrute și nevrute facand pe bufonul prin diferite studiouri de televiziune, neriscand practic nimic personal…

Bătrânii din politica românească, fie ei autodeclarati de stânga sau de dreapta, au învățat in timp un lucru care le scapă din vedere tinerilor și anume ca: supraviețuirea sau validarea timpului se obține doar atunci când riscurile nu te omoara! In politica nu conteaza sa câștigi dispute dar sa pierzi războiul, ci exact invers! Asta nu înțelege nici #echipacastigatoare, nici corul de plângăcioși de la Usr Plus. Ei se arunca ca niște kamikaze in dispute și rămân fără energie in război!

Lumea a funcționat pana acum pentru ca s-a bazat pe clasici, pe înțelepți și bătrâni! Astăzi, niște nebuni inconștienți vor sa dărâme clasicismul, religiile, cultura înlocuindu-le cu Rețete de laborator, utopii pe hârtie și iad in practica! Parca nu au înțeles nimic din progresismul sovietic care a murit in 1991…

Un sondaj recent https://bcs.com.ro/…/credinte-si-valori-in-societatea… ne arată ca intr-o proporție covârșitoare, peste 60 de procente dintre romani sunt credincioși, își iubesc Tradițiile, cultura și cred in rădăcini rezistente nu in hibridizări artificiale. Bătrânii din politica știu ca supraviețuirea lor tine de satisfacerea majorității covârșitoare și nu de mofturile unor imberbi îmbătați cu lozinci stufoase și concepte sterile, frumos ambalate, ce-i drept!

De dragul generației mai tinere decât mine, mai ales celor care vor sa-și riște pielea in joc, vorba lui Taleb, îmi permit sa dau gratis niște sfaturi, zic eu mult mai aplicabile decât consultantele “experților” pe bani mulți. Inspirația mea sunt izvoarele vechii înțelepciuni, fundația civilizației omenești!

  1. Amintește-ți de cugetarea lui Isop: “oamenii care nu ajung la struguri se conving prea lesne ca ei sunt defapt acri!”
  2. Nu uita ca “oamenii simt mult mai intens Raul decât binele, așa ca degeaba le faci bine de zece ori, daca le faci rău o singura data” ( Titus Livius)
  3. Când te lansezi in joc, reflectează la proverbul arab: “nimic nu îți scărpina mai bine pielea, decât propria unghie”! Fraților, nu puteți sa va mestecați mâncarea voastră cu dinții altuia, chiar daca acesta este de la Bruxelles, Washington, Moscova sau Beijing!
  4. Sa te călăuzească in lupta, principiul spadasinului japonez, postulat de Musashi: “nu vigoarea brațului dușmanului te învinge ci moliciunea propriului brat”.
  5. Când simți ca te cuprinde visarea și prea lesne te îmbeți cu apa rece Amintește-ți de înțelepciunea noastră populară: “mai bine cioara din mana, decât vrabia de pe gard”, sau poate și mai bine, găsește o soluție intr-un proverb evreiesc: “de fapt nu poți cheltuiți decât banii din buzunar, nu și pe cei din capul tău”
  6. Nu nebunia unui singur individ este periculoasa, ci dementa multimilor, așa ca nu permite extremismului, fanatismului și absolutismului sa prindă rădăcini!
  7. Accepta ca și in politica, precum in viața, “mai mult înseamnă mai puțin și mai bine devine mai rău!”
  8. Nu te încrede prea mult in tine, dar nici nu te subevalua!
  9. Amintește-ți ca Adevarul este mult mai aproape de tine, nu-l caută prea departe! Dacă vrei sa schimbi lumea, fii gata oricand sa mori pentru ea! Cel care deplânge sărăcia globală din costumul sau de 2000 de euro este doar un impostor grețos!
  10. Cel mai important lucru este sa stii când sa te oprești! Poetul latin, Lucretiu scrie despre natura umană ca nu își pune limite, doar pentru a fi sigura ca se pedepsește!

Acum, voi conchide destul de cinic: ne merge prost pentru ca încă nu știm sa facem diferența dintre un om care se descurca in realitate cu cel care joaca perfect rolul de învingător, dar in lumea virtuală!”

Politica

Nicusor Dan vrea sa candideze pentru un nou mandat la Primaria Capitalei in 2024. Ce probleme sustine ca a rezolvat pentru bucuresteni

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă că îşi doreşte să candideze pentru un nou mandat, însă recunoaşte că nu a făcut sondaje şi nici nu vrea să intre în vreun partid, pentru că are suficiente atribuţii în administraţie. Întrebat dacă se aşteaptă ca PNL să îl susţină pentru o nouă candidatură la alegerile locale din anul 2024, Nicuşor Dan a spus că, momentan, prioritatea sa este rezolvarea problemelor cu care ”bucureştenii se confruntă de foarte mult timp”.

”Am suficiente atribuţii administrative şi lucruri de făcut în zona administrativă, ca să nu intru în dispute politice”, a afirmat Nicuşor Dan duminică, la Prima Tv, potrivit news.ro.

El a explicat că, atunci când în PNL Bucureşti şi-a ales conducerea, s-a declarat susţinător al Violetei Alexandru pentru că a colaborat foarte bine cu aceasta, dar şi cu Ludovic Orban, care o susţinea pe Violeta Alexandru.

Întrebat dacă se aşteaptă ca PNL să îl susţină pentru o nouă candidatură la alegerile locale din anul 2024, Nicuşor Dan a răspuns: „Pe mine nu mă preocupă 2024 în momentul ăsta, pe mine mă preocupă să rezolvăm acele probleme cu care bucureştenii se confruntă de foarte mult timp”.

„Îmi doresc să mai am un mandat de primar, pentru că în administraţie lucrurile se petrec mai lent decât în viaţa reală. Dacă 2024 ar fi azi, pe configuraţia actuală, cred că am fi exact în aceeaşi situaţie în care am fost cu toţii în 2020, în situaţia în care a avea opţiunea ca PSD-ul să câştige, cu toate consecinţele pe care le-am văzut în 12 ani de administraţie PSD, şi atunci ar fi nevoie de un candidat unic pe partea dreaptă”, mai spune edilul.

Acesta afirmă că nu a făcut sondaje care să arate preferinţele bucureştenilor, dar se arată convins că a pierdut, după primul an de mandat de mandat, din intenţia de vot, pentru că „în administraţie se vede azi ce ai făcut acum doi ani”.

Nicuşor Dan mai spune că a rezolvat în primul an de mandat trei „probleme structurale ale oraşului”:

a pus Primăria „pe direcţia potrivită” din punct de vedere financiar
a început să lucreze la mari proiecte de infrastructură care să rezolve problemele de mobilitate şi trafic
a luat măsuri legate de urbanism.

În ceea ce priveşte relaţia pe care o are cu premierul interimar Florin Cîţu, primarul general susţine că aceasta este, din punctul său de vedere, „o relaţie corectă”.

”Am o relaţie corectă, dacă am nevoie de ceva, sun şi vorbim”, a detaliat Dan. El susţine că a avut „o colaborare bună” cu guvernul şi că a avut „uşa deschisă” acolo.

Nicuşor Dan susţine că Primăria Generală va depune proiecte care ţin mai ales de traficul rutier care să fie implementate prin programul naţional ”Anghel Saligny”. În ceea ce priveşte Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Primăria Capitalei a depus fişe de proiect în valoare de 7 miliarde de euro.

Citeste mai mult

Politica

Cristian Tudor Popescu, atac dur la presedinte: „Domnului Iohannis i se falfaie de popor, putin ii pasa ca mor 500 de oameni pe zi”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu l-a criticat în stilul său caracteristic pe președintele Klaus Iohannis, în cadrul unei emisiuni la Digi24. El a spus că șeful statului a reușit să ajungă în funcție și să câștige un nou mandat deși nu a reușit niciodată să demonstreze că e capabil să facă față unei lupte politice deschise.

Principalele afirmații ale lui Cristian Tudor Popescu, potrivit Digi24.ro:

Klaus Iohannis nu este atât de inteligent pe cât ar trebui să fie un „neamț”, conceptul de neamț cu care a fost votat domnul Iohannis. Și aici s-a produs o lungă impostură. Domnul Iohannis a fost ca cineva care a sărit din piatră în piatră peste un râu și fiecare piatră pe care a călcat s-a scufundat imediat după ce a călcat-o el.

Și a reușit să treacă. A realizat un parcurs cu un grad de probabilitate foarte mic, extraordinar, reușind să treacă râul, fără ca el să aibă vreo calitate în direcția asta.

Nici dvs și nici eu nu am uitat prestațiile catastrofale care ne îngălbeneau la față din 2014, din întâlnirile cu Ponta (fostul premier și președinte PSD Victor Ponta, n.r.). Și dvs și eu știam ce înseamnă să fie stăpânită România de Ponta, de Dragnea (fostul președinte al PSD Liviu Dragnea, n.r.) și de Sebi Ghiță (omul de afaceri și fostul parlamentar PSD Sebastian Ghiță, care a fugit din țară în urma implicării sale în mai multe dosare penale, n.r) cu Ghiță la Interne sau la SRI, eventual, și cu președinte Ponta și prim-ministru Dragnea. Știam foarte bine ce înseamnă asta și atunci l-am votat pe Iohannis, dar eram năuciți de prestațiile acelea lamentabile ale domnului Iohannis în ambele întâlniri cu Ponta. Bafta lui că Ponta i-a pus o piatră sub picioare, călcând în picioare diaspora. Piatra aia pe care a călcat atunci l-a aruncat mai departe, ca o trambulină.

De atunci a ținut-o tot așa. Acel referendum pentru justiție este una dintre cele mai stupide formulări ale unui act pe care le-am văzut. Era inaplicabil, era o aiureală, nici nu s-a putut face ceva cu el, dar beneficiind de gradul de iritare pe care îl stârnea Dragnea prin simpla lui prezență și prin tot ceea ce făcea, încercând să scoată România din Europa, din nou, dl Iohannis a sărit și din piatra asta, după care a trecut mai departe.

După care a avut de înfruntat în alegeri pe doamna Dăncilă. Din nou, nici dvs, nici eu nu puteam să o votăm pe Dăncilă. Cum să faci așa ceva? Și atunci dl Iohannis nici măcar nu a avut o întâlnire cu Dăncilă, ar fi trebuit să aibă. Nu ne-a demonstrat niciodată că e capabil, în toată cariera lui politică, de 7, 8, 10 ani, să facă față unei bătălii politice deschise, de ring, cu cineva. Niciodată. Și e președinte de 7 ani.

Și acum dl Iohannis a început să dea cu piciorul la pietre, pentru că tot sărind așa, din piatră în piatră, pe apă, a început să se creadă Isus Hristos. Și Isus Hristos nu avea nevoie de pietre. Iohannis, de cinci luni încoace, crede că poate să meargă pe apă asemenea lui Isus Hristos. Din momentul în care i-a spus lui Cîțu: „dă-l afară pe ăla de la Justiție, pe Stelian Ion”, dl Iohannis merge pe apă. Dar nu e ceva nou, așa a fost dintotdeauna.

Domnului Iohannis, în mod evident, ca de altfel oricărui politician pe care îl vedeți pe ecranele patriei de 30 de ani încoace, i se fâlfâie de popor, puțin îi pasă că mor 500 de oameni pe zi acum. N-au treabă. I-ați auzit să zică ceva? Se discută de guvern minoritar, de miniștri. Care miniștri? Nu vă crapă dinții, capul, când vorbiți așa ceva, când se întâmplă ce se întâmplă în jur? Nu! Iohannis nu face excepție.

Citeste mai mult

Politica

Florin Citu: Analizam masurile din tarile UE cu impact pentru accelerarea vaccinarii si le vom aplica si in Romania

Guvernul va analiza care sunt măsurile din restul ţărilor UE ce au avut cel mai mare impact pentru accelerarea vaccinării şi le va aplica şi în România, a declarat luni prim-ministrul Florin Cîţu.

El a fost întrebat, în conferinţa de presă comună cu preşedintele CE, Ursula von der Leyen, şi preşedintele Klaus Iohannis, cum poate Uniunea Europeană să ajute accelerarea campaniei de vaccinare şi dacă vaccinarea obligatorie a unor categorii de personal poate fi o soluţie în acest sens.

„La întrebarea cum ar putea să ajute Uniunea Europeană – a ajutat foarte mult prin faptul că am avut acces la vaccin în acelaşi moment în care au avut toate ţările din UE. Am avut şi astăzi o discuţie cu doamna preşedinte (al Comisiei Europene – n.r.) despre campania de vaccinare din România. Sunt mai multe variante în UE şi după cum ştiţi şi la noi se iau în calcul aceste variante pentru a accelera campania de vaccinare. Am văzut că a început să crească, în această perioadă, numărul persoanelor care se vaccinează. Am spus de fiecare dată – singura soluţie pentru a depăşi pandemia o reprezintă vaccinarea. Orice altă măsură nu face decât să încetinească, dar nu elimină pandemia. Ne uităm să vedem în restul ţărilor din Uniunea Europeană care sunt măsurile care au avut cel mai mare impact şi le vom folosi şi aici”, a explicat Florin Cîţu, potrivit Agerpres.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni, că săptămâna aceasta va avea o întâlnire cu premierul Florin Cîţu pentru reevaluarea campaniei de vaccinare anti-COVID-19.

Este nevoie de o foarte bună comunicare în campania de vaccinare, spune Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, întrebată cum mai poate ajuta Comisia Europeană România, în condițiile în care este destul de mult în urma mediei europene la vaccinare, potrivit Mediafax.

„Vaccinarea este foarte importantă. Eu îi rog toți să profite de ocazie să se vaccineze. Vaccinarea salvează vieți, te protejează pe tine, îi protejează pe cei dragi. Noi în Uniunea Europeană suntem foarte norocoși că am avut acces la vaccinuri și am avut un avantaj enorm pentru a preveni răspândirea bolii și a noilor tulpini, așa că îi rog pe toți cei care nu s-au vaccinat să facă acest lucru”, a spus Ursula von der Leyen.

Președinta Comisiei Europene crede că este de competența autorităților naționale felul în care îi convinge pe oameni să se vaccineze: „din experiența mea spun că este nevoie de o foarte bună comunicare. În Uniunea Europeană avem 73% dintre adulți vaccinați. Impactul virusului nu mai este atât de grav, de negativ, vaccinurile chiar salvează vieți”.

La rândul său, premierul Florin Cîțu a spus că România a fost deja ajutată de Comisia Europeană prin faptul că am avut acces la vaccin.

„Sunt mai multe variante în Uniunea Europeană și la noi se iau în calcul aceste variante pentru a accelera campania de vaccinare. Am văzut că a început să crească numărul persoanelor care se vaccinează”, a spus prim-ministrul.

Citeste mai mult
Reclama

Ultimele stiri

Recomandari

Economie1 an inainte

Nu mai este loc de intors. Guvernul recunoaste datoria fata de angajatii Petrom, dar ofera doar 1% din actiuni la vanzare in loc de 8%

Guvernul Romaniei recunoaste decizia instantelor de a oferi 8% din actiunile Petrom spre fostii angajati, dar scoate doar 1% din...

Politica2 ani inainte

Nicusor Dan vrea sa candideze pentru un nou mandat la Primaria Capitalei in 2024. Ce probleme sustine ca a rezolvat pentru bucuresteni

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă că îşi doreşte să candideze pentru un nou mandat, însă recunoaşte că nu...

Actualitate2 ani inainte

Medicul Gabriel Tatu-Chitoiu, despre antiviralul Arbidol: Este inghitit in acest moment de o gramada de romani in speranta de a nu face COVID, in loc de a se vaccina

Dr. Gabriel Tatu-Chițoiu, fost președinte al Societății Române de Cardiologie, medic cardiolog, atenționează că medicamentele antivirale nu se iau ca...

Stirile Zilei2 ani inainte

Liderii din G20 au ajuns la un acord pentru a limita incalzirea globala la 1,5 grade Celsius

Liderii politici care fac parte din G20 au ajuns duminică la un acord privind limitarea încălzirii globale la 1,5 grade...

Stirile Zilei2 ani inainte

Bilant COVID Romania: 7.424 de noi cazuri si 427 de decese

În ultimele 24 de ore, în România au fost raportate 7.424 de cazuri de COVID-19. De asemenea, au fost raportate...

Sport2 ani inainte

Gheorghe Barbu, fost fotbalist cu peste 200 de prezente in Liga 1, a murit la 53 de ani

Cluburile Universitatea Cluj și Someșul Dej au anunțat duminică pe Facebook că fostul fotbalist Gheorghe Barbu a murit la doar...

Politica2 ani inainte

Cristian Tudor Popescu, atac dur la presedinte: „Domnului Iohannis i se falfaie de popor, putin ii pasa ca mor 500 de oameni pe zi”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu l-a criticat în stilul său caracteristic pe președintele Klaus Iohannis, în cadrul unei emisiuni la Digi24....

Stirile Zilei2 ani inainte

Valeriu Gheorghita: „Nu vom ajunge la 70% rata de vaccinare pana la sfarsitul anului, daca legea certificatului verde pica in parlament”

România nu va ajunge la o rată de vaccinare de 70% până la sfârșitul anului, în cazul în care legea...

stiri

Copyright © 2020 Snews.ro