Ramai alaturi de noi

Politica

Oreste Teodorescu: Romanii dau un test istoric pe 6 decembrie. Jurnalistul desfiinteaza programul PSD de guvernare. „Ne propune revenirea la centralizarea si apoi redistribuirea saraciei”

Jurnalistul Oreste Teodorescu, realizator al emisiunii Jocuri de Putere, a subliniat importanta alegerilor parlamentare din data de 6 decembrie si a atras atentia ca batalia politica se da intre PNL si PSD, paradigma economica fiind poate cea mai importanta in cazul acestui scrutin electoral.

„PSD-ul ne propune revenirea la centralizarea si apoi redistribuirea saraciei, reparatiilor inutile, spoirii la nesfarsit a unei infrastructuri depasite, cu alte cuvinte o noua, dar la fel de ruginita ancorare in trecut! Ei bine, liberalii isi propun tocmai sa profite la maximum de toate oportunitatile oferite de partenerii europeni concentrand efortul modernizarii si redresarii tarii prin investitii masive, reusind marirea puterii de cumparare si cresterea consumului, fara sa genereze inflatie sau sa mareasca deficitul si asa crescut din cauza coronavirusului”, a subliniat Oreste.

Unul dintre elementele-cheie ale dezvoltarii Romaniei, scos in relief de Oreste, este reprezentat de suma pe care o pune la dispozitie UE pentru Romania, un sprijin in cuantum de 80 de miliarde de euro.

In acest context, Oreste a avertizat ca Romania ar putea pierde respectivul sprijin in cazul in care PSD ar castiga parlamentarele, intrucat partidul cu pricina a facut „toate eforturile de a rupe puntile de comunicare cu Parlamentul European, practicand eminamente o retorica populista si profund iliberala”.

Redam analiza completa a jurnalistului:

„Data de 6 decembrie reprezinta pentru noi toti un punct de cotitura, fie revenim prafuiti intr-un trecut obscur, dominat de coruptie, clientelism prin care pesedistii ne vor consuma toate resursele pe redistribuirea “echitabila” a saraciei, fie vom face pasi increzatori spre un viitor stabil al dezvoltarii durabile daca vom investi cu incredere in viziunea liberala. Diferenta fundamentala de optica politica dintre cele doua mari partide care isi disputa majoritatea in viitorul Parlament consta in primul rand in viziunea asupra economiei nationale.

Pentru soldatii lui Ciolacu nu conteaza investitiile strategice si absorbirea fondurilor europene, nereusind sa iasa din paradigma depasita a condamnatului penal Valcov, care pune accentul pe consum, prin cresterea deficitului bugetar. Programul de guvernare prezentat de pesedisti a fost deja practicat de Grindeanu, Tudose si Viorica Dancila, intr-o perioada fericita de crestere economica, fara marile provocari ale pandemiei si contractiilor economice, lasand tara cu un deficit inexplicabil.

Fiind absolut incapabil sa gaseasca proiecte pentru absorbtia fondurilor europene in cuantum de 80 de miliarde euro, prin bugetul multianual si Mecanismul de redresare si rezilienta, PSD-ul ne propune revenirea la centralizarea si apoi redistribuirea saraciei, reparatiilor inutile, spoirii la nesfarsit a unei infrastructuri depasite, cu alte cuvinte o noua, dar la fel de ruginita ancorare in trecut! Ei bine, liberalii isi propun tocmai sa profite la maximum de toate oportunitatile oferite de partenerii europeni concentrand efortul modernizarii si redresarii tarii prin investitii masive, reusind marirea puterii de cumparare si cresterea consumului, fara sa genereze inflatie sau sa mareasca deficitul si asa crescut din cauza coronavirusului.

In timp ce PSD a facut toate eforturile de a rupe puntile de comunicare cu Parlamentul European, practicand eminamente o retorica populista si profund iliberala, presedintele Klaus Iohannis a negociat la Bruxelles 80 miliarde euro – cel mai mare pachet de fonduri europene pentru investitii si dezvoltarea Romaniei, iar Guvernul PNL a inceput deja reformele necesare cresterii masive a ratei de absorbtie, pentru a putea folosi la maximum toate fondurile alocate propunand ca in urmatorii patru ani sa directioneze 33,5 miliarde euro prin Mecanismul pentru Redresare si Rezilienta pentru reforme structurale si investitii esentiale pentru recuperarea cresterii economice, 26,8 miliarde euro pentru dezvoltare si investitii prin Politica de Coeziune; 18,76 miliarde euro pentru agricultura, din care 12,3 miliarde euro – plati directe; 4 miliarde euro in cadrul Programului SURE pentru finantarea masurilor de sprijin pentru angajati si companii si 5 miliarde euro prin programele de finantare de la BEI, BERD si Banca Mondiala.

Duminica ultimului tur de scrutin al alegerilor parlamentare va fi de fapt campul de lupta in care se vor confrunta cele doua mari proiecte politice. Un model invechit, lipsit de energie si viziune practicat mediocru de PSD si o propunere ambitioasa, moderna si pragmatica gandita strategic de liberali. Tu vei alege, insa ar fi bine sa intelegi cum totul se circumscrie raportului cauza-efect! Traim in prezent alegerile facute in trecut, iar viitorul nu poate depinde decat de deciziile pe care le luam in prezent! E simplu!!!”, arata podul.ro.

Politica

Nicusor Dan vrea sa candideze pentru un nou mandat la Primaria Capitalei in 2024. Ce probleme sustine ca a rezolvat pentru bucuresteni

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă că îşi doreşte să candideze pentru un nou mandat, însă recunoaşte că nu a făcut sondaje şi nici nu vrea să intre în vreun partid, pentru că are suficiente atribuţii în administraţie. Întrebat dacă se aşteaptă ca PNL să îl susţină pentru o nouă candidatură la alegerile locale din anul 2024, Nicuşor Dan a spus că, momentan, prioritatea sa este rezolvarea problemelor cu care ”bucureştenii se confruntă de foarte mult timp”.

”Am suficiente atribuţii administrative şi lucruri de făcut în zona administrativă, ca să nu intru în dispute politice”, a afirmat Nicuşor Dan duminică, la Prima Tv, potrivit news.ro.

El a explicat că, atunci când în PNL Bucureşti şi-a ales conducerea, s-a declarat susţinător al Violetei Alexandru pentru că a colaborat foarte bine cu aceasta, dar şi cu Ludovic Orban, care o susţinea pe Violeta Alexandru.

Întrebat dacă se aşteaptă ca PNL să îl susţină pentru o nouă candidatură la alegerile locale din anul 2024, Nicuşor Dan a răspuns: „Pe mine nu mă preocupă 2024 în momentul ăsta, pe mine mă preocupă să rezolvăm acele probleme cu care bucureştenii se confruntă de foarte mult timp”.

„Îmi doresc să mai am un mandat de primar, pentru că în administraţie lucrurile se petrec mai lent decât în viaţa reală. Dacă 2024 ar fi azi, pe configuraţia actuală, cred că am fi exact în aceeaşi situaţie în care am fost cu toţii în 2020, în situaţia în care a avea opţiunea ca PSD-ul să câştige, cu toate consecinţele pe care le-am văzut în 12 ani de administraţie PSD, şi atunci ar fi nevoie de un candidat unic pe partea dreaptă”, mai spune edilul.

Acesta afirmă că nu a făcut sondaje care să arate preferinţele bucureştenilor, dar se arată convins că a pierdut, după primul an de mandat de mandat, din intenţia de vot, pentru că „în administraţie se vede azi ce ai făcut acum doi ani”.

Nicuşor Dan mai spune că a rezolvat în primul an de mandat trei „probleme structurale ale oraşului”:

a pus Primăria „pe direcţia potrivită” din punct de vedere financiar
a început să lucreze la mari proiecte de infrastructură care să rezolve problemele de mobilitate şi trafic
a luat măsuri legate de urbanism.

În ceea ce priveşte relaţia pe care o are cu premierul interimar Florin Cîţu, primarul general susţine că aceasta este, din punctul său de vedere, „o relaţie corectă”.

”Am o relaţie corectă, dacă am nevoie de ceva, sun şi vorbim”, a detaliat Dan. El susţine că a avut „o colaborare bună” cu guvernul şi că a avut „uşa deschisă” acolo.

Nicuşor Dan susţine că Primăria Generală va depune proiecte care ţin mai ales de traficul rutier care să fie implementate prin programul naţional ”Anghel Saligny”. În ceea ce priveşte Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Primăria Capitalei a depus fişe de proiect în valoare de 7 miliarde de euro.

Citeste mai mult

Politica

Cristian Tudor Popescu, atac dur la presedinte: „Domnului Iohannis i se falfaie de popor, putin ii pasa ca mor 500 de oameni pe zi”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu l-a criticat în stilul său caracteristic pe președintele Klaus Iohannis, în cadrul unei emisiuni la Digi24. El a spus că șeful statului a reușit să ajungă în funcție și să câștige un nou mandat deși nu a reușit niciodată să demonstreze că e capabil să facă față unei lupte politice deschise.

Principalele afirmații ale lui Cristian Tudor Popescu, potrivit Digi24.ro:

Klaus Iohannis nu este atât de inteligent pe cât ar trebui să fie un „neamț”, conceptul de neamț cu care a fost votat domnul Iohannis. Și aici s-a produs o lungă impostură. Domnul Iohannis a fost ca cineva care a sărit din piatră în piatră peste un râu și fiecare piatră pe care a călcat s-a scufundat imediat după ce a călcat-o el.

Și a reușit să treacă. A realizat un parcurs cu un grad de probabilitate foarte mic, extraordinar, reușind să treacă râul, fără ca el să aibă vreo calitate în direcția asta.

Nici dvs și nici eu nu am uitat prestațiile catastrofale care ne îngălbeneau la față din 2014, din întâlnirile cu Ponta (fostul premier și președinte PSD Victor Ponta, n.r.). Și dvs și eu știam ce înseamnă să fie stăpânită România de Ponta, de Dragnea (fostul președinte al PSD Liviu Dragnea, n.r.) și de Sebi Ghiță (omul de afaceri și fostul parlamentar PSD Sebastian Ghiță, care a fugit din țară în urma implicării sale în mai multe dosare penale, n.r) cu Ghiță la Interne sau la SRI, eventual, și cu președinte Ponta și prim-ministru Dragnea. Știam foarte bine ce înseamnă asta și atunci l-am votat pe Iohannis, dar eram năuciți de prestațiile acelea lamentabile ale domnului Iohannis în ambele întâlniri cu Ponta. Bafta lui că Ponta i-a pus o piatră sub picioare, călcând în picioare diaspora. Piatra aia pe care a călcat atunci l-a aruncat mai departe, ca o trambulină.

De atunci a ținut-o tot așa. Acel referendum pentru justiție este una dintre cele mai stupide formulări ale unui act pe care le-am văzut. Era inaplicabil, era o aiureală, nici nu s-a putut face ceva cu el, dar beneficiind de gradul de iritare pe care îl stârnea Dragnea prin simpla lui prezență și prin tot ceea ce făcea, încercând să scoată România din Europa, din nou, dl Iohannis a sărit și din piatra asta, după care a trecut mai departe.

După care a avut de înfruntat în alegeri pe doamna Dăncilă. Din nou, nici dvs, nici eu nu puteam să o votăm pe Dăncilă. Cum să faci așa ceva? Și atunci dl Iohannis nici măcar nu a avut o întâlnire cu Dăncilă, ar fi trebuit să aibă. Nu ne-a demonstrat niciodată că e capabil, în toată cariera lui politică, de 7, 8, 10 ani, să facă față unei bătălii politice deschise, de ring, cu cineva. Niciodată. Și e președinte de 7 ani.

Și acum dl Iohannis a început să dea cu piciorul la pietre, pentru că tot sărind așa, din piatră în piatră, pe apă, a început să se creadă Isus Hristos. Și Isus Hristos nu avea nevoie de pietre. Iohannis, de cinci luni încoace, crede că poate să meargă pe apă asemenea lui Isus Hristos. Din momentul în care i-a spus lui Cîțu: „dă-l afară pe ăla de la Justiție, pe Stelian Ion”, dl Iohannis merge pe apă. Dar nu e ceva nou, așa a fost dintotdeauna.

Domnului Iohannis, în mod evident, ca de altfel oricărui politician pe care îl vedeți pe ecranele patriei de 30 de ani încoace, i se fâlfâie de popor, puțin îi pasă că mor 500 de oameni pe zi acum. N-au treabă. I-ați auzit să zică ceva? Se discută de guvern minoritar, de miniștri. Care miniștri? Nu vă crapă dinții, capul, când vorbiți așa ceva, când se întâmplă ce se întâmplă în jur? Nu! Iohannis nu face excepție.

Citeste mai mult

Politica

Florin Citu: Analizam masurile din tarile UE cu impact pentru accelerarea vaccinarii si le vom aplica si in Romania

Guvernul va analiza care sunt măsurile din restul ţărilor UE ce au avut cel mai mare impact pentru accelerarea vaccinării şi le va aplica şi în România, a declarat luni prim-ministrul Florin Cîţu.

El a fost întrebat, în conferinţa de presă comună cu preşedintele CE, Ursula von der Leyen, şi preşedintele Klaus Iohannis, cum poate Uniunea Europeană să ajute accelerarea campaniei de vaccinare şi dacă vaccinarea obligatorie a unor categorii de personal poate fi o soluţie în acest sens.

„La întrebarea cum ar putea să ajute Uniunea Europeană – a ajutat foarte mult prin faptul că am avut acces la vaccin în acelaşi moment în care au avut toate ţările din UE. Am avut şi astăzi o discuţie cu doamna preşedinte (al Comisiei Europene – n.r.) despre campania de vaccinare din România. Sunt mai multe variante în UE şi după cum ştiţi şi la noi se iau în calcul aceste variante pentru a accelera campania de vaccinare. Am văzut că a început să crească, în această perioadă, numărul persoanelor care se vaccinează. Am spus de fiecare dată – singura soluţie pentru a depăşi pandemia o reprezintă vaccinarea. Orice altă măsură nu face decât să încetinească, dar nu elimină pandemia. Ne uităm să vedem în restul ţărilor din Uniunea Europeană care sunt măsurile care au avut cel mai mare impact şi le vom folosi şi aici”, a explicat Florin Cîţu, potrivit Agerpres.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni, că săptămâna aceasta va avea o întâlnire cu premierul Florin Cîţu pentru reevaluarea campaniei de vaccinare anti-COVID-19.

Este nevoie de o foarte bună comunicare în campania de vaccinare, spune Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, întrebată cum mai poate ajuta Comisia Europeană România, în condițiile în care este destul de mult în urma mediei europene la vaccinare, potrivit Mediafax.

„Vaccinarea este foarte importantă. Eu îi rog toți să profite de ocazie să se vaccineze. Vaccinarea salvează vieți, te protejează pe tine, îi protejează pe cei dragi. Noi în Uniunea Europeană suntem foarte norocoși că am avut acces la vaccinuri și am avut un avantaj enorm pentru a preveni răspândirea bolii și a noilor tulpini, așa că îi rog pe toți cei care nu s-au vaccinat să facă acest lucru”, a spus Ursula von der Leyen.

Președinta Comisiei Europene crede că este de competența autorităților naționale felul în care îi convinge pe oameni să se vaccineze: „din experiența mea spun că este nevoie de o foarte bună comunicare. În Uniunea Europeană avem 73% dintre adulți vaccinați. Impactul virusului nu mai este atât de grav, de negativ, vaccinurile chiar salvează vieți”.

La rândul său, premierul Florin Cîțu a spus că România a fost deja ajutată de Comisia Europeană prin faptul că am avut acces la vaccin.

„Sunt mai multe variante în Uniunea Europeană și la noi se iau în calcul aceste variante pentru a accelera campania de vaccinare. Am văzut că a început să crească numărul persoanelor care se vaccinează”, a spus prim-ministrul.

Citeste mai mult
Reclama

Ultimele stiri

Recomandari

Economie1 an inainte

Nu mai este loc de intors. Guvernul recunoaste datoria fata de angajatii Petrom, dar ofera doar 1% din actiuni la vanzare in loc de 8%

Guvernul Romaniei recunoaste decizia instantelor de a oferi 8% din actiunile Petrom spre fostii angajati, dar scoate doar 1% din...

Politica2 ani inainte

Nicusor Dan vrea sa candideze pentru un nou mandat la Primaria Capitalei in 2024. Ce probleme sustine ca a rezolvat pentru bucuresteni

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă că îşi doreşte să candideze pentru un nou mandat, însă recunoaşte că nu...

Actualitate2 ani inainte

Medicul Gabriel Tatu-Chitoiu, despre antiviralul Arbidol: Este inghitit in acest moment de o gramada de romani in speranta de a nu face COVID, in loc de a se vaccina

Dr. Gabriel Tatu-Chițoiu, fost președinte al Societății Române de Cardiologie, medic cardiolog, atenționează că medicamentele antivirale nu se iau ca...

Stirile Zilei2 ani inainte

Liderii din G20 au ajuns la un acord pentru a limita incalzirea globala la 1,5 grade Celsius

Liderii politici care fac parte din G20 au ajuns duminică la un acord privind limitarea încălzirii globale la 1,5 grade...

Stirile Zilei2 ani inainte

Bilant COVID Romania: 7.424 de noi cazuri si 427 de decese

În ultimele 24 de ore, în România au fost raportate 7.424 de cazuri de COVID-19. De asemenea, au fost raportate...

Sport2 ani inainte

Gheorghe Barbu, fost fotbalist cu peste 200 de prezente in Liga 1, a murit la 53 de ani

Cluburile Universitatea Cluj și Someșul Dej au anunțat duminică pe Facebook că fostul fotbalist Gheorghe Barbu a murit la doar...

Politica2 ani inainte

Cristian Tudor Popescu, atac dur la presedinte: „Domnului Iohannis i se falfaie de popor, putin ii pasa ca mor 500 de oameni pe zi”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu l-a criticat în stilul său caracteristic pe președintele Klaus Iohannis, în cadrul unei emisiuni la Digi24....

Stirile Zilei2 ani inainte

Valeriu Gheorghita: „Nu vom ajunge la 70% rata de vaccinare pana la sfarsitul anului, daca legea certificatului verde pica in parlament”

România nu va ajunge la o rată de vaccinare de 70% până la sfârșitul anului, în cazul în care legea...

stiri

Copyright © 2020 Snews.ro