Ramai alaturi de noi

Stirile Zilei

Strategia de Dezvoltare Durabilă a județului Constanta pe urmatorii ani a fost lansata

Miercuri, 16 iunie a.c., a avut loc lansarea Strategiei de Dezvoltarea Durabilă a Județului Constanța 2021 – 2027, de către Asociația de Dezvoltare Durabilă (A.D.D.) a Județului Constanța, în parteneriat cu Consiliul Județean Constanța și Primăria Municipiului Constanța. Aceasta este rezultatul consultărilor dintre instituțiile publice, experți, mediul privat și societatea civilă și are la bază conceptul „Județul Constanța – un spațiu economic performant, cu un nivel superior al calității vieții, susținut de parteneriatul administrației județene cu toate mediile interesate în dezvoltarea durabilă și sustenabilă a teritoriului“, transmite Focuspress.

În cadrul proiectului finanțat cu fonduri europene „Îmbunătățirea capacității administrative a Consiliului Județean Constanța“, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă, Consiliul Județean Constanța a realizat Strategia de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța pentru perioada 2021 – 2027. Premisele elaborării acesteia au fost necesitatea de a realiza un document strategic care să răspundă obiectivului principal de dezvoltare a capacității de reglementare și planificare strategică a administrației județene, coerența actului de guvernare la nivel județean și creșterea transparenței cheltuirii banului public, și, nu în ultimul rând, oportunitatea oferită de exercițiul financiar european 2021 – 2027, pentru administrațiile publice locale, în vederea realizării proiectelor de investiții necesare dezvoltării comunităților.

Strategia cuprinde viziunea, obiectivele și planul de acțiune ale Consiliului Județean în vederea implementării agendei pentru dezvoltarea regiunii Constanța, în următorii șase ani. Ea este rezultatul consultărilor dintre instituțiile publice, experți, mediul privat și societatea civilă.

„Județul Constanța are nevoie de o concepție coerentă asupra viitorului și, totodată, de implementarea de mari proiecte, care să vină în sprijinul nevoilor societății constănțene. În ultimii 20 de ani, aceste două lucruri au lipsit cu desăvârșire din peisajul local și regional, iar acest fapt se observă cu ochiul liber. Prin implementarea prezentei strategii, Constanța și întreaga regiune de sud-est a țării vor redeveni un important reper economic și social atât pe harta României, cât și pe cea a bazinului Mării Negre“, a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu.

Conceptul de dezvoltare strategică a județului Constanța are la bază trei piloni și trei obiective majore

Conceptul de dezvoltare strategică a județului Constanța 2021-2027 are la bază trei piloni principali. Primul face referire la dezvoltarea economică prin intermediul valorificării potențialului local și prin utilizarea inovării și a noilor tehnologii. Cel de-al doilea palier este reprezentat de măsuri privind creșterea calității condițiilor de locuire și reducerea disparităților dintre comunități, în vreme ce capitolul al treilea urmărește acțiuni în vederea dezvoltării turismului și a serviciilor conexe. Acestor trei puncte li se adaugă trei obiective majore stipulate în Strategia de Dezvoltarea Durabilă a Județului Constanța 2021 – 2027, ce vizează dezvoltarea infrastructurii pentru transportul public și de mărfuri, creșterea calității mediului și stimularea utilizării resurselor de energie regenerabilă, și modernizarea administrației publice si a capacității de implicare în dezvoltarea teritorială.

Fiecărui pilon principal îi corespund și câteva obiective care, odată atinse, conduc la realizarea celor trei obiective majore menționate. Astfel, pentru dezvoltarea economică prin valorificarea potențialului local și utilizarea inovării și a noilor tehnologii este nevoie de dezvoltarea transporturilor și a serviciilor conexe, a activităților industriale, a capitalului uman, dezvoltarea și susținerea mediului local de afaceri, valorificarea potențialului energetic local și modernizarea și dezvoltarea agriculturii, pescuitului și acvaculturii.

Pentru creșterea calității condițiilor de locuire și reducerea disparităților dintre comunități se au în vedere regenerarea infrastructurii edilitare și a serviciilor publice, dezvoltarea și modernizarea infrastructurii și a serviciilor educaționale, a serviciilor de sănătate publică, de îngrijire și protecție socială și dezvoltarea infrastructurii culturale și de petrecere a timpului liber. Dezvoltarea turismului și a serviciilor conexe vizează dezvoltarea capacității de management al dezvoltării turistice și a infrastructurii turistice și valorificarea potențialului local.

„Atât județul Constanța, cât și municipiul Constanța au nevoie de implementarea unor strategii coerente de dezvoltare și de lucruri bine făcute. Prea mult timp au lipsit marile proiecte și investițiile importante în infrastructură. De aceea, mă raliez cu toată convingerea demersurilor Consiliului Județean și ale Guvernului României pentru dezvoltarea Constanței și privesc cu încredere perspectivele ce ni se arată. Prin această strategie, proiectăm Constanța viitorului și mai punem o cărămidă la construirea orașului pe care ni-l dorim cu toții“, a declarat și primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, în cadrul evenimentului de lansare a strategiei.

Consiliul Județean și Primăria au înființat Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța

Un prim pas făcut de Consiliul Județean Constanța pentru implementarea Strategiei de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța a fost înființarea Asociației de Dezvoltare Durabilă (A.D.D.) a județului, alături de Primărie.

Astfel, în primăvara acestui an, a demarat acest important proiect de dezvoltare economică și socială a județului, fiind pentru prima oară când cele două instituții s-au asociat într-un proiect de amploare, care va atrage parteneri din domenii esențiale, precum mediu de afaceri, educație, sănătate, cultură, societate civilă.

Prin intermediul A.D.D., vor fi dezvoltate, între altele, serviciile de interes public aflate în administrarea C.J. și a Primăriei Constanța. În acest sens, Asociația va implementa proiecte cu finanțări externe.

„Prin această strategie, căutăm să oferim județului Constanța un cadru sănătos pentru dezvoltare, care să asigure întregii regiuni un viitor coerent și durabil. Acest document a fost elaborat de specialiști ai societății constănțene și urmărește să satisfacă nevoile constănțenilor și ale întregii regiuni de sud-est a României“, a declarat președintele A.D.D. Constanța, Ana-Maria Vătămanu.

Serviciile de consultanță pentru elaborarea și implementarea strategiei sunt oferite de RomActiv Business Consulting. 

Strategia de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța 2021 – 2027 a fost lansată, miercuri, 16 iunie a.c., în dezbatere publică. Propunerile și sugestiile pot fi transmise pe adresa de e-mail [email protected]

Sursa: focuspress

Stirile Zilei

Clubul Sportiv Shagya organizează în weekend cea de-a VIII-a ediție a Cupei Shagya

Clubul Sportiv Shagya, cu sediul in localitatea Buftea, judetul Ilfov, avand Certificat de Identitate Sportiva IF/A2/00106/2016, eliberat de Ministerul Tineretului si Sportului, reprezentat de Dabija Viorel in calitate de presedinte, va organiza evenimentul sportiv Cupa Shagya Editia a VIII-a, eveniment ce cuprinde Campionatul Balcanic de Anduranta Ecvestra, Campionatul National de Anduranta Ecvestra CEN1* 100 km, Campionatul National de Anduranta Ecvestra pentru Juniori si Tineret si Concursul International de Anduranta Ecvestra CEI1* 100 km, CEI2* 120 km si CEI3* 160 km.

Evenimentul sportiv va avea loc in localitatea Buftea, judetul Ilfov, in perioada 25-26 septembrie 2021, langa Centrul National de Fotbal Buftea.

Sambata, 25 septembrie 2021, incepand cu ora 7 dimineata, vor lua startul echipele nationale din Croatia, Bulgaria, Grecia, Turcia si Romania din cadrul Campionatului Balcanic de Anduranta Ecvestra.


Duminica, 26 septembrie 2021, intre orele 5 si 9 dimineata se va da startul la probele din cadrul Campionatului National de Anduranta Ecvestra CEN1* 100 km, Campionatului National de Anduranta Ecvestra pentru Juniori si Tineret si Concursului International de Anduranta Ecvestra CEI1* 100 km, CEI2* 120 km si CEI3* 160 km.

Premierea sportivilor se va face in jurul orelor 18-19.

Acest eveniment sportiv este organizat sub egida Federatiei Ecvestre Internationale si a Federatiei Ecvestre Romane, in asociere cu Consiliul Judetean Ilfov si Primaria Buftea si cu sprijinul Ministerului Tineretului si Sportului.

Consiliul Judetean Ilfov si Primaria Buftea sunt cei mai mari promotori si sustinatori ai andurantei ecvestre din Romania, implicandu-se in acest sport inca din 2017 prin organizarea primului Campionat Balcanic de Anduranta Ecvestra CEI1* 90 km organizat in Romania, in orasul Buftea.

Clubul Sportiv Shagya a fost infiintat in anul 2016, este cel mai important organizator de anduranta ecvestra din estul Europei, organizand Campionatul Balcanic de Anduranta Ecvestra, Buftea-Ilfov 2017 si primul Concurs International CEI3*-160 km din Balcani Cupa Shagya Editia aIV-a, Buftea-Ilfov 2018, toate aceste evenimente sportive au fost realizate in parteneriat cu Consiliul Judetean Ilfov, Primaria Buftea si Ministerul Tineretului si Sportului sub egida Federatiei Ecvestre Romane si a Federatiei Ecvestre Internationale.

Clubul Sportiv Shagya reusit sa organizeze opt evenimente sportive de anduranta ecvestra:

 • Cupa Shagya Editia 1 – concurs national (august 2016)
 • Cupa Shagya Editia a 2-a – concurs national si international CEI1, CEI2
  Trofeul Jockey Club Roman (iunie 2017)
 • Cupa Shagya Editia a 3-a – concurs national si international CEI1, CEI2
  Trofeul Jockey Club Roman (septembrie 2017)
 • Campionatul Balcanic de Anduranta Ecvestra (septembrie 2017)
 • Cupa Shagya Editia a 4-a – Campionat National de Anduranta Ecvestra si
  Concurs International de Anduranta Ecvestra
  CEI1, CEI2 si CEI3*

Trofeul Jockey Club Roman (septembrie 2018)
-Cupa Shagya Editia a 5-a – Cupa Federatiei Ecvestre Romane la Anduranta
Ecvestra ( iunie 2019)

 • Cupa Shagya Editia a 6-a Campionat National de Anduranta Ecvestra si
  Concurs International de Anduranta Ecvestra
  CEI1, CEI2
  Trofeul Jockey Club Roman (septembrie 2019)
 • Cupa Shagya Editia a 7-a Campionat National de Anduranta Ecvestra si
  Concurs International de Anduranta Ecvestra
  CEI1*
  Trofeul Jockey Club Roman (august 2020)

La nivel mondial Romania este reprezentata de sportivul Radu Ciubuc, legitimat la Clubul Sportiv Shagya Buftea, care a participat la World Equestrian Games 2018 din Statele Unite ale Americii , cea mai mai mare competitie ecvestra mondiala, care are loc o data la 4 ani si face parte din ciclul olimpic.

De asemenea, Radu Ciubuc a reprezentat Romania la Campionatul Mondial de Anduranta Ecvestra 2021, care a avut loc in Pisa, Italia.

Succesul avut in organizarea editiilor precedente ale Cupei Shagya, a facut ca Clubul Sportiv Shagya sa fie considerat printre cele mai bune cluburi organizatoare de concursuri de anduranta ecvestra din estul Europei. Acest succes, care nu ar fi fost posibil fara ajutorul sponsorilor nostri, ne face sa speram ca vom putea intra in circuitul european al concursurilor traditionale de anduranta ecvestra, aducand si Romania intre tarile cu traditie in sportul ecvestru.

Citeste mai mult

Stirile Zilei

Nicusor Dan dezvaluie de ce nu s-a vaccinat anti-COVID: O sa ma vaccinez dupa ce medicul imi va spune ca este bine sa o fac

Primarul Capitalei Nicușor Dan a dezvăluit marți, 31 august, că încă nu s-a vaccinat împotriva COVID-19. Edilul a adăugat că nu a vrut să vorbească despre acest lucru în spațiul public pentru a nu isca controverse.

Nicușor Dan a explicat că motivul pentru care încă nu s-a vaccinat este că în luna mai a stat în izolare după ce fiica acestuia a fost infectată de COVID-19, după care acesta a luat și el virusul. Edilul a adăugat apoi că sigur se va vaccina după ce medicul său îi va spune că este sigur să o facă.

”Nu am spus public pentru că nu am vrut să parazitez dezbaterea publică cu asta. După cum ştiţi am fost în izolare în luna mai. Am fost în izolare pentru că iniţial fiica mea a fost infectată, ulterior m-am infectat şi eu. Deci am avut coronavirus. O să fac vaccinarea după ce medicul îmi va spune că este bine să o fac”, a declarat primarul general.

În 19 aprilie, primarul general a anunţat că fetiţa sa, Aheea, a avut test pozitiv la COVID-19, iar la el testul a fost negativ, însă trebuie să stea în izolare timp de 14 zile, până pe 30 aprilie.

Primarul Capitalei a prezentat marți bilanțul după zece luni de la preluarea mandatului la Primăria Capitalei. El a explicat că atunci când a preluat mandatul, Bucureștiul era „un pacient în comă aflat la terapie intensivă”. Totodată, acesta a prezentat mai multe exemple absurde despre modul în care vechea administrație a avut grijă de Capitală.

Citeste mai mult

Stirile Zilei

Cosmin Olaroiu, jefuit in plina strada, la Milano

Cosmin Olăroiu a fost jefuit în plină stradă, în timp ce se plimba alături de soție, la Milano. Presa din Italia scrie că antrenorul român se plimba pe via della Spiga, alături de soţia sa, moment în care un bărbat a venit şi l-a îmbrăţişat. Acesta a reușit să-i fure lui Cosmin Olăroiu ceasul de lux de la mână.

Ilgiorno.it scrie că antrenorul nu a realizat în primă fază ce s-a întâmplat, dar și-a dat seama că a fost jefuit după ce bărbatul care l-a îmbrăţişat a plecat în pas alergător. Ulterior, hoțul a fugit pe un scuter, alături de un complice.

„Fostul antrenor de la Jiangsu Suning și Steaua București, Cosmin Olăroiu (52 de ani), a fost jefuit de un ceas de lux Richard Mille, ieri după-amiază, luni, 30 august, pe via della Spiga.”, scrie sursa citată.

Cosmin Olăroiu a rămas fără un ceas de lux marca Richard Mille, iar poliţia din Milano a deschis un dosar în acest caz.

Citeste mai mult
Reclama

Ultimele stiri

Recomandari

Stirile Zilei4 săptămâni inainte

Romania a reusit sa evacueze din Kabul cinci cetateni afgani din categoriile vulnerabile

România a reușit să obțină evacuarea din Kabul a cinci cetățeni afgani care riscau să sufere represiuni din partea talibanilor....

International4 săptămâni inainte

Amenintarea unui sef yakuza, dupa ce a fost condamnat la moarte: „Veti regreta asta pentru tot restul vietii”

O curte de justitie din sud-vestul Japoniei a condamnat la moarte prin spanzurare seful unei puternice organizatii mafiote, informeaza BBC,...

International4 săptămâni inainte

Dezvaluiri cutremuratoare. Talibanii au incendiat o femeie pentru ca le-a gatit „prost”

Noi informatii teribile din Afganistan arata adevarata natura a regimului brutal al talibanilor, informeaza presa australiana, conform Aktual24. Potrivit fostei...

Politicao lună inainte

Un deputat PNL devoaleaza dubla masura a lui Florin Citu: „Colegului Eugen Pirvulescu i-ati urat bun venit în „echipa câştigătoare”, desi e cercetat de DNA

Deputatul liberal de Iaşi Alexandru Kocsis îi cere din nou lui Eugen Pîrvulescu să se autosuspende din funcţia de preşedinte...

Stirile Zileio lună inainte

Ludovic Orban, vesti bune pentru proiectele de dezvoltare a comunitatilor locale: Acord in coalitia de guvernare pentru 50 de miliarde de lei!

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat că s-a ajuns astăzi la un acord în coaliția de guvernare pentru demararea noului...

Stirile Zilei2 luni inainte

Prefectul Capitalei: „La mijlocul lunii septembrie vor fi foarte multe cazuri, cam 1.600 pe zi. Pe Bucureşti-Ilfov vor fi cam jumatate din cazuri”

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat vineri, 30 iulie, că trebuie pus accentul pe vaccinarea personalului sanitar pentru a nu...

Sport2 luni inainte

Simona Halep revine pe teren: „Am muncit din greu si sunt bucuroasa sa accept acest wild card”

Simona Halep, locul 10 mondial, a primit un wild-card pentru turneul National Bank Open de la Montreal, fost Rogers Cup....

Economie2 luni inainte

Aproape un milion de romani au solicitat statutul de rezident in Marea Britanie: „Efectele pot duce la o criza a fortei de munca in Romania”

Deputatul USR PLUS Cristina Prună a anunțat vineri, 30 iulie, că 918.270 de români au solicitat statutul de rezident în...

stiri

Copyright © 2020 Snews.ro